Migráció: a Fidesz szerint az EU végre a magyar álláspontra helyezkedett

2016. március 8. 15:49
Gulyás Gergely szerint az EU végre azt képviseli migrációügyben, amit a magyar állam eddig is képviselt. Hozzátette ugyanakkor: „mindannyiunk érdeke a törökökkel való jó együttműködés (…), ugyanakkor egy rossz megállapodás nem érdekünk Törökországgal”.

Az Európai Unió vezetői végre ugyanarra az alapállásra helyezkedtek, amelyet a magyar kormány mindig is képviselt, vagyis hogy az EU külső határait le kell zárni, a schengeni szerződést be kell tartani – értékelte az előző napi EU-Törökország-csúcstalálkozót Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, „mindannyiunk érdeke a törökökkel való jó együttműködés (), ugyanakkor egy rossz megállapodás nem érdekünk Törökországgal”. Hozzátette, Orbán Viktor magyar miniszterelnök emelt szót Brüsszelben amellett, hogy „ebben a formában nem írható alá a megállapodás Törökországgal”, sok kérdést egyértelműsíteni kell.

Gulyás Gergely szerint a jelenlegi tervezetnek az a veszélye, hogy „az illegális migrációt legális migrációvá változtatná”. Egy illegálisan bevándorló szír állampolgárért egy másik szír legális befogadása korlátok nélkül kifejezetten veszélyes – hangsúlyozta.

A magyar kormány álláspontja változatlan

A magyar kormány álláspontja változatlan: minden áttelepítést, betelepítést radikálisan ellenez, mert komoly veszélyt jelent Európára nézve, ha bevándorlók tömegei érkeznek ide – mondta Gulyás Gergely, megismételve: „semmilyen, nem önkéntes alapon nyugvó kvótáról, elosztási mechanizmusról nem lehet szó”. A balkáni migrációs útvonalakat le kell zárni, az illegális bevándorlókat vissza kell küldeni – közölte.

A Fidesz alelnöke, frakcióvezető-helyettese megjegyezte, Magyarországon a kabinet népszavazási kezdeményezése lehetőséget ad arra, hogy a magyar választók döntsenek arról, akarnak-e együtt élni a migráció jelenségével vagy elutasítják azt. A politikus azt is mondta, hogy „a magyar baloldal a mai napig nem beszél ebben a kérdésben egyértelműen”, és sem a határzárat, sem a katonai, rendőri határvédelmet nem támogatta.

A magyar kormányfő brüsszeli vétójáról szóló MTI-hírt firtató újságírói kérdésre Gulyás Gergely azt válaszolta: a hír olyan értelemben megfelel a valóságnak, hogy „a magyar miniszterelnök volt az, aki elsőként azt jelezte, hogy ebben a formában az éjszaka során további tárgyalások után sem írható alá a törökökkel való megállapodás”.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Húúúúúúúúúúúúúúúúúúú
Szoktam háborogni a randa stílus miatt.
Itt olvassátok el a hozzászólásokat:


http://24.hu/kozelet/2016/03/0..


Azt figyeltem meg, hogy a ballibeknek sokkal randább a stílusuk, mint másoknak.

"EU végre a magyar álláspontra helyezkedett"

Lószart Mama! - hogy a nagy politikust idézzem.

Az EU vezetőinek olyan álláspontja van, mint amilyen az ökör pisálás.
Már elnézést a pejoratív szavakért, de nagyon bosszantanak a semmit mondó PC-s kijelentések.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés