Német alkancellár: Nem jöhet újabb egymillió menekült

2016. március 7. 16:50
Németország nem tud évente egymillió menekültet befogadni, és nem tud úgy eljárni a Görögországban feltorlódott menekültek esetében, mint tavaly a Magyarországról elindult menekültek ügyében, mondta Sigmar Gabriel szocdem német alkancellár egy interjúban.

Sigmar Gabriel a Bildben megjelent interjúban kiemelte: a brüsszeli uniós csúcson el kell érni, hogy az EU emberséges és emberhez méltó menekültpolitikát kövessen, és el kell érni azt is, hogy csökkenjék a Németországba érkező menekültek száma.

Arra a kérdésére, hogy Angela Merkel kancellár a tavaly Budapesten feltorlódott menekültek befogadása után miért nem veszi át a Görögországban feltorlódott menekülteket is, azt mondta: „Németország nem tudja megismételni ezt a gesztust, mert kiderült, hogy azzal messzemenően egyedül maradt Európában.”

Arra a kérdésre, hogy ez fordulatot jelent-e a kancellár politikájában, elmondta, hogy mindenki régóta egyetért abban, hogy csökkenteni kell a Németországba érkező menekültek számát. Ez nem áll ellentétben a befogadás kultúrájával, mert ennek a kultúrának a feltétele a sikeres integráció, és Németország nem alkalmas évi egymillió menekült befogadására, mondta Sigmar Gabriel.

Megjegyezte: egyesek titokban örülnek, hogy a balkáni országok a határok lezárásával lefékezték a menedékkérők beáramlását, és ezzel elvégezték a piszkos munkát Németországnak. Ez azonban cinikus hozzáállás, hosszabb távon pedig nem segít a balkáni országok intézkedése, mert a menekültek más utat választanak, és a végén megint tömegsír lesz a Földközi-tenger, mondta.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"....tavaly Budapesten feltorlódott menekültek" - azok a 'menekültek' Merkel hívására hivatkozva csődültek ide.

Nem megállítani akarja a migránsok beáramlását, csak csökkenteni.
Szerintem az egyeseknek van igazuk, akik azt mondják, a Balkánon elvégezték a németek helyett a piszkos munkát. Meg is lehetne köszönni és inkább nekik pénzt adni, mint a törököknek.

Ennek a bevándorlásnak nem lesz, nem lehet emberséges megoldása. Csak az fékezheti meg, ha egyértelművé válik, hogy nem juthatnak be Európába. Semmilyen áron.

800 000-nél megállnak.

Azt kéne végre a baloldalnak megértenie, hogy ekkora migrációs nyomásnál nem képviselhetik a befogadást és az integrációpártiságot. Ez ugyan cseppet sem emberséges, viszont ésszerű. Ha nem akarják a nyomort importálni, nem tehetnek mást.

Ez egy középutas duma, ide is jó, meg oda is.
Merkelnek is megfelel, ő is azt mondja, csökkenteni kell a migránsok számát. Hogy mennyivel, azt senki nem mondja.

"Nem jöhet újabb egymillió menekült" - mondta a német alkancellár, majd felmászott a kéménybe és felírta fekete irónnál.

"Ennek a bevándorlásnak nem lesz, nem lehet emberséges megoldása."

Lehetne. Jobban mondva lehetett volna. Milyen humánus megoldás az amikor 100, 1000 kilométereket gyalogoltatják őket, ahelyett, hogy a legközelebb eső biztonságos helyen ideiglenes letelepítenék őket. Ez kevesebb is kerülne és mindenkinek jobb lenne.
Máskülönben pedig nem kellett volna a demokráciát úgy exportálni, hogy szétvertek mindent és otthagyták a területet, mint eb a szaharát.

" Ez nem áll ellentétben a befogadás kultúrájával, mert ennek a kultúrának a feltétele a sikeres integráció, és Németország nem alkalmas évi egymillió menekült befogadására, mondta Sigmar Gabriel."

Nemsokára fog ő még mást is mondani a választási kampányban, mert akkor elő fog kerülni a kétmillió német munkanélküli és a 12 millió szegénységi küszöb alatt élők problémája, amelyet tetőzni fog az elhibázott migráns megoldás további költsége.
Az elosztás is ezért szorgalmazzák, mert már látják mekkora terhet jelent a német költségvetésre, amelyet újabb adók növelésével lehet kompenzálni. Most azon igyekeznek, hogy más - szegényebb országokra is ráterheljék ezeknek a költségnek egy részét. Erről szól a közmondás.

Merkel meg a török miniszterelnök piaci kofaként viselkedik.

"Névtelenséget kérő uniós diplomaták szerint Ankara többet akar a szíriai menekültek török területen történő ellátásához megígért hárommilliárd eurónál, továbbá a török EU-csatlakozási tárgyalások és az uniós vízummentesség felgyorsítását kéri. Törökország ezért cserébe hajlandó lenne visszafogadni azokat a nem szíriai migránsokat, akiknek menedékkérelmét az uniós országokban elutasítják. Ankara eddig csak a területi vizein feltartóztatott menedékkérőket fogadta vissza.

Hogy a törökök további hárommilliárd eurót kérnek az országban tartózkodó szíriai menekültek ellátására, azt délután sajtótájékoztatóján Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke is megerősítette."

Ennek is úgy látszik olyan merkeli megoldása lesz, mint a görög válságnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés