Büntetőfeljelentést tesz a PM a migrációs válsághelyzet kihirdetése miatt

2016. március 12. 11:03
Feljelentést tett a Párbeszéd Magyarországért szombaton, mivel a kormány a párt megítélése szerint jogalap nélkül hirdette ki a migrációs válsághelyzetet.

A PM az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az Orbán-kormányban valaki egyértelműen hivatali visszaélést követett el, ezért várják Polt Péter legfőbb ügyész azonnali nyomozását az ügyben. Hozzátették, a lépéssel a Fidesz-KDNP a március 15-ei pedagógustüntetésről, továbbá az egészségügy és az oktatás összeomlásáról akarja elterelni a figyelmet. A közlemény szerint a kormány a saját maga által hozott törvényt szegte meg, amikor szerdán az egész ország területére migrációs válsághelyzetet hirdetett.

A menedékjogi törvény szerint akkor hirdethető ki a válsághelyzet, - tették hozzá -, ha a megelőző hónapban napi átlagban legalább 500 menedékkérelmet nyújtottak volna be, a tranzitzónákban napi átlagban ezren tartózkodtak volna, vagy ha a migrációs hullám valamely település közbiztonságát vagy a közegészségügyet veszélyeztette volna. A PM a hivatalos statisztikákra hivatkozva azt írta, februárban 2175 menedékkérelmet nyújtottak be, a létező négy tranzitzóna összesen sem képes néhány száznál több embert befogadni, veszélyről pedig sehol nem informálta az embereket a kormány.

„A PM nem hagyja annyiban a törvénysértéssel egybekötött totális hülyének nézést és hazudozást, és bízik abban, hogy az ügyészség kivételesen kibújik Orbán Viktor köpönyege alól, és elvégzi a dolgát” – zárul a közlemény, ám ezt az MTI már nem idézte.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

T. Kormány!
Timikét azonnal feljelenteni, amikor beigazolódik, hogy magyar ellenes!

A megbízók mit igérhettek ezeknek?
Emlékszem még a hibásra a választások előtt, bármilyen hülyeséget bele pislogott a kamerákba. Aztán amikor vesztett kimenekült valahova egy jó állásba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés