Lázár: Jogilag lehetetlen a menekülteket hozzánk toloncolni

2016. június 23. 15:10
Mintegy 45 ezer embert akarnak egyes uniós országok visszatoloncolni hozzánk a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János elmondása szerint. Az Európai Tanács közelgő ülésén a kormány ezért világossá tenné az álláspontját az uniós partnerországaink számára: nincs jogi lehetőség a Görögországon keresztül érkezett menekültek hazánkba való toloncolására.

A kormány világossá kívánja tenni uniós partnerországai és az Európai Bizottság számára, hogy nincs jogi lehetőség azon bevándorlók befogadására, akik nem Magyarországon, hanem Görögországon keresztül léptek be az Európai Unióba – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: mintegy 45 ezer embert kívánnak visszatoloncolni ide a partnerországok. Jelezte: az Európai Tanács jövő héten tanácskozik a migráció aktuális kérdéseiről.

A miniszter ezen felül elmondta, a kormány kész egyeztetni a migrációs szükségrendeletet hatályba léptető Ausztriával is annak érdekében, hogy a nyári hónapokban is minél zavartalanabb legyen a határforgalom a két ország között.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mandi!
Úgy lenne korrekt, ha azt is megírnád, mit mondott Lázár a Fazekasról és a vetőmagról.

No igen, Mint ahogy az EU-szkeptikus pártok képviselői is ott ülnek az EU-Parlamentben igen szép pénzért, mondván, hogy belülről bomlasztják az EU-t...

No és mi van akkor, ha Lézer Jani hazudik?
Nem véletlenül beszél "egyes uniós országokról" és nem konkrét államokról.

Ha konkrét országokról beszélne, hamar lebukna mint ama bizonyos sánta kutya.
A kampány meg megy ezerrel, így minden hétre jut valami félelmetes, nehogy már ne menjenek el az emberek szavazni, mert az nagyon ciki lenne...

Renzit saját pártja fogja hamarosan kicsinálni. Olyan nagy már a belső ellentét, hogy szakadás lesz.

Jó, jó, hogy mi lenne a törvényes, de a Merkel is kénye-kedve szerint függesztette fel a bevándorlásról meg határőrizetről szólókat. Szerintem itt az ideje egy migránsellenes magalica felvonulásnak a belvárosban. Aztán levinni a kondát a határt őrizni. A malacok is jól szórakoznának, unalmas lehet az ólban lenni.

Én már ki X- eltem.

Nem csak a képek a probléma szerintem, hanem az, h. egy millió ember nagyon sok, ráadásként a már benn lévő milliókra.

Igaz, a benn lévőknek legalább már papírjaik vannak, de az ő nagyobb részük valószínűleg előbb szolidáris az újakkal, mint a többségi társadalommal. Így nehéz lesz. Ha megvonnák a szociális támogatásokat, az szintén erőszak kategória, szerintem, s jönnének az erőszakos viszont cselekmények.

Ennyi, bizonytalan személyazonosságú embert erőszak nélkül nagyon nehéz visszatelepíteni. Európa az erőszakmentesség mellett kötelezte el magát.

Nem tudom, mit gondolt a sok üdvözlő, ki s miből fogja letelepíteni, kiképezni, eltartani az újakat?

A nagyon szegény kelet európaiakat bevonni ebbe terhes helyzetbe azon kívül, ami elkerülhetetlen, mert igen, vannak még így is itt, ha nem is tízezrek, egy eléggé aljas akció. Érdekes, a szegények ki tudták számolni, h. melyik az az utca, amibe nem szabad besétálni és meg is tették, amit lehetett, az üdvözlők, meghívók, emberjogászok megbélyegzése, tiltakozása ellenében.

Sajna itt komoly ellentmondás van, amit alig lehet feloldani. Dublin III szerint (még nem vonták vissza) az eljárást ott kell lefolytatni, ahol a kérelmet benyújtották, és nálunk tavaly nyárig vagy 100-000-n regisztráltak majd továbbálltak. Görögország meg nyilván kötelességmulasztást követett el, mivel nem kényszerítette ki a regisztrációt, ha felveszik az ujjlenyomatokat, akkor ma nincsen vita, hogy hova kell küldeni őket.

Németül sajnos nem tudok, de nem vonom kétségbe amit írsz, viszont én a Mandiner cikkre reagáltam, ahol az szerepel, hogy "Mintegy 45 ezer embert akarnak egyes uniós országok visszatoloncolni hozzánk a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János elmondása szerint", tehát szó sincs konkrét országokról.

Lézer Jani pedig már hazudott -fapofával- elég sokszor, ezért emlegettem a "sánta kutyát".

A megadott linket pedig nem tudtam megnézni, mert ez az üzenet jött fel: "Hiba lépett fel az oldal betöltésekor".

Bár nem szeretem Lézer Janit, de azért soha nem írok "zsigerből" és igyekszem tárgyszerű lenni, bár néha ez nem sikerül.
Soha nem írtam "csakazértisfikázomakormányt" stílusban, bár nagyon sokszor vagyok kritikus, ez tény.

Mondjuk néha kevés az info amit olvasok, mint jelen esetben is, ahogy az idézett Mandi cikkben is van.
(Te sem azt idézed.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés