Fegyveres őrre támadt egy migráns Kiskunhalason

2016. június 9. 16:28
Megrúgta az egyik őrt egy algériai férfi a kiskunhalasi őrzött menekülttáborban, amikor meg akarták bilincselni. A kormányszóvivő szerint ez az eset is jól mutatja azokat a gondokat, amelyekkel egész Európában és Magyarországon is szembe kell nézni. Bakondi György pedig már az állami hírtévében beszélt arról: egyre több erőszakos cselekmény történik a menekülttáborokban.

Újabb incidens történt csütörtökön Kiskunhalason: egy algériai férfi ellenállt a rendőröknek, amikor azok kihallgatásra akarták előállítani, a 27 éves férfi rátámadt egy fegyveres őrre – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő. 

A Kormányinfón a szóvivő hangsúlyozta: mindenkire vonatkoznak Magyarország és az EU törvényei, és akik Kiskunhalason vannak, azok már valami olyat követtek el, ami szemben áll ezekkel a törvényekkel, például illegálisan lépték át a határt. A mostani eset is jól mutatja azokat a gondokat, amelyekkel egész Európában és Magyarországon is szembe kell nézni – tette hozzá Kovács Zoltán.

Bakondi már reagált is az ügyre

Egyre több erőszakos cselekmény történik az európai, köztük a magyar menekülttáborokban, és ebbe a sorba illeszkedik annak az algériai férfinak az esete is, aki egy fegyveres őrre támadt a kiskunhalasi őrzött fogadóközpontban csütörtökön – nyilatkozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az MTI-nek.

Bakondi György elmondta, hogy a migránst délelőtt tíz óra körül kihallgatásra akarták előállítani, és a szabályzat szerint meg szerették volna bilincselni. Ezt azonban nem hagyta, lökdösődni kezdett és agresszívan lépett fel, az egyik fegyveres biztonsági őrt meg is rúgta.

Mindenkire vonatkoznak a törvények

Később sikeresen megbilincselték a férfit, de miután beszállították az autóba, ismét „őrjöngeni” kezdett, és összevissza rugdosott, ezért gázspray-t alkalmaztak vele szemben. Az algériai migránst előállították, és megállapították, hogy bűncselekményt követett el: hivatalos személy elleni erőszakot, valamint garázdaságot – közölte Bakondi György. Hangsúlyozta: Magyarország és Európa törvényei mindenkire vonatkoznak.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már többször írtam, de megismétlem az ilyen táborokban nem lenne szabad összeengedni ennyi embert, hogy szervezkedni tudjanak. Blokkokba szétszedve és vetésforgószerűen megszervezve az udvari kimenetelt el kellene érni azt, hogy a kisebb csoportok el legyenek szigetelve egymástól. A számbeli fölényük miatt érzik azt, hogy randalírozhatnak.

Egy darab rugdosódó migránsból arra következtetni, hogy nő az erőszak a befogadóállomásokon? Hát, persze. Ha valamit bizonyítanak az ilyen demagóg nyilatkozatok, akkor azt, hogy a hatalom nem tesz jót a logikai képességeknek.

elépzelem hogy ugyanez mondjuk itt nálunk történik

egy TEK-es elpuffant egy migrit

az AI + a helsinkisek ránkhívták volna obama drónjait is érte!

"A fegyveres őrre támadó migráns (bokán rúgta? előzmények?) tette beleillik az európai trendbe."
Bakondit sem az eszéért tartja OV.

Szerintem a csendőr reflexből lőtt és majdnem tutti, hogy börtönbe fogja végezni egy hatalmas média meghurcoltatás után. Nem kizárt, hogy a börtönbe öngyilkos lesz.
Ne legyen igazam.

Látom az összes futóbolond megint ellepte a Mandit. Na jó megyek a 888.- ra.

Gurul az a gyógyszer ugye kisfiam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés