Hogyan pingpongoznak a menekülttel?

2016. április 28. 12:46
Sánta Szabolcs Miklós
Helsinki Figyelő
Az emberrablók azt mondták, hamarosan Aliért is eljönnek, ha nem áll be közéjük önként. Ekkor Ali eladta a taxinak használt autót, ami a megélhetésüket biztosította, és elindult a Norvégiában élő nagynénjéhez.

Ali renden be is nyújtott a kérelmét. Majdnem négy hónap múlva hozott határozatot a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, miszerint nem jogosult sem menekült, sem oltalmazott státuszra, és haza kell mennie Irakba, Kurdisztánba, mert ott biztonságban lenne.

Ez ellen Ali keresetet nyújtott be, aminek nyomán a hivatal visszavonta a határozatát, és hozott egy újat, ami szintén elutasította Ali kérelmét.

Az újabb elutasítás ellen szintén bírósághoz fordult, a pert meg is nyerte a múlt héten. Az ítélet alapján a hivatalnak újra meg kell vizsgálnia ügyfelem kérelmét, és ismét határozatot kell hoznia az ügyében.

A bíróság tavaly szeptember közepe óta már nem jogosult maga is határozatot hozni, csak arra nyílik módja, hogy a rossz határozatokat megsemmisítse. Ha minden jól megy, talán szeptemberben már meg is lesz az új határozat. Hogy az mi lesz? Ki tudja. A hivatal elvileg akár ugyanazzal a tartalommal is határozhat, és ebben a siralmas menekültügyi pingpongban számtalan „szervacserére” van lehetőség. Míg valaki meg nem unja. Így például maga a „pingponglabda”, azaz az ügyfél.

Mindez jelen esetben csak azért, mert az Iszlám Állam terrorszervezet elől menekülő Ali legálisan szeretne eljutni a nagynénjéhez Norvégiába.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ó, de szép történet.
Klasszikus cipő az ajtórésben. Engedjük be Alit a nagynénjéhez (hogy ki tartja el, és miből fog megélni, arról szó se essen), aztán ha már itt van Ali, akkor játsszuk el ugyanezt a családja többi tagjával, aztán a szomszédokkal, a rokonokkal, egészen addig, amíg az egész falut sikerült áttelepíteni, és a norvég faluban már egy norvég sincs.
Amikor volt a Live Aid és az afrikai éhezőkkel keltették a lelkiismeretfurdalást, még nem akarták fél Afrikát betelepíteni Európába.

Illetve Aliékat érdekelné-e a mi szegényeink sorsa?

"az Iszlám Állam terrorszervezet elől menekülő Ali legálisan szeretne eljutni a nagynénjéhez Norvégiába"

Hat akkor tegye legalisan, nem pedig hatartsertve.
Norvegiai nagynenje aki garantalja hogy el tudja szallasolni es latni Alit, allitson ki neki meghivolevelet, amivel faradjoon be a norveg kovetsegre vizumert, oszt ennyi

Meg hát nagyon szépen hangzik ez a norvégiai nagynéni, de mi van akkor, ha ő is csak fél éve menekült oda? Mert akár az is lehet, 30 éve szinte egyáltalán nem volt néger/arab Skandináviában.

Talán ki lehet számolni, hogy hány Ali jöhet ide, hogy olyan állapotok legyenek itt is, mint amit odahagyott. Nem sok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés