Könnygázt vet be a rendőrség Calais-ban

2016. március 3. 13:16
A calais-i menekülttábor déli részének felszámolása hétfőn kezdődött. A prefektúra akkor azt mondta, a bontás közben nem kíván erőt alkalmazni. A migránsok azonban nem akarják elhagyni lebontásra ítélt sátraikat, ezért kövekkel dobálják a rendőröket, akik könnygázzal oszlatják a tömeget.

Könnygázt és vízágyút is bevetett a francia rendőrség a calais-i menekülttábor felszámolása miatt tiltakozó migránsok ellen – derül ki az RT videójából

A „dzsungel” néven elhíresült illegálisan kialakult sátortábor déli részének felszámolása hétfőn kezdődött. A munkát megkezdését száz rohamrendőr biztosította, a prefektúra azonban akkor kijelentette, a kiürítéshez nem kíván erőt alkalmazni. 

A megsemmisítésre váró területekről a közeli konténertáborban költöztetnék át a migránsokat, a segélyszervezetek szerint azonban ott nincs elegendő hely a dózerolás után fedél nélkül maradó embereknek. A migránsok ráadásul attól tartanak, hogy az új táborban ujjlenyomatot vennének tőlük és regisztrálnák őket, így nem folytathatnák útjukat Nagy-Britanniába, ezért kezdtek tiltakozásba. Nem hagyják el lakóhelyüket, kövekkel dobálják a rendőröket, akik könnygázzal próbálják szétoszlatni a tiltakozókat.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Le kell venni az ujjlenyomatokat, aztán megnyugszanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés