Nyelv és szabadság

2016. március 29. 11:17

Schmidt Mária
Látószög
A nyugat-európai és amerikai politikailag korrekt politikai és médiaelit ugyanis nem tiszteli azokat, akik másként gondolkodnak, más értékeket képviselnek, más célokat követnek, mint ők.

„A német és a nyugati megmondóemberekből álló elit egyedülálló képződmény. Meg van győződve róla, hogy a muszlimok pont olyanok, mint mi, csak még nem tudják. De ha tanfolyamokat szervezünk nekik és megosztjuk velük a tudást arról, hogy szerintünk mi a helyes, milyen a civilizált magatartás, akkor egyből politikailag korrekt, nyugatias polgárokká válnak. Vagyis elfogadják a mi, pontosabban a nyugati kánonállítók értékeit. A női egyenjogúságot, a homoszexuális házasságot, a szakállas nőket, a menstruációbiztos kanapékat, és kiscsoportos foglalkozásokban együtt készítik majd női pártfogóikkal a mosható és újrahasznosítható intimbetéteket. Ez a »remény-hal-meg-utoljára-kultúra«, még a 19. századi leányregények lapjain is túlzónak tűnt volna, mára azonban nem szól másról, mint a mi lebecsülésünkről.

A nyugat-európai és amerikai politikailag korrekt politikai és médiaelit ugyanis nem tiszteli azokat, akik másként gondolkodnak, más értékeket képviselnek, más célokat követnek, mint ők. Lenézik, sőt megvetik a keresztényeket, a nemzeti identitásukhoz és tradicionális értékeikhez ragaszkodókat. Az ő világukban a másként gondolkodókat csak akkor veszik emberszámba, ha a bőrszínük eltérő, és nem keresztények. Akkor az sem zavarja őket, ha hozzájuk hasonlóan kizárólagosságra törekszenek. A többieket: minket, azonban nevetséges tabuikkal, a szólásszabadság elleni hadjárataikkal akarnak elhallgattatni, meg akarnak fosztani a nyelvünktől, hogy esélyünk se maradjon arra, hogy szabadon kifejthessük a véleményünket, megfogalmazhassuk érveinket. Vagyis: el akarják venni tőlük a szabadságot. Mert a nyelv, a szavak szabad használata nélkül nincs önkifejezés, és nincs szabad véleménynyilvánítás. A nyelv minden. Nélküle nem maradhatunk szabadok.

A brüsszeli merényletsorozat egész kontinensünk ellen irányult. A támadásokat a belga hatóságok nem tudták megakadályozni, annak ellenére, hogy hónapokkal ezelőtt rendkívüli állapotot hirdettek. De ami még ennél is aggasztóbb: a belga főváros arab negyedének lakói majd fél éven keresztül rejtegették és bújtatták azt a körözött terroristát, aki a párizsi terrortámadások egyik fő gyanúsítottja. Nem adták fel a hatóságoknak, még csak távozásra sem szólították fel. Mindez alapvetően megkérdőjelezi ennek a közösségnek az európai rend iránti lojalitását. Egyes hírek szerint a németországi és egyéb európai befogadóállomások közönségének egy része is büszkeséggel vegyes elégedettséggel fogadta az újabb sikeres terrortámadások hírét. Ahogy a maga idején a szeptember 11-i, vagy a párizsi vérengzésekét is. Én is tudom, hogy hülyék és szélsőségesek minden közösségben vannak, de a Salah Abdeslamot bújtató és neki falazó, majd letartóztatásáért bosszúhadjáratba kezdő fanatikus terroristák elég sok jóakaratú támogatóval rendelkeznek abban a belga állampolgársággal rendelkező, régóta Brüsszelben élő közösségben, melynek integrálhatóságával kapcsolatban oly sok illúziót és vágyálmot ápolnak azok az emberbarátok, akik túl régóta lehetetlenítik el kontinensünk önvédelmét. Sok illúziónk annak ellenére sem maradt, hogy Juncker úr a híradások szerint ezúttal józanul kezdett mérlegelni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Schmidt Mária a nyugati kánonállítók értékeit említette.

Michael Onfray francia liberális író januárban tervezte "Penser l"islam" című könyve franciaországi bemutatását.

A könyvben Asma Kovar algériai újságíróval folytat dialógust az iszlámról. Az iszlám világában járatos Kovar az iszlám hittételeit idézve mutatja be a gyűlöletkeltő, agresszív, kegyetlen, gyilkos, intoleráns, hódító iszlámot.

No erre beindult a francia ballib véleményterror, s az egyébként liberális filozófust mindennek lehordták, többek között megvádolták azzal is, hogy előkészíti a talajt a Nemzeti Frontnak. A szerző a könyvet külföldön fogja megjelentetni.

Onfray szerint Franciaországban a PC terror okán nem lehet az igazságról beszélni.

Ezt példázza Patrick Kanner francia miniszter esete is. Kanner húsvét hétfőn szólalt meg az Europe 1 TV csatornán, ahol elmondta, hogy Franciaországban száz Molenbeeek létezik. Ahol megszűnt a közrend, a közszolgáltatás, ahol a maffia uralkodik, a fekete gazdaság, a szegénység, a munkanélküliség az úr. Franciaországban virul a párhuzamos társadalom.

Szegény szocialista miniszter kapott ere hideget-meleget, a szocialista pártelit nyilatkozata szerint stigmatizálja, izolálja a muszlimokat, megbontja a nemzeti egységet.

A miniszter szerint a gauche nem akarja látni az igazságot, ami kiveri a szemét egész Franciaországnak. De nem lehet elmondani az igazságot, azonnal a fejét követelik, el akarják némítani.

Kissé vicces volt, hogy Kanner védelmére kelt a franciaországi muszlim szervezetek /Uoif/ elnöke, Amar Losfar.
Losfar teljesen egyetértett a miniszter álláspontjával, s kiemelte, hogy nem pusztán egyes negyedekben tarthatatlan a helyzet, hanem az egész országban. Losfar bírálta a széplelkű véleményterroristákat, akik elutasítják a probléma felvetését, s egyben kezelését. hangsúlyozta, hogy a gauche egy elképzelt Franciaországban él, s izolálja a valóságot felmutatókat.

Szóval ez a francia ballib világa, s vele szemben a francia valóság.

A ballib véleményterror másik friss példája Marcel Fratzsher német közgazdászé. Francia elemzéseket is felhasználva kijelentette, hogy az a tény, hogy a német gazdagság 60 százalékát 10 százalék birtokolja, túl a morális aspektuson - csak a baloldali hozzászólóknak említem, hogy Szanyi Tibor ma reggel is ezt az igazságtalanságot támadta a rádióban, s az MSZP-nek új baloldali programot szán - hátráltatja a gazdaság fejlődését.

A közgazdász szerint a német gazdaság emiatt hat százalékos növekedéstől esett el. A Merkelhez közeli udvari közgazdászok azonnal a torkának estek, s inden volt, csak tisztességes német és szakember nem.

Az ünnepek alatti témák -Radnóti, Balavány - a szerzők mérhetetlen primitívsége, gyűlöletkeltése okán méltatlanok voltak a hozzászólásra. De az jól látszik, hogy a ballib véleményterror nyomán mélységesen kettévált a társadalom. S ami szomorú, Radnótit és szellemi körét a napi szerepléseik okán rendkívül könnyen lehet beleképzelni a vérengző gyilkos Lenin fiúk lelkületébe. Radnóti és társai ismét lőni lennének képesek, ha erre módjuk nyílna.

S az ellenkező póluson sem a béke jelei domináltak. ha a helyzet adná, akkor itt komoly polgárháborúra kerülne sor. Ide jutottunk a szellemi terrorvezérek nyomán.

A magyar zsidóság nagy szégyene radnóti, de heller és a többiek is. Miattuk gyűlölik egyre jobban a normálisan gondolkodó, a békét, az egymás kölcsönös tiszteletét kívánó magyar zsidóságot. Azt a többséget, amely maga is szenved az említettek erőszakos harsányságától, agresszivitásától, önmérsékletre, az eltérő értékekkel szembeni intoleranciára képtelenektől.

A mai szereplőkkel nincs mód párbeszédre, jó lenne már, ha jönne egy új értelmiség minden oldalon. Addig csak a véleményterror uralkodik itthon és Európában is.

Válaszok:
péterx | 2016. március 29. 12:15

1.Schmidt Mária sokadszor szólal fel - okosan és higgadtan - a liberális mentalitás arrogáns diktatúrája ellen , mly rengeteg és súlyos kárt okoz .
2.Fontos , hogy a liberális mentalitás gyökerét értsük : ha valaki - például , liberálisként - véges értékekből-valóságból indul ki , akkor nem tehet mást , mint tilt , mert az átfogó-közös-emberi alapot , az abszolút létet , Istent zárójelbe tette , letagadta , nem létezőnek tekintette .
3. Ezért van a liberálisok esztelen haragja a keresztények ellen , akik rámutatnak arra valóságra , aki felett nem rendelkezhetünk , tehát a parancsait el kell fogadni / pl. egyneműek házasságának lehetetlensége / .
4. A nyelvi tabuk ellen tehát ésszerű érvekkel kell küzdenünk .

Teljesen egyetértek írásoddal . Azt tehetjük , hogy nem ijedünk meg , megvilágítjuk a liberális felfogás egy-oldalúságait , s ezáltal egyre több embert tehetünk képessé a velük szembeni határozott kritikus álláspontra . S persze , kiállunk a józan nem-liberális politikusaink mellett .

javítás: toleranciára képtelenektől

Felsorolást kérek a hazugságokról.

Schmidt Mária oázis a magyar megmondóemberek sivatagjában.
Ráadásul: az igazat mondja, nemcsak a valódit.
S mindezt értelemmel, gyűlölet nélkül.
Ez - ma a legtöbb, legmagasabb szint és mint ilyen - feltétel nélkül tiszteletre méltó.

Beszélhetett volna még arról is, amiről Heller Ágnes:
„A boszniai háború…meglehetősen világosan megmutatta, hogy Európa nem vállalja annak kockázatát, hogy megakadályozza a háborút saját területén – hogyan lehetne akkor erkölcsi hatalomnak tekinteni?”
(Beszélő, 1992/2)

Vagy beszélhetett volna még arról is. amiről Zalman Shoval 2015. szeptember 29-én:
"A lopakodó iszlamizáció Nyugat-Európában, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Hollandiában és Spanyolországban a gyarmati múlt ára; de ugyanúgy a schengeni egyezményé is, amely megnyitotta a határokat az EU tagállamai között, valamint a liberális bevándorláspolitikáé is."

Bizony tökéletes írás.
A nyelv kiforgatására pedig egy példa, amikor európai értékként emlegetnek olyan liberális szélsőségeket, amelyek a hagyományos értékrend kerékbetöréséről szólnak.
Az érték szavunkat tehát relativizálták, megfosztották eredeti jelentésétől.
Ugyanígy a saját szélsőséges álláspontjukból nézve nevezik a normalitást szélsőségnek, stb.
(Fennt már félre is éértették a megfogallmazást.)

Valóban nem szabad ezt elfogadnunk, mert lehetetlenné teszi az érthető, normális diskurzust, lehetetlenné teszi a problémák megfogalmazását és ennélfogva azok kezelését is.

Szurkolok, hogy Mészáros Lőrinc folytassa tovább a vételi tevékenységét.
Legjobb lenne, ha az egész ország megvásárlására lenne elegendő pénze, úgy mint az eddigi vásárlásaira volt.
De: ez lehetetlen.
Így marad a pár száz hektáros földvásárlás a több millió hektáros egyszerű kisajátítás helyett. Vagy ahogy Garbolcon mondanák: szabad lopásnak.
Ezt nevezik politikailag korrektül: lopásnak, mármint, ha valamiért kifizeted az árát...
De: ez is valami, amiben ő tulajdonos, az működik.

Azokra a cigánygyilkolókra célzol amelyeket gyurcsányi titkos szolgák vettek le a megfigyelésből közvetlenül a fegyvereik megvásárlása után?

Ábelke, a romagyilokosságok tisztességes tehát nem ábelien hadováló ember számára sajnos nehéz számtani feladványt jelentenek.

1. Súlyos tévedés : Isten NEM véges érték !
2. Súlyos tévedés : Isten nem az érvek végén van , hanem az eljén . Ugyanis MINDENKI tapasztalja ! Hogy ki tematizálja ezt a tapasztalatot , az más kérdés ...
3. Csak azt írtam , hogy egyetértek Schmidt Máriával , mert a nyelvi valóság az metszőpont : együtt van test és lélek . Ezért a politika feladata a nyelvi szabadság biztosítása .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés