Még hidegháború

2016. március 5. 9:21

Dési András
Népszabadság
A menekülthelyzet tragikus, talán még rosszabb, mint amit tavaly nyáron láttunk Röszkénél, a Keleti pályaudvar környékén, aztán Hegyeshalomnál.

„Több mint negyedszázad elteltével Európában ismét falakat, kerítéseket, elektronikus jelzőrendszereket építenek. Rohamtempóban emelnek védvonalakat Közép-Európában és a balkáni országokban. A kormányok rendőri és katonai egységeket, páncélozott harcjárműveket vezényelnek a határokra, amelyeket menekültek ostromolnak. Tűzparancsot még nem adtak ki, könnygázzal és gumibottal tartják távol a kerítéseket rángató, ostromló elkeseredett tömegeket. A menekülők, ha már eddig eljutottak, biztosan nem fordulnak vissza. S nap mint nap csak újabb utánpótlást kapnak a délkelet felől érkezőkkel. Idomeni a görög–macedón határon az, ami Röszke (volt) Szerbia és Magyarország között. Röszke és a Keleti pályaudvar láttán nyitott kaput Angela Merkel a szíreknek. A kancellárt ma már nem az érzelmek mozgatják, reálpolitikára váltott. Kizárja, hogy az áradattal változatlanul nehezen boldoguló görögöktől Németországba szállítsanak át bárkit is.

A menekülthelyzet tragikus, talán még rosszabb, mint amit tavaly nyáron láttunk Röszkénél, a Keleti pályaudvar környékén, aztán Hegyeshalomnál.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így firegnek - forognak a magyar libsi újságírók. Amint azt már elég sokan felemlegették. Mint mondjuk a kis Karinthy.

Dési, miért van az, hogy ezt a szörnyűséget rajtatok kívül mindenki látta előre és mondta is? Ti meg biztattátok szerencsétlen embereket, hogy jöjjenek milliószámra.

Így firegtek - forogtok férgek. Aztán ha számon kéri valaki a tevékenységeteket, akkor leantiszemitázzátok az embert.

Trógerek!

Azért eléggé gyakorlottak ezek.
:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés