Jól halad a migráció megoldása a német belügyminiszter szerint

2016. július 8. 12:57
„Európában jól, Németországban pedig nagyon jól” halad a migrációs válság megoldása – mondta Thomas de Maiziere német belügyminiszter. Közölte: az év eleje óta pedig 222 264 menedékkérőt vettek nyilvántartásba, ami nagymértékű csökkenés tavalyhoz képest, amikor egész évben 1,1 millió menedékkérő érkezett.

A menekültválság még nem ért véget, de „Európában jól, Németországban pedig nagyon jól” halad a válság megoldása – mondta Thomas de Maiziere német belügyminiszter pénteken Berlinben az első fél év menekültügyi folyamatairól szóló kormányzati jelentés bemutatóján.

A miniszter elmondta, hogy júniusban 16 335, az év eleje óta pedig 222 264 menedékkérőt vettek nyilvántartásba, ami nagymértékű csökkenés tavalyhoz képest, amikor egész évben 1,1 millió menedékkérő érkezett.

A válság így jelentősen enyhült, ami a balkáni útvonal lezárásának és az EU-Törökország menekültügyi megállapodásnak tulajdonítható, valamint annak, hogy a Földközi-tengeri útvonalon az EU-ba érkezők száma nagyjából az egy évvel korábbi szinten van és Olaszország „korrekten viselkedik”.

Azonban a fejlemények további alakulására nem lehet „komolyan vehető” előrejelzést adni – mondta Thomas de Maiziere. Az EU-Törökország megállapodás ugyan működik, de „nem tenném tűzbe a kezem” azért, hogy ez így is marad – jegyezte meg.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az olaszoknál csak gyűlnek, csak gyűlnek......
Az eu meg nem szolidáris az olaszokkal, mint ahogy tavaly az invázió idején az érintett országokkal sem voltak azok.

Úgy tudni, még a tavalyiak regisztrálásával sem végeztek. Úgy tudni, pár százezret nem találnak.......
Ez egy belpolitikai nyilatkozat volt, Merekel-fényező.

"Jól halad a migráció megoldása a német belügyminiszter szerint"

Ezek szerint már nem háromszáz-ezren tűntek el a rendszerből, hanem sokkal többen.

Líbia politikailag instabil.
Az olaszok csinálhatnák azt, amit az ausztrálok: a felségvizeik határán megállítjak a befelé törekvőt, adnak nekik enni.inni-valót, benzint és visszafordítják őket. Ki sem kell találni, mert máshol működik.

"Közélet
A békemenetesek lemondatnák az egész Európai Bizottságot
Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 07. 08. 09:42

A CÖKA petíciójához megkezdte az aláírásgyűjtést, nyílt levelet írt az EP Petíciós Bizottsága elnökének.

Ezt olvasgathatja Cecilia Vikström. A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) levelét változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Elnök Asszony!

Alulírott Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, mint Magyarországon bejegyzett önálló jogi személyiséggel rendelkező civil szervezet az alábbi petíciós kérelemmel fordulunk az Európai Parlament Petíciós Bizottságához.
Jean-Claude Juncker 2014 novembere óta vezeti az Európai Unió meghatározó kormányzati szervét, az Európai Bizottságot. Az azóta eltelt több mint másfél év ékesen bizonyítja Juncker elnök alkalmatlanságát: ez a szomorú időszak egybeesik az Európai Unió soha nem látott mértékű válságával, eddigi politikai-gazdasági nehézségeit csak súlyosbító – és rosszul kezelt – migránshelyzettel, valamint az Egyesült Királyság közösségből való távozásával.
A kudarcnak számos oka van. Így Juncker elnök nem meggyőző korábbi politikai pályafutása (hazája akkori miniszterelnökeként, illetve pénzügyminisztereként számos botrány, vitatható döntés kötődik hivatali időszakához), súlytalan személyisége (ez sajnos visszaköszönt a Brexit-ellenes kampányban is), vitatható viselkedése, diplomáciai érzékének és önkritikájának teljes hiánya. És ami a legsúlyosabb: az új kihívásokra nincsenek válaszai, mert nincs fogalma és világos víziója a jövő Európájáról. Juncker elnök eredményeivel állítólag már Angela Merkel német kancellár sem elégedett.

Juncker elnök testesíti meg az Európai Bizottságot, és azon keresztül az Európai Uniót is. Demokráciákban, ha egy vezető nem tud felmutatni eredményeket, távoznia kell pozíciójából; márpedig az elmúlt két évben az Európai Unió egysége megbomlott, és ő tétlenül és eszköztelenül nézi a fejleményeket.

A kétsebességes Európa gondolata is az ő elnöksége idején erősödött fel, amihez csak hozzájárult a kelet-közép-európai tagországokkal szembeni empátiájának teljes hiánya. Elnöksége idején vallott kudarcot a schengeni és a dublini rendszer, és bukkant fel mini-Schengen eszméje. Juncker elnök időszakában feneklett meg az Európai Unió reformja, szakadt el végletesen a hihetetlen méretűre duzzadt brüsszeli bürokrácia az uniós polgárok valós, mindennapi gondjaitól. A Juncker elnök által vezetett Európai Bizottság legtöbbször megkésve és rosszul reagált az Európai Unió égető kérdéseire, mindenekelőtt a migránsválság okozta veszélyhelyzetre. Juncker elnök odáig jutott, hogy fontosabb számára az analfabéta szír migránsok tömeges betelepítése, mint a több millió álláskereső európai fiatal helyzetének rendezése.
Az Európai Bizottság elnöke bekötött szemmel, az európai polgárok érdekeinek semmibevételével, a kelet-európaiak gondjai iránti mérhetetlen közönyével ma már az Európai Unió, sőt Európa jövőjét veszélyezteti!

Az Európai Unió döntéshozó-végrehajtó szervének vezetésére olyan rátermett, határozott politikusra van szükség, akinek lényeglátó elképzelései vannak, és aki viselkedésével sem láttatja súlytalannak az általa megtestesített hivatalt és közösséget.

Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 17. cikk (8) bekezdésének értelmében a Bizottság testületileg az Európai Parlamentnek (és csak neki!) tartozik felelősséggel. Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 234. cikkében foglaltaknak megfelelően pedig az Európai Parlament a Bizottsággal szembeni bizalmatlansági indítványt fogadhat el. Bizalmatlansági indítvány elfogadása esetén a Bizottság tagjainak testületileg le kell mondaniuk, és az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének is le kell mondania a bizottsági tagságról. Vagyis ex post már kollektív felelősséget ír elő az uniós jog, miközben az elnök megválasztása tekintetében a 17. cikk (7) bekezdés szerint a Bizottság elnökét az Európai Tanács javasolja az Európai Parlamentnek (és csak a már megválasztott elnökkel egyetértésben alakul ki bizottságának személyi összetétele).

Mindezekre tekintettel kérjük az Európai Parlamentet, hogy vizsgálja ki Jean-Claude Juncker és az általa vezetett bizottságok felelősségét, azon amputáció miatt, amelyet a Brexit révén az Európai Unió közösséget érte és bizalmatlansági indítvány elfogadásával mozdítsa el hivatalából a Juncker-bizottságot, és tegyen pontot az Európa számára csúfos kudarcokat hozó Juncker-korszak végére.
Hisszük, hogy az Európai Parlament Petíciós Bizottsága, mint az Európai Unió közvetlen demokráciát kifejezni hivatott, legfőbb jogalkotó intézményének felelős testülete kedvezően bírálja el petíciónkat.
Petíciónk tömeges támogatására, a polgárokhoz fordulva, megkezdtük az aláírásgyűjtést.

Budapest, 2016. július 7.

Tisztelettel:
A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány képviseletében
Dr. Csizmadia László
kuratóriumi elnök

Sokkal többe került a képzésük. Emlékszel a hozzájárulásra, amit a véglegesen külföldön dolgozóknak kellett volna fizetni a tanulásuk hozzájárulásaként? Ezt forgatta ki a ballib és lett belőle röghözkötés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés