Határvédelem: Brüsszel két hetet adott a görögöknek, hogy kitaláljanak valamit

2016. április 12. 15:50
Az Európai Bizottság két hét alatt vár érdemi javaslatokat Athéntól a komoly határőrizeti hiányosságok megszüntetésére. Ha ez nem történik meg, akkor legalább november közepéig visszaállítanák a Görögországból érkező utasok ellenőrzését a schengeni övezet belső határain.

Az Európai Bizottság kedden felszólította Görögországot, hogy két héten belül álljon elő konkrét tervekkel arra vonatkozóan, hogy miként kívánja megszüntetni a komoly határőrizeti hiányosságokat a schengeni övezet külső határának általa felügyelt részén. A brüsszeli testület azt tervezi, hogy amennyiben a görög hatóságok nem tesznek eleget a felszólításnak, akkor legalább november közepéig visszaállítanák a Görögországból érkező utasok ellenőrzését a schengeni övezet belső határain. Szakértők arról számoltak be, hogy ez valószínűleg azt eredményezné, hogy további migránsok ezrei rekednének Görögország területén.

Az uniós tagállamok szakminiszterei februárban ötven ajánlást fogalmaztak meg a görög hatóságok számára. Az Európai Bizottság javaslatára elfogadott ajánlások egyebek mellett az országba érkező menekültek regisztrációjára, a tengeri határok felügyeletére, a határellenőrzési eljárásokra, valamint a szükséges infrastruktúra és felszerelések biztosítására vonatkoznak.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sie haben nicht korrekt?

Selbst so etwas!

Hol van az európai megoldás?
Vagy az csak német-török egyezség?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés