Hazugságok újratöltve

2016. március 30. 17:39

Bogár László
Magyar Hírlap
És ez a láthatatlan lényeg maga a megtestesült mértéktelenség, az öngerjesztő, önfelemésztő örvénylés, a mesebeli Kisgömböc, a láncreakció, a fekete lyuk.

Az ember ősidők óta folytatja legtöbbször reménytelennek látszó küzdelmét azért, hogy a jelenségvilág kavargó felszíne alatt valahogy megpillantsa a lényeget. De a lényeg, mint tudjuk, sohasem látható, legfeljebb sejthető. A világunkat valójában irányító erő »láthatatlan«, »arctalan«, nincs is »alanya«, mert azok a személyek, titkos társaságok, népek, nemzetek, országok, amelyek időnként látszólag »megszemélyesítik”, mind csak jelentéktelen közvetítők, egyszer mind elmúlik majd, de a láthatatlan lényeg örök. És ez a láthatatlan lényeg maga a megtestesült mértéktelenség, az öngerjesztő, önfelemésztő örvénylés, a mesebeli Kisgömböc, a láncreakció, a fekete lyuk.

Semmit sem óhajt jobban, mint, hogy frontálisan ütközzünk, harcoljunk vele, de itt is József Attilának van igaza, »Fegyvert ragadni gyengeség: / megöl az ellenség és megver«. Inkább elhúzódni kellene tőle, elszigetelődni, önkéntes karanténba vonulni. A betegséget persze mindez nem gyógyítja, de legalább a terjedését talán megakadályozhatja.

A világ e láthatatlan urai már teljesen feleslegesnek tartják az emberiséget, és az ő globális »költség/haszon« elemzésük logikája alapján igazuk is van. Az ember hatalmas szellemi energiáit foglyul ejtve, azt az ember ellen fordítva, a technoevolúció titáni erejét most nyílt brutalitással fordítja az ezt létrehozó emberiség ellen.

A programozott káosz éppen arra irányul, hogy ez az önmegsemmisítés felgyorsuljon, és egyelőre, ahogy mondani szokták, mint kés a vajban, nyomul előre. A másik közvetlenebb cél a hanyatló amerikai birodalom világuralmának csak egyre brutálisabb erőszakkal való meghosszabbítása, ami a riválisok meggyengítésére és a köztük lévő konstruktív együttműködési rendszer szétzilálására irányul.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így meg csak a lényeg maradt ki.
Miszerint mi is a migráció valódi oka? Kik a főbűnösök?
Annyit elárulhatok, hogy nem azok a százezrek, milliók, akik elindultak Európába.

Nem stílusom, de kénytelen vagyok megállapítani, hogy egyre több hülye kommentel ide.
Mikor elkezdtem ide írogatni, még rengeteg értelmes hsz volt. Volt!

Persze. Az un. nagy közgazdász nevek nyomába sem jönnek Bogárnak. Sem összefüggések, világtendenciák felismerésében, sem általános műveltségben.

új hülyegyerek!
lebuktál, bár nagyon ügyesnek képzeled magad

több mint közel 10 ezer kommentet írtam ugyanis az elmúlt évek során
14 kommentet azt ebben a témában írtam
itt is csak azért ennyit, mert ebben a témában tobzódott a hülyeség
hülyékkel meg nem vitatkozom
veled most kivételt tettem

Bauert különösen. Aki már évekkel ezelőtt megmondta, hogy aki rendszerváltáskor nem gazdagodott meg, az hülye!

Bocs a stílusért! Picinyt felmérgelődtem.
Nem kellett volna. Nem egészséges!

Jelentés a zárt osztályról, x. fejezet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés