Alapjogokért Központ: Brüsszel nem hagyna tagállami mozgásteret a menekültek kezelésére

2016. április 9. 14:34
Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Kovács István szerint az unió menekültpolitikáját meghatározó jelenlegi irányelvek „rossz és idejétmúlt szabályok”, azonban egy új rendelet ellehetetlenítené a nemzetállami fellépést, ráadásul abban újra bevezetnék a kötelező kvótát.

Az Európai Bizottság ellehetetlenítené az illegális bevándorlás elleni hatékony fellépést azzal, ha a jelenlegi menekültügyi irányelvi szabályozást a tagállamoknak semmilyen mozgásteret nem hagyó rendelettel váltaná fel – mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szombaton, az M1 aktuális csatornán.

A szakértő emlékeztetett, jelenleg irányelvek szabályozzák az uniós menekültpolitikát, ami lehetővé teszi Magyarországnak, hogy ezen „rossz és idejétmúlt szabályok” mellett is, az uniós joggal összhangban hozott döntésekkel megállítható legyen a bevándorlók áradata. Egy új rendelet azonban nem hagyna ilyen mozgásteret, az ugyanis az elfogadását követően minden tagállamban azonnal kötelező lenne, ráadásul abban ismét felbukkan a kötelező kvóta is – mondta Kovács István, aki „rossz viccnek, heccnek” nevezte ezt az indítványt.

Kiemelte, ezért van az, hogy egyre több tagállam tiltakozik hangosan a változtatás ellen, köztük az ismét közösen fellépő V4-ek. Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója megjegyezte: Európa legnagyobb válsága az alacsony születésszám, amin logikusan a családok és a gyermekvállalás támogatásával kellene változtatni, azonban Brüsszel a bevándorlással akarja orvosolni a problémát.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon helyes. Kés, villa, menekültelosztás gyerek kezébe nem való.

Az egész Eurót meg kellene szavaztatni, akarják e a migránsokat.Akkor a brüsszeli vezetőséget rá lehetne kényszeríteni,tulajdonképpen kiknek az érdekeit képviselik.

kimaradt két szó:kényszeríteni, valljanak színt,

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés