Merkel magánya

2016. március 11. 8:28

Dési András
Népszabadság
Németország és kormányfője 2016 márciusára elszigetelődött, „különutasnak” számít.

A szinte 180 fokos fordulatot lehet a hétvégén esedékes tartományi választásokkal magyarázni. A menekültválság minden helyi problémát félresodort. Érzelmek, elsősorban félelmek és előítéletek határozzák meg az emberek gondolkodását. Ebben a légkörben nem csoda, hogy a jobboldali populista Alternative für ­Deutschland (AfD) olyanokat is meg tud szólítani, akik csalódtak a CDU-ban és Merkelben, illetve távol tartották magukat a politikától.

A kereszténydemokraták valószínűleg nem fognak fényesen szerepelni, de az esetleges voksveszteség nyomán senki sem puccsolja meg Merkelt. Nincs ugyanis se kihívója, se alternatívája. Tudja ezt Horst Seehofer is. A bajor tartományi kormányfő és CSU-elnök Merkelt idegesítő húzásai, így például a magyar miniszterelnökkel való »barátkozása« mögött az a megfontolás munkál, hogy az erősen populista szólamokkal elvehető a terep az AfD-től a menekültáradatban frontállamnak számító Bajorországban.

Elgondolkodtatóbb az, hogy Európa vezető politikai-gazdasági hatalmának kancellárja mennyire magára maradt. A szövetségi köztársaságnak éppen a közös európai megoldás érdekében mindig sikerült valamiféle konszenzust teremtenie – bár erről a görögöknek érthetően más a véleményük és a tapasztalatuk. Németország és kormányfője 2016 márciusára elszigetelődött, »különutasnak« számít. Mindenki más zár. Útvonalakat, határokat. A hidegháborúban volt talán ennyi szögesdrót a kontinensen, amely azonban a kerítésekkel és pengés drótokkal legfeljebb csak némi időt nyer. A menekültek jönnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

2016. március 13-án (vasárnap) három német tartományban (Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz illetve Sachsen-Anhalt) tartanak egy időben törvényhozási választásokat.

Azt azonban figyelembe kell venni, hogy nem helyhatósági (önkormányzati) választásokról van szó, hanem az állami, tartományi parlamentek képviselőit választják meg. A jelenlegi helyzet – beleértve Görögország válságkezelését és a migráns helyzetet is – nem kedvező Merkel pártjának. Láthattuk a legutóbbi választásoknál a változást a szavazatok számában és várható, hogy ezekben a tartományokban is hasonló, vagy még súlyosabb szavazat csökkenés fog bekövetkezni.

Azzal pedig nem értek egyet, hogy nincs olyan személy akivel Merkelt helyettesíteni lehetne. Azzal inkább egyetértek, hogy komoly politikus ilyen helyzetben nem akar Merkel helyére lépni. Merkel okozta a problémát, akkor vigye el a következményt is Merkel.

Szerintem az egész probléma mögött a hibás merkeli görög válságkezelés van és Merkel most fut Németország, EKB, IMF pénze után. Most van Görögország felülvizsgálata az IMF/EKB és a befektetők részéről. negatív értékelés miatt, amennyiben a következő hitelrész nem tudja Görögország lehívni, májusban nem tud törleszteni. Ez pedig államcsődöt jelent. A balkéni határok lezárása pedig Görögország gazdasági mutatóit rontja, ami egyébként is romokban van. Ezek vannak a merkeli megoldások hátterében. Ezért támad mindenkit, aki nem őt támogatja, s ennek során igyekszik más országokra hárítani a saját hibáját. Amolyan öszödi gyurcsányi attitűd.

Ideje lenne mérleget készíteni, hogy kik a felelősök, kik okozták a jelenlegi helyzetet?

Szerintem;

Először felelősek azoknak az országoknak a kormányai, akik megtámadták azokat az országokat ahonnan a menekültek jönnek. Támadásukkal teljes felfordulást, anarchiát okoztak, majd otthagyták ezeket a népeket, mint eb a szaharát. Most pedig az EU tagországaira hárítjuk az összes következményt.

Másodszor felelős az EU, amikor 2011 évben a franciák és olaszok jelzésére nem készültek fel kellőképpen. Nem módosították a Dublini, a Schengeni szerződést. Ugyanakkor teljes erődbedobással Magyarországot, Magyarország kormányát ekézték. Ebben zászlóvivő volt a teljes magyar baloldal.

Harmadrészt felelős Merkel kancellár, aki a Görög válságkezelés kapcsán a feltételek közé nem vette fel, hogy Görögország amennyiben nem teljesíti a határőrizetre vonatkozó schengeni megállapodást, nem kap támogatást az EU-tól.

Így egyetemlegesen fellelősek a párizsi, kölni eseményekért, a tengerbe fulladt személyekért és mindazért, ami még ezután következik.

Mindjárt krokodilkönnyeket hullatok a Muttiért.

Merkel egy eleve vesztes politika mellett tette le a garast, ki tudja, miféle politikai előnyökért cserébe. Ez a politika annyira rossz volt, hogy törvényszerű volt, hogy más országok fellázadnak ellene. Merkel saját magát szigetelte el.

" előítélet"

Hogy van pofad mindazok utan ami tortent ELO(!!!)iteletrol beszelni?

Eloitelet az lett volna ha meg be se jottek de maris utalna oket mindenki. Azok utan amit muveltek, vegigcsortetve vegigdulva Europat, randalirozva Kolnben, es mindenhol ahol csak vannak, hogy lehet valakinek olyan vastag a bor a kepen, hogy ELOiteletet merjen a szajara venni ?!?!

"A kereszténydemokraták valószínűleg nem fognak fényesen szerepelni, de az esetleges voksveszteség nyomán senki sem puccsolja meg Merkelt. Nincs ugyanis se kihívója, se alternatívája."

Mindenkit eltávolított a környezetéből, aki szóba jöhetett volna alternatívának.

Kemény ez a nő, soha nem adja fel. Pedig feladhatná már.

"A menekültek jönnek.”

A migránsok jönnek.
Azonkívül: Nehogy már Merkel nélkül megálljon még az idő is!

Tessen mondani egy épeszű megállapodást, ami Merkel égisze alatt kézzelfogható megoldáshoz vezetett. A migránsok második éve özönlenek Európába!

Arról mindenki mélyen hallgat, hogy miért is lettek idehíva?
A tőke nem akar nyugdíjat és munkabért fizetni.
Lázálmukban elképzelték a jövőt, ami szerint a felesleges öregeket és a nagykeresetűeket majd elintézi a bűnözés. A technikai fejlettség mai szintjén meg majd rabszolgák nyomogatják a gombokat az üzemcsarnokokban, létpénzért.
A "stratégák" meg vígan fognak élni valahol a tenger mélyén, vagy bárhol másutt , nagy védelemben.
Remélem, a jó Isten gondoskodni fog róluk, amikor egymásnak esnek, vagy a rabszolgák rájuk lelnek egy óvatlan pillanatban.

Komolyan mondom, ezek hisznek abban, hogyha kiirtják az európai bennszülötteket, akkor eljön nekik az aranykor.
Mással nem magyarázható ez az eszement migráns-politika!

Hová, melyik országba tudtak millió szám átjutni emberek hamis papírokkal, vagy anélkül, felfegyverezve , illetve terroristákkal együtt?
Miért kellett kirobbantani Szíriában a háborút?
Az IÁ létre sem jött volna, ha nem pénzelik.

Nem akármilyen közeg nevelte ki.

Nos, úgy érzem itt az ideje a temetizálást megváltoztatni.
Az nem szélsőséges, populista, rasszista és végsősoron náci, aki nem akar tömegesen idegen kulturájú, iskolázatlan és primitív, integrálódni képtelen és nem is akaró embereket befogadni.

Sokkal inkább igaz az, hogy aki ezt nem akarja belátni és népe érdekei ellenében politizál, az szélsőségesen antidemokratikus, a humánum jelszavával visszaélő szemforgató, akaratát másokra kényszeríteni próbáló diktátor.

Kedves liberálfasiszta ballibek erre varjatok gombot !

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés