Bizonyítékok hiányában felmentett egy nemi erőszakkal vádolt afgánt a hamburgi bíróság

2016. május 19. 19:18
Nem tudta egyértelműen azonosítani a szilveszter éjszakáján szexuális kényszerítéssel vádolt 30 éves afgán férfit két tanú, így bizonyíték hiányában felmentette őt a hamburgi városi bíróság. Kártérítést is ítéltek számára, amiért négy hónapig előzetes letartóztatásban tartották.

Felmentő ítéletet hozott csütörtökön a hamburgi városi bíróság a németországi nagyvárosban szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadások ügyében indított első büntetőperben. A szexuális kényszerítéssel vádolt 30 éves afgán férfit bizonyíték hiányában mentette fel az elsőfokú bíróság, mert nem tudta őt egyértelműen azonosítani a tanúként beidézett két fiatal nő, akik korábban fényképek alapján felismerni vélték.

„Már nem tudom, hogy ki mindenki fogdosott össze, csak ki akartam szabadulni és ilyenkor nem az arcokra figyel az ember” - magyarázta bizonytalanságát egyikük az NDR regionális közszolgálati médiacég beszámolója szerint. A Németországba tavaly érkezett menedékkérő férfi kezdettől fogva tagadta a vádat. A bíróság kártérítést ítélt számára, amiért négy hónapig előzetes letartóztatásban tartották. Szilveszterkor több német nagyvárosában követtek el tömegesen nők sérelmére szexuális zaklatást és lopást.

A hatóságok szerint az elkövetők többnyire észak-afrikai fiatalok voltak, akik csoportosan körbevették, zaklatták és meglopták az áldozatokat. Hamburgban több mint 400 nőt ért ilyen támadás, ezek miatt 243 feljelentést tettek. A hatóságok 21 feltételezett elkövető ellen indítottak eljárást, 4 személyt előzetes letartóztatásba helyeztek. A hamburgi a harmadik ítélet a szilveszteri szexuális bűncselekményekkel kapcsolatban. Az első ítéletet a kölni városi bíróság hozta, a vádlottat ugyancsak bizonyíték hiányában felmentették. A második ítéletet a düsseldorfi városi bíróság hozta, a vádlottra - egy 33 éves marokkói férfira - több bűncselekményért összesen 1 év 7 hónap letöltendő szabadságvesztést szabtak ki. Ebből 9 hónapot úgynevezett tettleges becsületsértés címén kapott, amiért molesztált egy 18 éves lányt.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Várom a Rosa Luxemburg jajszavát...

Jogvédési gondolatkísérlet:

Van a regisztrálatlan csőcselék. Megy a ficki-ficki.
Lekapcsolnak egy embert, majd az áldozat azt
mondja: Ő volt. Erre a vádlott: nem ő volt, hanem
az egypetéjű ikertestvére. Ez ugyebár lehet igaz
is, meg nem is, a háttérinfo hiányzik az állítás
bizonyíthatatlan, mert regisztráció ugyebár nincs.

A bíróság csak minden kétséget kizáróan hozhat
itéletet. A Ficki Fickó szépen kisétál a bíróság
épületéből.

A megoldás: aki nincs regisztrálva az törvényen
kívüli. Akkor is elítélhetők, ha az alapos gyanú
fennáll.

Az a baj, hogy a te kaptafádon csámpa cipők
készülnek. Pont erről szól ez a topik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés