Schengen 2.0

Bemutatta tervét Orbán az EU határainak védelmére

2016. április 15. 14:12
Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió külső határainak és az EU-n belüli szabad mozgás megvédéséről szóló tíz pontból álló javaslatcsomagot mutatott be az európai demokrata centrumpártoknak Lisszabonban. Orbán az Európai Bizottság migrációs válság kezelésére tett javaslatát elhibázottnak tartja, az ugyanis a menekültügyi rendszert akarja megreformálni, míg a Schengen 2.0 terv a határok védelmét tűzi ki célul.

Tíz pontból álló javaslatot tett Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió külső határainak és az EU-n belüli szabad mozgás megvédése érdekében. A kormányfő a Demokrata Centrumpártok Internacionáléjának (CDI) pénteki lisszaboni tanácskozásán hozta nyilvánosságra a Schengen 2.0 tervet, amelyre azért volt szükség, mert elhibázott irányúnak tartja a migrációs válság kezelésére tett európai bizottsági javaslatot.

Az ugyanis a menekültügyi rendszert akarja megreformálni, Magyarországnak viszont az az álláspontja, hogy „nekünk a határokat kell megvédeni” – hangsúlyozta Orbán Viktor, aki a CDI egyik alelnöki tisztségét is betölti. Az akciótervet a következő napokban a visegrádi országoknak és a többi EU-s miniszterelnöknek is elküldik. A jövő héten pedig Németországban, majd az azt követő hetekben több más európai országban személyesen is ismerteti a javaslatot.

A kormányfő szerint világossá kell tenni az EU számára: „az nem megy  mint ahogyan a bizottság javaslatában olvasható , hogy valaki Brüsszelben eldönti, hogy az EU országainak a demográfiai és gazdasági problémáikat bevándorlással kell megoldani”.

„Mi mondjuk meg, hogyan akarjuk megoldani ezeket a problémákat”

„Mi azt gondoljuk, hogy vannak olyan országok az unióban, amelyek így akarják megoldani a problémáikat, és vannak, amelyek másképp” – mondta Orbán Viktor, jelezve, hogy Magyarország az utóbbiak közé tartozik, mert nem migránsokkal, hanem család- és gazdaságpolitikával akarja orvosolni a gondokat.

Az EU nem veheti el azt a jogot, hogy „mi mondjuk meg, hogyan akarjuk megoldani ezeket a problémákat”, vagyis nem hozhat létre olyan rendszert, miszerint beengedi a migránsokat, majd kötelező befogadást ír elő minden tagállamnak – fejtette ki.

A miniszterelnök szerint ezért fontos a kötelező betelepítési kvótáról tervezett magyarországi népszavazás is, mert „most, hogy megvan Brüsszel hivatalos javaslata, hatalmas nyomás alatt állunk. (...) Ha nem állítjuk meg Brüsszelt egy népszavazással, akkor valóban ránk fognak kényszeríteni (...) olyan embertömegeket, akikkel mi nem akarunk együtt élni”.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1. Miniszterelnökünk .
Ad 1. Nem cserélte fel .
Ad 2. Nem könnyebb , hanem okosabb , realisztikus utat jár Orbán .
2.Az '56-os helyzet egész más volt .
3.Nem vetheti meg .
4.Freedom HOuse nem független szervezet...
5. Ne beszéljen 9 millió magyar nevében
6. Majd a népszavazáson meglátja , mit gondol a többség a kvótáról .
7. Ön és Orbán közül NEM Orbán "tébolyult"...

A Keleti engem itt vidéken sosem érintett. Erre átutazóba se jött senki. Mégis úgy érzem, egyre inkább, hogy ennél jobban még semmi soha nem ment a bőrünkre. Semmi. Soha. Eddig vitatkozgattunk nagy elvekről meg elvont jogi kérdésekről, meg arról, hogy kinek ki mit tett a családjával x generációval ezelőtt, stb. De igazán a bőrünkre nem ment.
Persze fogalomháborúzhatunk arról, hogy mi az, ami a bőrünkre megy, én személy szerint azt gondolom, hogy ez a kormány nekünk rengeteget adott. (3 gyerekes, középosztálybeli család vagyunk, teljesen bejelentett fizetéssel) És köszönjük. De én még ahhoz a generációhoz tartozom (ez szerintem velünk kihal, és jól is van ez így), ak ezt mind simán feladná, ha mindezt az MSZMP utódpártjától kapta volna, és ez lenne az ára, hogy ne lássa őket kormányon. Gondolkozás nélkül. Komolyan. Adókedvezmény, forint hitel, CSOK,ingyen kaja, ingyen tankönyv, rezsicsökkentés....vigyék.
DE!
Ha arról lenne szó, hogy a jobboldal simogatja a migránsokat és a baloldal építi a kerítést, akkor meg azon nem gondolkoznék, hogy ki kinek az utódpártja, tojnék bele, aki építi a kerítést, minél magasabbat, minél több katonával, arra szavaznék.
Remélem sokan felfogták -én úgy tapasztalaom magam körül, hogy igen - hogy milyen félelmetesen hatalmas erők mozdultak meg.
Én nem győzök hálát adni az égnek, amiért most éppen olyan kormány van hatalmon, amelyik kerítést épít. (nem véletlenül nem írtam jobboldalit. most az se érdekelne, ha baloldali) Örülök, hogy Orbánt nem az érdekli, hogy mennyire tartják PC-nek az uniós szalonokban, hanem az, hogy megvédje a hazáját. Nem véletlenül engedett boltzár ügyben. A libnyaf persze ugrál, mint a bazári majom, hogy Orbán megfutamodott, meg fél. Persze, hogy fél. Csak nem az ellenzéktől. Az az "óbaz+ még ez is...." kategória. Orbán a betelepítési kvótától fél, mert tudja, hogy mit hozna az magával. A boltzárat azért áldozta be, mert egy fronton akar harcolni. Azt akarja, hogy EGY népszavazás legyen, EGY témáról, ne legyenek párhuzamos témákban kampányok, ez ömöljön a csapból is, mindenkit érjen el, mindenki menjen el, aki él és mozog, és szavazzon a kvóta ellen.
Különben végünk.
Ezek nem nagy szavak.
Különben tényleg végünk....
(tartok tőle, hogy így is, úgy is. De legalább próbáljuk meg...)

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2016. április 15. 16:24

Hajrá magyarok, hajrá Magyarország.

Brüsszel alatt kell helyi szinteken elérni azt, hogy a miniszterek valóban arra kapjanak támogatást amit a népük akar. Ehhez kell támogatókat találni.
Lám lám a sógorok is észhez tértek átmenetileg.

Olasz rokonom meséli a minap, hogy ment a postára feladni egy levelet. Három kategoria van a sorszámhúzó gépnél ő a levélfeladást választotta. Egy kis idő után az egyik ablaknál 4-5 arabkinézetű el kezd üvölteni. Húztak vagy 10 különböző számot és előre tolakodtak, hogy most az ő ügyeiket intézzék mert már fél órája várnak csak amikor szólították őket nem figyeltek oda. Szerencsére az olaszok nem riadnak vissza egy kis üvöltözéstől, így a fiók vezető odaráncigálta az egyiket a géphez, hogy mit kellett volna húzni és most nyugodjanak le és várják ki a sorukat mert a másik 30 ember is arra vár hogy sorra kerüljön.
Erre az egyik arab el kezd üvölteni, hogy írják ki arabul. Az volt a nagyon helyes válasz, hogy Olaszországban olaszul van kiírva.
Szóval ki akar ilyen helyzetett nálunk is?

Szitává-kapált-agyú-ülepű-Pokróc mutáció ismét hízeleg .

Nem kell migráns!
Magyarország nem rabszolgatartó-társadalom akar lenni, hanem a gyerekeink, unokáink számára is élhető országot akarunk!
Nehéz küzdelem vár még ránk!
Hajrá, Viktor, Hajrá, Magyarország!

Nagyon jó okfejtés, teljesen egyetértek veled.

Az angolok sem fognak tudni kilépni. Ezért robbantották ki a panama botrányt. Cameron túl messze ment a brexit-el.

sz*ptál ma, Gusztika?

Szitává-kapált-agyú-ülepű-farkú-Pokrócnak meg a hízelgés .

Egy amerikai nő beszélget arról, hogy mi kényszerítette arra, hogy Németországból vissza költözzön az USA- ban.
Angol műsor, nagyon érdekes.
http://youtu.be/3wfZvmeTte8

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés