Hajnalig tárgyalt Merkel a török kormányfővel

2016. március 7. 11:20
Német kormányforrások szerint hajnalig tárgyalt Brüsszelben Angela Merkel német kancellár és Ahmet Davutoglu török kormányfő. A tárgyalásról kiszivárgott a hétfőn kezdődő uniós csúcs napirendje.

Rendkívüli csúcstalálkozót tartanak hétfőn Brüsszelben az Európai Unió és Törökország vezetői azzal a céllal, hogy megvitassák a migrációs válság kezelésének főbb kérdéseit. Német kormányforrások szerint Angela Merkel német kancellár és Ahmet Davutoglu török kormányfő hétfőn hajnalig tárgyaltak az uniós csúcs legfontosabb kérdéseiről.

A kiszivárgott értesülések szerint a napirenden egy olyan akcióterv szerepel, amelynek keretében Törökország kötelezettséget vállal arra, hogy megerősíti határai védelmét és visszafogadja az unióból kitoloncolt bevándorlókat. Az Európai Unió és Törökország képviselői egy munkaebéd keretében fognak tárgyalni a menekültválságról szóló közös akcióterv végrehajtásáról. 

Az EU hárommilliárd euróval támogatná a török menekültpolitikát

A csúcsértekezleten az Európai Unió huszonnyolc tagországának állam-, illetve kormányfői és Ahmet Davutoglu török miniszterelnök mellett részt vesz Donald Tusk, az Európai Tanács és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök képviseli az ülésen. 

Donald Tusk február közepén jelentette be, hogy március elején találkozót tartanak az EU és Törökország vezető politikusai. Mint akkor mondta, a migrációs hullám megfékezéséről az ankarai kormány és az uniós tagországok vezetői között létrejött egyezmény végrehajtása továbbra is elsődleges fontosságú, ezért van szükség a felek közti egyeztetésre.

Ankara tavaly november végén ígéretet tett arra, hogy erőfeszítéseket tesz az Európába irányuló migránsáradat megfékezésére, cserében az Európai Unió egyebek mellett vállalta, hogy hárommilliárd euróval támogatja a szíriai menekültek törökországi ellátását, felgyorsítja a vízumliberalizációs tárgyalásokat és az EU-tagjelölt Törökország integrációját.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez megint annyi lesz, mint halottnak a csók.

Mi köszönjük a migránsokat, de nem kérjük őket, ezért tőlünk visszatoloncolni se kelljen senkit.
Merkel meg fizesse a saját zsebéből a , amit megígért.
Felőlem annyi migránst tart el, ahányat akar.

Még nincs itt a létszám. Amíg itt nem lesz minden meghívott, addig csak ilyen "intézkedésekre" lehet számítani.

..."Und was ist mit der europäischen Lösung, die doch das Gegenteil von Einzelmaßnahmen ist? Die "europäische Lösung" scheint nun das Eingeständnis, dass Europa nicht noch mehr Flüchtlinge will und geschlossene Grenzen ok sind. Orban hat gesiegt. Ist Merkel kurz davor, einzuknicken?"...

http://www.pi-news.net/2016/03..

AfD!

https://pbs.twimg.com/media/CS..

Torokorszag lakossagat akarjak raszabaditani Europara, hogy cserebe megallitson a hataran nehany kohorsz migranst...

Kurva jo otlet, legalabb olyan jo, mint elarasztassal vedekezni csotores ellen.

voros otagut kombinaltak a sarga hataguval :)

Nekem az az érzésem, hogy ha már a látszatra sem adnak, akkor ennek az uniónak annyi. Egyértelmű, hogy itt már Németország egyezkedik a törökökkel, nem az EU. Ebből mag-EU esz, a többiek meg egyéni társultak lesznek. És még csak szemrehányást sem tehet Merkel, hiszen látványosan kihagyja a többi érintett félt is.

Természetesen nem, de hát ő az új Reichsführerin, ki merészel rászólni, hogy ne tegye?

Angéla megemlítette a sajtószabadságot is? Netán lát Törökorszgban diktatórikus jeleket?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés