Bayerischer Rundfunk: Magyarországra menekülnek a németek a migránsok elől

2016. május 25. 22:21
A migránsok miatt Magyarországra menekülő németekről készített riportot a Bayerischer Rundfunk. A riportban balatoni ingatlanügynökök is megszólalnak, akik szerint tíz német ügyfél közül nyolc a migránsok miatt akar elvándorolni.

Bár az Orbán-kormány politikája miatt gazdasági okokból, vagy épp politikai tiltakozásként sok magyar külföldre költözött, a németek épp a jobboldali konzervatív kormánypolitika miatt egyre szívesebben költöznek Magyarországra – kezdi a Bayerischer Rundfunk műsorvezetője.

A bajor tévé riportja szerint sok német kifejezetten a menekültek miatt akar Magyarországra, a Balatonhoz költözni. A riport szerint ingatlanügynökök a Balaton térségében arról számolnak be, hogy tavaly szeptember óta új jelenség tapasztalható a német ügyfelek körében: a menekülés a menekültek elől. Egy ingatlanközvetítő azt mondta, hogy tíz német ügyfél közül nyolc a menekültek miatt akar kivándorolni Magyarországra.

A német kivándorlók értékelik, hogy a Balaton környékén nagy német közösség él, jó a klíma, hosszúak a nyarak és olcsó az élet. Újabban viszont az is számít nekik, hogy a magyar lakosság túlnyomórészt keresztény, és „alig vannak migránsok” – áll a riportról készített összefoglalóban, amely szerint a németek cserébe megbékélnek azzal, hogy Magyarország európai összevetésben a szegény tagállamok közé tartozik.

A műsor ugyanakkor bírálta a magyar menekültpolitikát, mondván, tavaly szeptemberben „menekültek ezrei rekedtek emberhez nem méltó körülmények között a magyar főváros szívében”.

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarországnak igaza volt 1948-ban, 1940-ben, 1956-ban, 1989-ben. Utat mutattunk kultúrából, nemzetből Európának.

Magyarországnak ismét igaza van, 2015-2016-ban. Ismét utat mutatunk Európának.

Szeretettel befogadjuk a német menekülteket. Mint ahogy rengeteg népet befogadtunk 1000 év alatt.

Itt többen elmehetnénk jósnak!
Fognak még jönni máshonnan is.

Válaszok:
pollip | 2016. május 26. 8:58

Ezt nem csak a Jobbik jósolta meg.
Nem nehéz rájönni, hogy ahová bemegy egymillió migráns, onnan többen elmenekülnek.

Szerinted hány Timcsi-féle ment el innen?
Netán rékakinga, vagy egyetlen dékás, mszpés?
Az ingyenélők mind itt maradtak. A hőzöngők meg szarul érzik magukat odakint.
Aki nyelveket tud és nagyon képzett, azok közül többen nem is fognak visszajönni.
Azokkal még lesz gond, akik nem tudnak egzisztenciálisan beilleszkedni kint. Egyre szigorodnak majd a szabályok. Sokan felszámoltak itthon mindent, ha hazajönnek, ők is az elégedetlenek táborát fogják gyarapítani. Angliában a kivándorolt magyarok jó része támogatja a migráns-betelepítést.
Majd rájönnek, hogy az ő elvándorlásuk és a migránsok elvándorlása két külön világ!
Más a cél!

Nem vagyok boldog én sem attól, hogy nincs európai összefogás, megoldás. Remélem, minket egyáltalán nem fognak megszeretni a "fiatalok". Merkel nénit kell nagyon dicsérni, mert megérdemli!
A migránsokat is az udvarában, házában kellene elszállásolni.
Egyébként mi már nagyon gazdag környék lettünk. Itt egy új kínai negyed nyílik hamarosan.

"
EGY BAJOR FALU TELJES LAKOSSÁGA MAGYARORSZÁGRA AKAR KÖLTÖZNI MERT FÉLNEK A MIGRÁNSOKTÓL.
1000_1_20150925_134906
Mostanában sokat hallani a német-osztrák határon fekvő kisvárosról Freilassingról . Itt lépnek be Ausztriából Bajorországba a migránsok.

Keveset hallani azonban a környező kis településekről ahol ugyancsak eluralkodott a káosz. Így van ezzel Haberland kis falucskája is, ami Freilassingtól csupán 500 méterre van. Ugyan az zajlik már csaknem egy hónapja mint a német határvárosban. A falucska 1200 lakója pedig egyre nehezebben viseli, hogy eddigi nyugodt életük teljesen a feje tetejére állt. A falu polgármester hiába kérte a hatóságokat, hogy kezdjenek valamit a bevándorlókkal csak süket fülekre talált. A falu lakossága teljesen kétségbe van esve és és nem látják a kiutat a káoszból, sőt az a véleményük, hogy egyre több migráns fog érkezni. A polgármester ezért alternatív lehetőségen kezdett gondolkozni.

Kraizber úr néhány hete hallott róla, hogy Magyarország kerítést épít és nem engedi be az illegális bevándorlókat. Mivel a faluban lakosságának 80 százaléka nyugdíjas, akiknek teljesen mindegy, hogy a nyugdíjukat melyik bankautomatából veszik fel felvetődött a gondolat, hogy a teljes falu Magyarországra költözik. Már ki is néztek maguknak több lehetséges magyar települést ahol olcsón megvásárolnák az üresen álló házakat, majd elkezdődne az építkezés és modern épületeket húznának fel."

"– A választások után telepedett le Magyarországon?

– Igen, de annak semmi köze a döntésemhez. A Sorbonne-on tanultam történelmet, matematikát. A legjobban az építészet tetszett. Építészmérnök akartam lenni. A második évben kezdtem megismerkedni nagyobb építkezésekkel a helyszínen. Amit ott láttam, attól kirázott a hideg. Állami pénzlopás. Illegális migránsok olcsó foglakoztatása, mintha rabszolgák lennének. Tudták, ha panaszkodni mernek, kivágják őket az országból.

– A Soros-féle Transparency International korrupciós percepciós indexe szerint nálunk jóval nagyobb a korrupció, mint Franciaországban.

– Ott már százötven éve köztársaság van, és nagy gyakorlatuk van abban, hogy tisztának látszódjék, ami nem az. Azok az összegek, amelyekhez Magyarországon hozzászoktak az emberek, számszerűen hasonlóak, ha jövedelemről esik szó, mint Franciaországban, csak itt forintban viszik haza azt, amit ott euróban… Itt amatőrök vannak, ott profik. Mondok egy példát. A Jussieu Egyetem, Franciaország legnagyobb tudományegyeteme fő campusának felújítására nyolcszázmillió eurót irányoztak elő, ugyanis tele volt azbeszttel. A munkálatokat olyan ügyesen csinálták, hogy elvégzésük kétharmadánál már 1,8 milliárd eurót elköltöttek. Rengeteg kisvállalkozást alkalmaztak. Ezek kiképezték az embereiket, megvettek mindent, amire szükség volt, és amikor a háromnegyedét elvégezték a munkának, a cégek kétharmada csődbe ment. De a fővállalkozóknak már a zsebükben volt a pénz. A francia munkásoknál heti tíz órával többet is dolgozó, de mintegy ezer euróval kevesebbet kereső lengyel munkások az azbesztet hermetikusan lezárt zsákokban elvitték valamilyen elhagyott telekre, és ott mindenfajta maszk nélkül kiürítették a rakományt. Ez Franciaország. Itt pedig az emberekben még mindig megvan az az illúzió, hogy Nyugaton jobb. Persze, hogy vannak dolgok, amelyek valóban jobbak. De miért? Azért, mert a Nyugat még mindig gyarmatosít. A fél világ a gyarmata. Afrika nem független. Francia gyarmat. Közép-Európa nem független. Német gyarmat."
http://magyarhirlap.hu/cikk/51..

A tőkéscsoportok, fejlett Európa nyugati országok érdekében már az EKB is lobbizik a politika színterén, azt a látszatot keltve, mintha a radikális pártok okozták/okoznák a válságot. Természetesen a szokásos módon, a populizmusba csomagolják.

„Európa pénzügyi stabilitását fenyegetik a radikális pártok - figyelmeztetett az Európai Központi Bank (EKB). Az európai jegybank rendszeres, Financial Stability Review (Jelentés a pénzügyi stabilitásról) című kiadványa legújabb számában arról írt, hogy az euroszkeptikus pártok megerősödése az eurózóna országaiban politikai instabilitást okoz, amik az euró árfolyamát is veszélyeztetik.”

Az EKB szerint a Sziriza politikája és a görög adósságválság jól mutatja, milyen eredménye lehet annak, ha máshol is hatalomra kerülnek az euroszkeptikus pártok. A politikai kockázat szinte minden, az eurozónához tartozó országban nőtt az elmúlt években, ami aláaknázhatja több szükséges pénzügyi és strukturális reform bevezetését"

Azt viszont elhallgatják, hogy a 2009 válságot, a görög válságot sem a radikális pártok okozták, hanem döntően balliberális pártok általi kormányzás, amely kiszolgálta a tőkét. Amikor pedig a túlköltekezés negatív hatása megjelent, a lakósságot terhelte. Ennek pedig a fogyasztás, a foglalkoztatás csökkentését vonta maga után. Ez történt a legtöbb uniós országban és ez okozta a politikai, gazdasági instabilitást. A migráns helyzet és a merkeli felfogást ezt még súlyosbítja.
Felhasznált forrás: http://www.origo.hu/gazdasag/2..

A csőlátásra jellemző az ilyen állítás: "Ha sok gazdag német nyugdíjas települ át, attól emelkednek az ingatlanárak, a helyi szolgáltatások árai, stb."

Talán más lenne, ha a stb. is kibontásra kerülne.

Az árakat a szabadpiacon közép és hosszú távon a kereslet-kínálat határozza meg. Ha nő a kereslet nemcsak az árakra gyakorolt hatást, hanem a termelésre, foglalkoztatásra, a jövedelmek növekedésére, amelyek növelik a fogyasztást, megtakarítást, a költségvetési bevételeket. Ez pedig más területen is pozitív hatással jár. Nos ez a stb..

Ez nem csak a migránshelyzet miatt volt várható, legfeljebb felgyorsította. Európai trend, hogy nyugdíjaskorban angolok németek svédek eladják házukat és pl. Spanyolországba, POrtugáliába, kihasználva a kellemesebb klíma, olcsóbb élet és ingatlanárak előnyeit. Teljesn ésszerű, hogy ez a trend Magyarországot is elérrje, akár a migránhelyzettől függetlenül is.

Válaszok:
DrPepper | 2016. május 26. 8:56

...Portugáliába költöznek...

Én is erre gondoltam, hónapokkal ez7előtt beszélgettünk erről, hogy a németek ide fognak jönni. Aztán mások is.

Magyar Cigányok!!!!!!!!!!!!!!!!
Rasszista fajgyűlölő vagy.

"nem megoldás, ha ideköltöznek a németek. Maradjanak otthon és ne engedjék át a hazájukat a vadaknak."

Igazad van, ebből is látszik, hogy a politika nem az őshonos emberek érdekeit képviseli.

Jönnek hozzánk majd keletről is, mert a német politika azt mondta, ott telepítik le a migránsokat, ahol van hely....................

Az általad felsoroltak általánosságban a gyakorlatban nem igazolhatók. Még az 1600-ban történt betelepítések sem igazolják, ahogy a 1800 években - Mária Terézia és II. József - történt betelepítések sem.

Ma élők családfájában nagyon sok más származású felmenők találhatók és mégis magyaroknak vallják magukat.

"TEHÁT (!) csak olyan etnikumokkal gyarapodhat a magyar etnikai történelmi sorsközösség, amely a magyarság etnogenezisének szerves részét képezték. Azonos a szellemi és anyagi kultúrájuk, etnogenetikai gyökereik!" - írod.

Szerintem ez sem igaz, mert a történelem folyamán a betelepítések, befogadás során nem egyszer a náluk fejlettebb kultúrával, tudással rendelkezőket fogadtuk be és ez növelte Magyarország kultúráját, sokszínűségét. Akik pedig ebbe nem tartoztak előbb-utóbb a perifériára kerültek.

Szerintem is ott van az a hely, amire a német politika célozgatott.

Nem érdemes cselédezni, mert mindenki valamilyen szinten cseléd, aki nem tulajdonos. Ilyen a kapitalizmus:-))

Van olyan baranyai falu, ahol hollandok telepedtek le.
http://www.bama.hu/baranya/koz..

Lejjebb kell tenni az Armutsgrenzét. Ha csak a statisztikáról van szó...

Messzire vezet, amit felhoztál, egészen visszamehetünk a vadprivatizációig. Erről nem néhány száz betelepülő német tehet.
Az is lehet, hogy nem egy csaléád a kitelepítettek leszármazottai.

Arra, hogy sokukkal beszéltem.
Ha értenél a pszichológiához, azt is értenéd, miért gondolnak így.

Hiába kötekedőz, a mondatban a szöveg nyelvtanilag megfelelő. Ha viszont nem érted, az legyen a te bajod.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. május 26. 13:38

A csőlatoson azt értem, hogy egyetlen tényezőt veszel figyelembe és nem a teljes hatást. Mondhatnám azt is, hogy csak horizontálisan nézed, de ez is csak részben lenne igaz.

Az ár változásának több kihatása is van, nemcsak az amiről te írsz. Az ár növekedését pedig a kereslet határozza meg. A kereslet növekedése pedig azt jelenti, hogy növekszik a fogyasztás. Növekvő fogyasztás esetén a termelésnek, szolgáltatásnak is növekedni kell. Amennyiben növekszik akkor több munkaerőre van szükség. Ennek kielégítése pedig növeli a jövedelmeket, amelyet fogyasztásra költhetnek és ez további termelés, szolgáltatás növekedést generál.

Kerek számokban. Magyarországnak 10 millió lakósa van. Ha ez 10 %-al növekszik akkor 10-%-al nő a fogyasztás, vagyis 10 %-al többet kell termelni, amelyhez 10 %-al több munkaerőre van szükség. Ez a 10 %-os bérnövekedés pedig ugyanilyen mértékben növeli a fogyasztást, termelést. Így érhető el, hogy az újonnan előállított mennyiség - GDP - növekedjen.

A migránsok esetében más a helyzet, mivel a megélhetési, tanítási költségeiket az államnak, az adózók pénzéből kell biztosítani. Így ameddig nem állnak munkába, nem lesz önálló munkajövedelmük, az eltartásuk az adózókat terheli.
Természetesen ez is növeli a gazdaságot, de nem mindegy, hogy ki fizeti a révészt.

"Németországi jövedelemből persze jól lehet élni Magyarországon is. Sőt jobban."

Meg magyarországi jövedelmből is jól lehet élni Magyarországon is.

kötekedőz jav. kötekedsz

"Nem hiszem, hogy a vállalkozó azért veri át a vásárlókat, mert annyira rá van szorulva. Ez egy vállalkozói "kultúra"."

En ezt nem kultúrának hívnám, hanem a nyereség maximalizálásának. De ez nem csak a vállalkozokat érinti, hanem a közszférát is. A magas tisztségviselők annyi fizetést, javadalmazást hagyatnak maguknak jová, amennyire vastag a bőr a képukon. Nem is oly rég pld. a nemzeti bank elnokének és még másoknak emelték javadalmaikat. Kozben ok sincsenek rászorulva. Sima kapzsiságrol van szo.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés