Bild: A németországi menekültek többsége csak segédmunkára alkalmas

2016. július 21. 9:37
Csak segédmunkára alkalmas a bevándorlók többsége Németországban a szövetségi munkaügyi hivatal adatai szerint. A bevándorlók a „holnapután” munkavállalói, 15 év alatt tudnak a körükben 70 százalékos foglalkoztatottságok elérni.

Németországban a munkaerőpiacra belépett menekültek többsége csak segédmunkára alkalmas – írta szerdán a Bild című lap a szövetségi munkaügyi hivatal (BA) adataira hivatkozva.

A BA kimutatása szerint június végéig 297 ezer menekültet regisztráltak álláskeresőként. Csaknem 74 százalékuknak nincs szakmai képzettsége. Érettségivel csupán 25,8 százalékuk rendelkezik, és 36,8 százalékuknak semmilyen sincs vagy legfeljebb általános iskolai végzettsége van.

Az álláskereső menekültek 58 százaléka a BA besorolása alapján csak segédmunkásként kaphat állást, és mindössze 4 százalékuk alkalmas speciális, magas szintű szaktudást igénylő állás betöltésére – írta a Bild.

A holnapután munkavállalói

Legutóbb a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap készített összeállítást a menekültek munkaerőpiaci integrációjáról, a frankfurti tőzsde DAX-30 indexében jegyzett – a legnagyobb piaci tőkeértékű – részvénytársaságokat vizsgálva. Adatai szerint  az indexben szereplő társaságoknál június végén 54 menekült jogállású munkavállaló dolgozott, és a 30 cég által menekülteknek meghirdetett 2700 gyakornoki helyből 500-at töltöttek be.

A BA szakértőinek korábbi nyilatkozatai szerint a munkaerőpiacra belépő menekültek a „holnapután munkavállalói”, foglalkoztatottságuk nagyjából 5 év alatt éri el az 50 százalékot, 10 év alatt emelkedik 60 százalékra és 15 év alatt haladja meg a 70 százalékot.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez így félrevezető, azt akarhatták írni, hogy _legfeljebb_ segédmunkára alkalmasak. Egy jó segédmunkásnak képzettnek, motiváltnak, precíznek kell lennie, ami több éves kemény munka. Ezek meg összesen nem dolgoztak még annyit.

Hát, akkor itt a vége.
Elvileg a nagytőkének kellettek, azért nyomták Merkelék a migránstémát.
A jelek szerint se termelő, se fogyasztó, se szavazóerőt nem képviselnek, azaz senkinek sem kellenek.
Most fog az jönni, hogy ha látványosan megelégelik a jelenlétüket a szavazók, akkor max. a bejutási küszöbre vadászók fogják őket támogatni, a centrista pártok látványosan el fognak fordulni.

Még emlékszem, az első hullámmal érkezőknél ment a propaganda, hogy az átlag menekült magasabb végzettségű, mint az átlag magyar.
Hát, megpróbálták, nem jött be, majd jönnek mással.

Nem értem a problémát. 15 év alatt el tudják végezni Európa vérfrissítését. A beltenyészet elleni munkához nem szükséges szakképzettség.

Az hosszútávú program, és nyilván nem minden üzemben dolgoznak biorobotok, viszont a profitnövelés azonnal kell, és jól jön, ha több potenciális vásárló mellett egyben a béreket is le tudják nyomni.
Persze azért ez magában nem lett volna elég, kellet az, hogy Szaúdiak pénzt tegyenek abba, hogy ne náluk lebzseljenek ezek a veszélyes alakok, és az amerikaiak is kihasználták a lehetőséget.

Az biztos, hogy a bent lévőkkel nem lehet mit kezdeni, ezért megy majd a tologatás.
Abban is biztos vagyok, hogy az átlag gazdasági bevándorló nem itt akar majd maradni, hanem ott, ahol akár bűnözéssel, de több pénzt tudsz szerezni, van már kialakult nemzeti városnegyede, és egy csomó mecset van a közelben.

Minden O.K.!
De: Akiknek kellenek majd, azok tartsák el őket!
Nehogy már mi termeljük ki Németország nagytőkéseinek a munkaerő-szükségletét!

Csakhogy, Tunya!
Én megvetem azokat, akik talmi csillogásért elhagyják azt a hazát, amelyiknek a polgárai a segge alá tolták a tanulás lehetőségét.
Nem tehetek róla, ilyen vagyok!
(Nekem is volt nem egy ajánlatom, a páromnak is, de én nem akarok Angliában, vagy Németországban magyar lenni, de németté, vagy angollá sem akarok válni).
Nekem ez az ország a fontos, tudom, hogy itt is mocskos minden, ugyanúgy, mint odakinn, de az enyéim között élek!
Akik pártokban gondolkodnak, azok meg nyomják a süketet, mint te is.

Azért ekkora anyagi és ideológiai ráfordítással a gyerekvállalási kedvet is megnövelhették volna az ideális 2,2-re vagy afölé, és akkor a terrorcselekményektől sem kellene félni, illetve a társadalmi feszültség sem lenne.

Nagy Boldizsár, Melegh Attila nem ezt ígértétek!
A CEU-ról miért látszottak ezek az egyszerű emberek zömmel diplomásoknak és a magyarokénál sokkal jobb nyelvtudásúaknak?-Kérdezném, de nagyjából sejtem a választ.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés