Leskelődés

Nem történt erőszak Körmenden a polgármester szerint

2016. május 6. 14:41
Az, hogy betört egy amúgy repedt ablak, ha esetleg nekitámaszkodott valaki, hogy lássa a bent edzést tartó lányokat, még nem nevezhető erőszaknak – mondta Bebes István, Körmend fideszes polgármestere. A politikus szerint az ATV internetes portálján megjelentek nem a valóságot tükrözik, csupán a szenzációhajhászást szolgálják.

Körmend polgármestere szerint a helyi rendészeti szakközépiskolában történtekkel kapcsolatban az ATV internetes portálján megjelent híradások nem a valóságot tükrözték, rémhírkeltőek voltak és alkalmasak arra, hogy a város jó hírét, valamint a körmendiek biztonságérzetét is rontsák. 

Bebes István (Fidesz-KDNP) erről pénteken rendkívüli sajtótájékoztatóján beszélt, amelyen felszólította a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot arra, hogy vizsgálja ki minden részletre kiterjedően mindazt, ami a helyi rendészeti szakközépiskolában történt; találják meg a tetteseket, de azt is derítsék ki, hogy ki lehetett a forrása azoknak „a valótlan tartalmú információknak”, amelyek a sajtó egy részében megjelentek.

Úgy fogalmazott: követeli, hogy a vizsgálat eredményéről az illetékesek tájékoztassák az önkormányzatot és a város lakosságát, mert csak így tudják elejét venni, hogy a megtévesztő információkkal egyesek félrevezessék a lakosságot. Bebes István leszögezte: a rendőrség Körmenden végzi a munkáját, megfelelően látja el a feladatait. 

Bebes: Inkább a holokauszt-emlékmű megrongálására kellene koncentrálni

Utalt arra, hogy az önkormányzat kérésének megfelelően a honvédség egy alakulata is megjelent a városban, segítve a rendőrök közterületi munkáját, és a helyi polgárőrséget is megerősítették. A polgármester jelezte azt is: a Belügyminisztériummal történt egyeztetések után megkezdődött a kamerarendszer bővítése Körmenden, szavai szerint olyan helyekre is jut kamera, ahová eddig nem.

Bebes István sajtótájékoztatóján az újságírók együttműködését kiemelve hangsúlyozta a tájékoztatás hitelességének fontosságát. „Sajnálatos módon olyan híresztelések jelentek meg az ATV internetes portálján, amelyek a valóságot semmiféleképpen nem tükrözik, sőt azzal teljes mértékben ellentétesek” – mondta. Szavai szerint a híradásból világosan látszik, hogy az írás készítője nem volt jelen Körmenden, nem volt helyismerete. 

Bebes elmondta: tájékozódott és számára világossá vált, hogy a női kézilabdacsapat edzésén nem történt semmiféle incidens, a lányokat nem bántották a migránsok; semmi nem utal arra, hogy erőszakos cselekmény történt volna. Az, hogy betört egy amúgy repedt ablak, ha esetleg nekitámaszkodott valaki, hogy lássa a bent edzést tartó lányokat, még nem nevezhető erőszaknak - fogalmazott.

A sajtónak vállalnia kell a felelősséget, ha a tüntetés erőszakba csap át

A polgármester szerint azoknak, akik „szenzációt keresnek”, inkább arról kellene írniuk, hogy Körmenden az elmúlt két hétben - még a tábor megnyitása előtt - ismeretlenek megrongálták a holokauszt emlékművet.

„Ha a ma estére meghirdetett felvonulás és tüntetés esetleg erőszakos cselekménybe is átcsap, azoknak a sajtótermékeknek is vállalniuk kell a felelősséget, amelyek rossz hírt keltettek és amelyek félrevezettek” - mondta Bebes István a Jobbiknak a tábor ellen szervezett demonstrációjára utalva. 

A polgármester elmondta: a rémhírkeltés miatt nem tesznek feljelentést, mert úgy tudja, hogy azt már valaki megtette, ő a történtek kivizsgálását kéri. Hozzátette: az emlékmű megrongálása miatt viszont feljelentést tesznek. Azért csak most, mert eddig békésebb eszközökkel próbálták meg a helyzetet rendezni, de most már indokoltnak látják a feljelentést.

ATV: A migráns berúgta az ablakot

Az atv.hu csütörtökön azt írta, hogy szerdán a befogadóállomáson – amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával – migránsok „a junior-serdülő leánycsapat edzését kezdték el tanulmányozni, az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, amelynek eredményeként az egyik férfi berúgta az ablakot”.

A Vas megyei rendőrfőkapitány csütörtök délután, rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, nem történt semmiféle, a migránsokkal összeköthető erőszakos cselekmény Körmenden, alaptalanok azok az állítások, amelyek egy internetes hírportálon megjelentek.

Tiborcz János közölte: betört a rendészeti szakközépiskola egyik ablaka, de arra nincs semmiféle bizonyíték, hogy migránsok törték volna be és szándékos rongálás történt volna. Szabálysértési ügyben folyik a rendőrségi vizsgálat ismeretlen tettes ellen –fűzte hozzá.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha az előítéleteinkhez kell "bizonyíték", akkor az ATV is hirtelen milyen hiteles lesz az antikomcsi mandineresek körében.
Vagy az mszp is. Ha pl. Zuglóban összeáll a Liget, az évszázados pihenőpark tönkretételére (mellesleg a nagy építkezésből adódó kaszálásra) a fidesszel.
Egyébként pedig az m1 "szemtanúját" is láttam:
Ugyan a ő (a leányzó) nem volt ott, de a barátnőjének a barátja igen. Tőle "tudja".
Menjenek a fenébe az ilyen szemtanukkal!

Megvárjuk a nyomozás eredményét.

A túlfütött reakciók a helybeliek részéről érthető, a hecckampány nem.

Eddig is azt mondtam, hogy a lakott területektől távoli helyre kell a táborokat tenni és helyben nyitni egy közértet, hogy ne legyen ok a táborból való kimenésre.

Ezt egyeztetted a jogvédő haverjaiddal is?

Pont ez a lényeg ;-) Sehogy. Ki fogják utasítani.

Csak elébe mennek a libnyaf kórusnak, mielőtt az rákezdene szívére szorított kézzel, hogy mi van akkor, ha az illető még múlt tavasszal jött a hullámmal, és egy tanyán szállást kapott és csak azért bóklászik a kerítés környékén, mert a másik oldalon rekedt családjával akar találkozni ????

No igen, de a polgármester fideszes, a Fidesz és a kormány pedig nem éppen migránssimogató magatartásáról ismert.

Szóval nem hinném, hogy "szóltak neki", hogy mit kell mondania.
Ne keress balhét ott, ahol nincs!

Gondolom Körmenden laksz, hogy ennyire tudod a tutit.

Ha viszont nem, akkor cserélj pszichiátert!

Azért a Mandiner adhatna magára, s egy körmendi ablaküveg feletti vitán túl jobban kitekinthetne a világra. Pontosan migráns ügyben.

A Vatikánban ma Renzi olasz miniszterelnök, Merkel, Schulc, Juncker, Mario Draghi, Tusk, a spanyol király, nagykövetek, más méltóságok jelenlétében átadták Ferenc pápának a Károly-díjat. Az európai béke, az egység, a szolidaritás érdekében kifejtett munkája elismeréseként.

A Pápa kifejtette, hogy milyen Európáról álmodik. Olyanról, amely:

- megjeleníti az új európai humanizmust

- amely fiatal, amely képes anya lenni
- amely testvérként segíti a szegényt, aki befogadást keres, , mert nincs többé semmije, s menedéket kér
- amelyben migránsnak lenni nem számít bűncselekménynek

A pápa szerint itt az idő, hogy Európa felébredjen. Európa fáradt és terméketlen. Építsünk hidakat és döntsük le a falakat.

Ferenc pápa szerint Európa identitása mindig is dinamikus és multikulturális volt. /Szegény Merkel biztosan feszengett, hiszen Ő /is/ mondta, hogy a multikulti megbukott./

Európának fel kell hagynia a korrupcióra, spekulációra, profitra éhes gazdasággal és meg kell valósítania a szociális piacgazdaságot.

Szóval itt az új irányvonal, innentől kezdve nincs olyan, hogy migráns, csak befogadásra, szeretetre vágyó testvér. Lehet bontani a falakat, a katolikus családok jelentkezhetnek a táborokban, hogy magukhoz vegyenek fáradt vándorokat.

Nem kell félni a vendégektől, hiszen csak szeretetre vágynak, befogadó családra, közösségre.

Maradt még Európában normális politikus, egyházi személy?

Válaszok:
bookmark | 2016. május 6. 18:21

Bergoglio amíg nem lett megválasztva pápának nem is Európàban élt, sokat tudhat arról,,hogy milyennek kell Európának lennie. Elvégzi a jezsuita szabadkőves, amit Razzinger nem mert végigcsinálni ezért mondott le önként.

Ettől még az igazi keresztény értékek léteznek és a kisebb helyi közösségek összetartó ereje lehet a vallás. Pápák jönnek mennek a biblia és az értékek maradnak.

Miért ne lenne törvényi háttere?
Ha nincs, elkísérik oda, ahol beadhatja a kérelmét, amit meg majd elutasítanak.

Törvényi háttér arra is van, hogy míg az elutasításra várakozik, tartani kell valahol.

Letelepíteni senki se akarja őket.

Ne velem vitázz, ha rajtam múlna, tűzparancs lenne a határon.
De nem rajtam múlik.
És nem is a kormányon.
Ez a nyugati közvéleményen múlik.

De azt tessék megérteni, hogy az asztalt hiába csapkodjuk. Amennyi erőnk van, az lepkefing. Nincs ütőképes hadseregünk, a rendőrség létszáma sem elég... Ameddig elmehettünk, addig elmentünk.
Van kerítés, van határőrizet, a szökdösőket összefogdossák, táborba viszik, a lehető leggyorsabban lefutják a kötelező köröket, aztán elutasítják a kérelmüket és próbálják kitenni őket valahová. A cél persze az, hogy minél kevesebb jusson be, és szerintem ezért a jelenlegi lehetőségek között a kormény mindent megtesz.

Abban szerintem mindenki egyetért, higgyen bármelyik teóriában, hogy itt nem emberségről, meg demokráciáról szól a sztori. Ha a nyugati közvélemény torkán le tudnák tolni, itt már nem csak "hadgyakorlat" címén lennének idegen hadseregek. Csak az tartja őket vissza, hogy nem tudnák otthon megmagyarázni egy szuverén EU-s ország megtámadását + körbe vagyunk bástyázva a saját szemét szerződéseikkel, és azok is védenek. Elvégre egy EU és NATO tag országot azért mégis hogyan?

Ebben a cirkuszban az győz, akié a nyugati közvélemény szimpátiája. Tekintve agymosottságuk szintjét, ez nem lesz egyszerű. Fel kell őket rázni, meg kell őket nyerni. Ehhez _EGY_ eszköz, hogy egy rekordmagas részvételű népszavazáson elsöprő többséggel szavazzunk a kvóta ellen. Ez bekerülne a hírekbe, ezt a demokráciásdit játszó politikusok nem söpörhetnék félre, ezzel kezdeniük kellene valamit.
Az alkotmánymódosítást fél kézzel lekommunikálnák, hogy a gazfasisztadktátor Orbánbasi nyomta át a parlamenten.

Tatikázni kell. Erőből nem megy. HA a nemzetközi szerződések (a látszatra valamilyen szinten adniuk kell) és a nyugati közvélemény engednék, már lenyomtak volna minket. Ezért kell maradni az EU-ban, NATO-ban, ezért nem lehet lövöldözni a határon és ezért kell felemelni a seggünket, és elmenni szavazni.

Az sem old meg mindent, de sokat lökne rajtunk.

Orbánfóbiát nem gyógyítok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés