Lengyelország támogatja a migránskvóta vétóját

2016. április 8. 13:24
Támogatja Lengyelország a keresetet, amit a menekültbefogadási kvóta ügyében adott be Magyarország az Európai Bírósághoz tavaly decemberben, mert megalapozottnak tartja a panaszt – jelentette be Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter a pénteki, Trócsányi László külügyminiszterrel folytatott tárgyalásai után.

Lengyelország támogatja és csatlakozik Magyarországnak a kötelező menekültbefogadási kvóta ügyében az Európai Bírósághoz benyújtott decemberi keresetéhez – jelentette be Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter pénteken magyar kollégájával, Trócsányi Lászlóval tartott tárgyalásai után.

Azon az állásponton vagyunk, hogy a magyar panasz teljes egészében megalapozott” –jelentette ki Ziobro, hozzátéve: Lengyelország csatlakozik az uniós belügyminiszterek által tavaly szeptemberben elfogadott, 120 ezer migráns kötelező elosztását előirányzó kvótával szemben benyújtott magyar panaszhoz, amelyet a lengyel tárca saját jogi érveivel egészít ki. „Köszönettel tartozunk a lengyel kormánynak, hogy csatlakozott hozzánk, szolidaritást érzünk a részéről” – reagált a bejelentésre Trócsányi László.

 

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon helyes, a Merkel otthon dirigáljon.

Hajrá Magyarország, hajrá Lengyelország, hajrá magyarok, hajrá lengyelek!

Válaszok:
pollip | 2016. április 8. 14:44

A szlovákok is benne vannak a perben:-)

Európa keleti felén még nem halt ki a józan ész. A negyven év kommunizmus megtanította az embereket kételkedni az egyoldalúan üdvözítőnek, világmegváltónak kikiáltott eszmékben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés