Dalai láma: Erkölcsileg védhető a menekültek számának korlátozása

2016. május 31. 21:21
Erkölcsi kötelesség segíteni a bajban lévőket, ám Németországban mára egész egyszerűen túlságosan megnőtt a menekültek száma, mondta Tendzin Gyaco a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott keddi interjújában. Németország szerinte maradjon Németország, nem szabadna arabbá válnia.

Szükséges és erkölcsileg védhető, ha Európa korlátozni akarja a kontinensre érkező menekültek számát, nyilatkozta a dalai láma a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott keddi interjújában. Tendzin Gyaco szerint erkölcsi kötelesség segíteni a bajban lévőket, ám Németországban mára egész egyszerűen túlságosan megnőtt a menekültek száma.

Wien bleibt Wien

„Németország nem válhat arab országgá. Németország az Németország” – fogalmazott a tizennegyedik dalai láma, aki Tibet vallási vezetőjeként 1959 óta él menekültként Indiában. Tendzin Gyaco szerint erkölcsileg az a helyes, ha valaki ideiglenesen fogadja be őket. „Az kellene legyen a cél, hogy egy idő után visszatérjenek a hazájukba, hogy részt vegyenek annak újjáépítésében.”

A buddhista vallási vezető az Európában tapasztalható iszlámellenes hangulatról is beszélt. „Muszlim egyének és kis csoportok gyilkolásszák egymást a saját országukban. Sem a komplett iszlámot, sem a többi muszlimot nem képviselik. Mint minden vallásnak, az iszlámnak is a szeretet a fő üzenete. Gonosz emberek a buddhisták, a keresztények, a zsidók és a hinduk között is előfordulnak.” Nem szabad pár rosszakaratú ember tettei miatt elítélni a komplett muszlim világot, mondta Tendzin Gyaco.

Így utazhat a dalai láma

A dalai láma a német napilapnak azt is elmesélte, hogyan tud utazni menekültként. Mint mondta, először is rendelkezik az indiai kormány által kibocsátott regisztrációs igazolással, amivel tulajdonképpen azt engedélyezik számára, hogy Indiában élhessen. Ezen felül, ha külföldre akar utazni, igényelnie kell egy azonosító igazolást, ami kimondja, hogy ő egy Indiában élő tibeti menekült. Ezt a dokumentumot egy-két, az interjúban meg nem nevezett kivétellel a legtöbb ország útlevéllel egyenértékűnek fogadja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy cipőben járnak a németekkel (lehet, hogy azok még nem tudják), Tibetbe különösen az utóbbi időben amióta van vasút, nagyon sok kínai áramlik be, így a hagyományos kultúrájuk kezd megrendülni.

Azt hallottam, hogy a törökök a török-szír határra automatikus lövegtornyokat állítottak fel. Ezek előbb három nyelven figyelmeztetik a határt megközelítőket, aztán, ha jönnek, lőnek. (Nem hinném, hogy számítana az, hogy van-e náluk fegyver...)

mert kinevette az blőd ezo-ostobaságot?

Nem pusztán "védhető" , de erkölcsileg kötelező is , mert a befogadó népnek is vannak jogos érdekei !

"...Végre egy normális vallási vezető..."

A keresztény vallási vezetok kozul sokan szeretik a jo misebort. De ettol még nem válnak alkoholistákká. Ugy tartják, szukség van a mérsékletességre. A Dalai láma is talán úgy gondolja, fogadjunk be menekulteket, de mérsékelten. Ami azt jelenti, hogy csak annyit, amennyi a társadalomnak nem árt.

Ha valaki tisztességes szándékkal bekopog az ajtomon és tiszteletet mutatva illedelmesen viselkedik, azt lehet beengedem.

De ha valaki rám akarja torni az ajtot, kovetelozik és nem tartja véka alatt szándékát, hogy éloskodni akar, akkor nyilván elzavarom. Angela Merkel annakidején ennek pont a fordítotját tette, meghívot adott az ilyeneknek.

Szeretni és segíteni akarunk , de ennek egyetlen határa van : az ön-álló énünk , mivoltunk , entitásunk megőrzése . Enélkül feloldódás van , sodródás és a segítő nép önazonosságának megszűnése . Megtörtént példa : egy pszichológus segíteni akart a drogoson , tapasztalatszerzésre kipróbálta a drogot , végül ő is drogos lett...

Majd kiderül, hogy csak az az egy ruhája volt, és véletlenül kigombolódott az összes gombja. :)

Jogos. A pápa ellenségei a normális emberek. És tény, hogy a normális emberek hagyják, hogy egy ilyen ember legyen a pápa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés