Német alkancellár: Nem jöhet újabb egymillió menekült

2016. március 7. 16:50
Németország nem tud évente egymillió menekültet befogadni, és nem tud úgy eljárni a Görögországban feltorlódott menekültek esetében, mint tavaly a Magyarországról elindult menekültek ügyében, mondta Sigmar Gabriel szocdem német alkancellár egy interjúban.

Sigmar Gabriel a Bildben megjelent interjúban kiemelte: a brüsszeli uniós csúcson el kell érni, hogy az EU emberséges és emberhez méltó menekültpolitikát kövessen, és el kell érni azt is, hogy csökkenjék a Németországba érkező menekültek száma.

Arra a kérdésére, hogy Angela Merkel kancellár a tavaly Budapesten feltorlódott menekültek befogadása után miért nem veszi át a Görögországban feltorlódott menekülteket is, azt mondta: „Németország nem tudja megismételni ezt a gesztust, mert kiderült, hogy azzal messzemenően egyedül maradt Európában.”

Arra a kérdésre, hogy ez fordulatot jelent-e a kancellár politikájában, elmondta, hogy mindenki régóta egyetért abban, hogy csökkenteni kell a Németországba érkező menekültek számát. Ez nem áll ellentétben a befogadás kultúrájával, mert ennek a kultúrának a feltétele a sikeres integráció, és Németország nem alkalmas évi egymillió menekült befogadására, mondta Sigmar Gabriel.

Megjegyezte: egyesek titokban örülnek, hogy a balkáni országok a határok lezárásával lefékezték a menedékkérők beáramlását, és ezzel elvégezték a piszkos munkát Németországnak. Ez azonban cinikus hozzáállás, hosszabb távon pedig nem segít a balkáni országok intézkedése, mert a menekültek más utat választanak, és a végén megint tömegsír lesz a Földközi-tenger, mondta.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"....tavaly Budapesten feltorlódott menekültek" - azok a 'menekültek' Merkel hívására hivatkozva csődültek ide.

Nem megállítani akarja a migránsok beáramlását, csak csökkenteni.
Szerintem az egyeseknek van igazuk, akik azt mondják, a Balkánon elvégezték a németek helyett a piszkos munkát. Meg is lehetne köszönni és inkább nekik pénzt adni, mint a törököknek.

Ennek a bevándorlásnak nem lesz, nem lehet emberséges megoldása. Csak az fékezheti meg, ha egyértelművé válik, hogy nem juthatnak be Európába. Semmilyen áron.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. március 7. 17:30

800 000-nél megállnak.

Azt kéne végre a baloldalnak megértenie, hogy ekkora migrációs nyomásnál nem képviselhetik a befogadást és az integrációpártiságot. Ez ugyan cseppet sem emberséges, viszont ésszerű. Ha nem akarják a nyomort importálni, nem tehetnek mást.

Ez egy középutas duma, ide is jó, meg oda is.
Merkelnek is megfelel, ő is azt mondja, csökkenteni kell a migránsok számát. Hogy mennyivel, azt senki nem mondja.

"Nem jöhet újabb egymillió menekült" - mondta a német alkancellár, majd felmászott a kéménybe és felírta fekete irónnál.

"Ennek a bevándorlásnak nem lesz, nem lehet emberséges megoldása."

Lehetne. Jobban mondva lehetett volna. Milyen humánus megoldás az amikor 100, 1000 kilométereket gyalogoltatják őket, ahelyett, hogy a legközelebb eső biztonságos helyen ideiglenes letelepítenék őket. Ez kevesebb is kerülne és mindenkinek jobb lenne.
Máskülönben pedig nem kellett volna a demokráciát úgy exportálni, hogy szétvertek mindent és otthagyták a területet, mint eb a szaharát.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2016. március 7. 18:18

" Ez nem áll ellentétben a befogadás kultúrájával, mert ennek a kultúrának a feltétele a sikeres integráció, és Németország nem alkalmas évi egymillió menekült befogadására, mondta Sigmar Gabriel."

Nemsokára fog ő még mást is mondani a választási kampányban, mert akkor elő fog kerülni a kétmillió német munkanélküli és a 12 millió szegénységi küszöb alatt élők problémája, amelyet tetőzni fog az elhibázott migráns megoldás további költsége.
Az elosztás is ezért szorgalmazzák, mert már látják mekkora terhet jelent a német költségvetésre, amelyet újabb adók növelésével lehet kompenzálni. Most azon igyekeznek, hogy más - szegényebb országokra is ráterheljék ezeknek a költségnek egy részét. Erről szól a közmondás.

Merkel meg a török miniszterelnök piaci kofaként viselkedik.

"Névtelenséget kérő uniós diplomaták szerint Ankara többet akar a szíriai menekültek török területen történő ellátásához megígért hárommilliárd eurónál, továbbá a török EU-csatlakozási tárgyalások és az uniós vízummentesség felgyorsítását kéri. Törökország ezért cserébe hajlandó lenne visszafogadni azokat a nem szíriai migránsokat, akiknek menedékkérelmét az uniós országokban elutasítják. Ankara eddig csak a területi vizein feltartóztatott menedékkérőket fogadta vissza.

Hogy a törökök további hárommilliárd eurót kérnek az országban tartózkodó szíriai menekültek ellátására, azt délután sajtótájékoztatóján Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke is megerősítette."

Ennek is úgy látszik olyan merkeli megoldása lesz, mint a görög válságnak.

Válaszok:
Tündér_Lala | 2016. március 7. 18:05

"Ez nem az az impotens hájas török amelyik a gyerekeket simogatta?"

Nem. Ez egy német török.

Meghívták vacsorára, hogy lealkudják. :)))
-Kapsz vacsorát, minusz 2 Md.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. március 7. 18:29

Ma már csak durvább megoldások jöhetnek szóba, mint amilyeneket egy évvel ezelőtt alkalmazhattunk volna. A bevándorlók egyelőre csak azt látják, hogy erőszakkal, elszántsággal elérhetik céljukat.

Merkel leállítaná a bevándorlást, de nem zárná le a határokat. Hogyan képzeli? Remélem, leszavazzák az EU csúcson, bár attól tartok, nincs meg mindenkinek ehhez a bátorsága.

Mikor Merkel behívta őket, arra számított, elpasszolja őket azokhoz, akiknek semmi szükségük rájuk?

Megpróbálták áterőszakolni a kötelező kvóták rendszerét, majd miután gyakorlatilag szinte mindenki ellene van, most előadják a mártírt, hogy egyedül maradtak. Hogy rohadna meg ez a mocsok kétszínű rohadék.

"mikor elég gyorsan kiderült hogy nem támogatják"

Azért az osztrák Tollas Kígyó még kitart az oldalra nyíló szárnyacskákkal..

Azt nem értem, hogy gondolják a németek, hogy erőszakkal letelepítik a migránsokat és most nem a fogadó országra gondolok, hanem a migránsra. Komolyan elképzelték, hogy ez működne?

Merkel a palimadár.

"A meghosszabbított EU-Törökország csúcson Ahmet Davutoğlu török miniszterelnök állítólag nemcsak több pénzt követel az uniótól a migránsok megfékezése érdekében, és nemcsak a török állampolgároknak járó vízummentességért alkudozik, hanem újabb kikötése is van. A Politico.eu és az MTI is arról ír, hogy az EU-s országokból visszafogadott migránsokért cserébe Törökország szíriai menekültek unióba való áttelepítését követeli."

"Rowley szerint a közelmúltban végrehajtott párizsi támadás, valamint az Egyiptomban felrobbantott orosz utasszállító repülőgép és a Szomáliában megkísérelt hasonló merénylet azt jelzi, hogy az Iszlám Állam szélesíteni próbálja tevékenységi területét.

A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetője szerint vannak adatok arra, hogy az Iszlám Állam Szíriában kiképzett terroristákat próbál Észak-Európába juttatni merényletek végrehajtására."

Kíváncsi lennék arra, hogy ténylegesen hány tagállam támogatja ezt a kötelező befogadási kvótáról szóló agyrémet...Mostanában hallottam, hogy a franciák eddig összesen 300 (háromszáz) migránst vettek át az olaszoktól, pedig ők a németek fő szövetségesei az Unióban.

Ideje elővenni a ciánkapszulákat és a revolvereket, ahogy ez a germánoknál szokás epic fail után.

A Mutti lemondása nélkül egy szavát sem hiszem el Gabriel disznónak.

Az Unió csak kínlódik. A törökökre csak az USA tudna hatni a NATO-n keresztül, Erdogan az erőt tiszteli mást nem nagyon. Az amcsik egyébként is benne vannak az egész iraki-szír helyzet elmérgesedésében, illene, hogy beszálljanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés