Merkel: Hazamennek a menekültek, ha legyőzzük az Iszlám Államot

2016. március 11. 8:34
Angela Merkel német kancellár a német tartományi választásokra kampányolva arról beszélt: vannak menekültek, akik már elhagyják az országot, de tömegesen haza fognak menni, ha országuk felszabadul az Iszlám Állam uralma alól. A német kormány ezért képzést indít a menekültek számára, hogy ha ismét otthon lesznek családjaikkal, részt vehessenek hazájuk újjáépítésében.

Nem minden menekült marad Németországban, az irakiak közül például havonta háromezren térnek vissza hazájukba - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a Baden-Württemberg tartományi Aalenben, pártja egy választási gyűlésén. A vasárnapi tartományi törvényhozási (Landtag-) választásra készülő Kereszténydemokrata Unió  (CDU) rendezvényén beszélt erről a pártelnök-kancellár csütörtökön pártja választási gyűlésén.

Az emberek hazamennek, amint otthonuk felszabadul az Iszlám Állam terrorszervezet uralma alól, ezért tovább kell küzdeni a polgárháború sújtotta Szíria és Irak stabilizálásáért, a harcok befejezéséért – tette hozzá Angela Merkel. Német hírportálok beszámolói szerint kiemelte, hogy igen fontos a szíriai rendezésről az ENSZ égisze alatt Genfben péntektől tovább folytatandó béketárgyalás, mert a menekülésre kényszerült emberek visszaszerezhetik a reményt, hogy hazatérhetnek otthonukba.

Elmondta, hogy a belügyminisztérium és a külügyminisztérium elindít egy programot, amelyben az országos katasztrófavédelmi szervezet (THW) szíriai menekülteknek nyújt képzést, akik az így szerzett tudást hazájuk újjáépítésében kamatoztathatják. A családegyesítés lehetőségének korlátozására utalva megjegyezte, hogy a hazatérők között vannak, akik azért távoznak Németországból, hogy ismét családjukkal legyenek, hiszen rokonaik „hosszabb ideig nem tudnának Németországba jönni”.

Merkel: Itt az ideje, hogy a németek képviseljék saját kultúrájukat

Angela Merkel ismét felszólította a németországi menedékkérőket, menekülteket, hogy fogadják el a német jogrendet és törekedjenek a beilleszkedésre. Felidézte a kétezres évek elején a bevándorlással kapcsolatban az úgynevezett vezető német kultúráról (Leitkultur) folytatott közéleti, társadalmi vitát, amely a CDU-nál is intenzíven zajlott, és kiemelte: ideje van annak, hogy a németek képviseljék saját kultúrájukat, és „meggyőzzenek róla másokat”.

Angela Merkel hetedszer szerepelt a baden-württembergi CDU kampányában, és fellép az egyik szombati kampányzáró rendezvényen is. Pártja a legutóbbi, 2011-es Landtag-választáson megőrizte az első helyet, ismét a legtöbb képviselőt – a 138-ból 60-at – küldhette a stuttgarti Landtagba, de a hatalmat elveszítette. Az egyik legfejlettebb német tartományt így az utóbbi öt évben a második helyezett Zöldek és a harmadik helyezett szociáldemokrata párt (SPD) kormányozta Winfried Kretschmann vezetésével, aki a Zöldek első tartományi miniszterelnöke. 

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Addig allnal fellabon...
Tudod mikor mennek haza, azert fizettek tizezreket az embercsempesznek hogy itt dologtalanul segelybol megeljenek (meg utaljak haza a torlesztot a maffianak kulonben az otthoni csaladtagjaikat sose latjak tobbet elve), nem azert hogy egy ev faszveres utan hazamenjenek burcsazni napi egy marek rizsert.

Miért is mennének? Eltartják őket olyan színvonalon, amilyenen soha nem éltek és soha nem is élnének, s nem kell érte tenniük semmit. A többségük huszonéves férfi, most indult az életük. S minek mennének vissza a romok és a veszélyek közé, a kilátástalanságba? Annál az európai "cigányélet" is jobb.

Egyebkent nem kell senkit meggyozni a masik kulturajarol. A nemet kultura legyen Nemetorszagban es legyen szabaly azok szamara akik odamennek, az arab kultura meg az araboknal szintugy.

Nem meggyozni kell egymaszt, csak nem kell egymas nyakara menni.

Merkel hazudik és nem fejti ki az igazság minden részletét.
Ugyanis mikor Siria szétverése és bombázása után az Aszad megdöntése érdekében és az ellenzéki kormányellenes erők kiképzése fegyverrel való ellátása és az IS Állam megalapitása ami ennek következményeként jőtt léttre ami a Kalifátus terjeszkedése céljából(europában is) sokan menekültek a szomszédos országokba.

Törökországba, Libanonba és Jordániában az UN segítséggel menekült táborok jőttek léttre. Törökország az eu segitségét is kérte a táborok fenntartásához és müködtettéséhez, iskolák léttrehozásához és munkalehetőségekhez, mivel egész városnak megfelelő települések alakultak ki. Az eu nemhogy segitett hanem a korábbi hozájárulását is lecsükkentette az ENSZ-szel együtt, aki felére csökkentette a támogatást arra hivatkozva, hogy a tagállamoktól nem fúlyt be a megfelelő összeg.

Eközben a Török táborokban valamint Irakban is a németek toborzókampányt inditottak és németországba való bevándorlásra buzditották főleg a szakképzett fiatalokat és olyan lehetőséggel kecsegtették őket ami nagyon hizelgő volt.

Ennek érdekében 2013-ban viedokat tettek közé ahol azt mutatták be, hogy milyen körülmények és lehetőségek várják őket németországba. Ezen kívül a táborokban toborzó irodákat állitottak fel és külömböző szervezetek által probálták a megfelelő létszámú munkaerőutánpotlást biztositani.

Erdogán már ekkor kifogásolta azt, hogy a németek és más europai ország is válogat és külömbséget tesz a menekültek között ami diszkrimináció, mivel mindenki aki a táborba van azonos helyzet miatt hagyta el a hazáját. Ekkor megint megemlitette, hogy az eu inkább támogasa azt, hogy helyben tudják átvészelni a háboru végét.

Mivel Merkelnek és még egy pár eu-s országnak más volt az elképzelése és rácuppantak a migrációs bevándorlás koncepcióra, mint csodafegyvere a demográfiai és gazdasági problémáik megoldására, de ezt nem tudták volna saját országaiban a társadalomnak eladni, mivel a fiatalok munkanélkülisége, valamint 2008-tól a szociális jutattások kurcitása és a jóléti állam lassú leépülése folyamatosan kezdet mélyülni ezért a Görögök által kivánták egy rafinált tervvel médihátszéllel véghezvinni tervüket. Mivel a kampányaik nem hozták meg az eredményt ezért bevonták az embercsempész alvilági szervezeteket jogvédő civilszervezeteket és államot is abba, hogy céljaikat elérjét. Ennek volt a csucspontja a Görög megegyezés, a Kompokon szállitás, és Merkel meghívása mikor is elszabadúlt a pokol. Merkel és az unio felfüggesztette a törvényeket és nyított határok politikája kapcsán emberhordák indúltak el, mint egy hadsereg akik átgázoltak europán németországig.

Most meg össze-vissza hazudozig de valóságban még mindig várja a migránsokat és még alasabb az, hogy egy csere kapcsán ráadásúl az ideözönlötteket szelektálva vissza akarja küldeni ill szétosztani és a táborokból válogatva a megfelelő embereket kiválasztva betelepiteni.

Lényegében a multik kivánságát kielégítve olcso rabszolga munkaeröt importálni, ami azt jelenti, hogy a németeknek magasabb bért kellene fizetni, mivel a napi állandó megszokott élethez elengedhetettlen a saját szinvonaluk tartásához, míg a migránsok nem védik a jogaikat nincs szakszervezetük érdekképviseletük stb.

Mivel a vállalkozokat nem tudják kényszeriteni arra, hogy kit vegyenek fel így a kis és középvállalkozok is inkább egy olcsó munkaeröt fog alkalmazni ami az öslakoság életminőség csökkenéséhez és még nagyobb munkanélküliséghez vezet el.

Azt gondolom, hogy a németek kezdenek felébredni és nem veszik be Merkel és a politikai ellit mázos szövegét.

Miközben a posztot olvasom, eszembe jut szépanyám mondása; Bolond likból, bolond szél fú.

Szóval, Aszadék, kurdok, oroszok, amcsik végezzék el a piszkos munkát. Ha beáll a béke, a németekké átképzett szírek majd hazamennek gauleitereknek.

Já, já.

És beleért a keze az éjjeli edénybe...

Merkelre illik is, eppen az, egy bolond lik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés