Skót szigetre kerültek, panaszkodnak a migránsok

2016. július 26. 14:21
A skóciai Bute szigetére került egy csoport szíriai migráns egy Nagy-Britannián belüli áthelyezési program során. Brit lapok arról számolnak be: közülük egyesek arra panaszkodnak, hogy ott „sok az öreg ember”, a szigeten „csak a halálra lehet várni”, és inkább Londonba vagy Manchesterbe mennének.

Brit lapok arról számolnak be: nem tetszik egy csoportnyi szíriai migránsnak, hogy egy Nagy-Britannián belüli áttelepítési program során a skóciai Bute szigetére kerültek.

Egy család nyolc hónappal ezelőtt érkezett a szigetre, és nehezen találják a helyüket. A családapa azt mondta: „Nem számítottam arra, hogy erre a szigetre kerülünk. Azt hittük, Londonba vagy Manchesterbe mehetünk majd. De amikor arról beszélünk, hogy elmennénk a szigetről, azt mondják nekünk: sokba került az, hogy ide hoztak minket”. A felesége arra panaszkodott, hogy Bute szigete „tele van öregekkel”, és ez egy olyan hely, ahová „azért jönnek az emberek, hogy meghaljanak”.

A körzeti tanács szóvivője ehhez annyit fűzött hozzá: „Csalódottak vagyunk, hogy két család nem boldog Bute-on”.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A la carte menekültek.
Ugye hogy mennyivel jobb volna mindnek, ha egy "vidámtáborba" kerültek volna.

ha nem tetszik Skócia, vár vissza Szíria! :((

https://static01.nyt.com/newsg..

Ööö rögtön arra számítottak, hogy a partinegyedben lesznek kirakva, aztán indulhat a buli tizenévesekkel? Vagy mégis hogy gondolták?

Nagy a balhé az olaszoknál is. Most már úgy viszik a migránsokat a településekre, hogy a polgármesterek is csak akkor tudják meg amikor már megérkeztek hozzájuk. Tegnap volt is üvöltözés rendesen. Milánóban is áll a bál. Amíg nem állítják le a Mare Nostrum- ot, vagyis a beszállítást addig ez csak romlani fog. Egy fekete vezető élesen bírálta az olaszokat, hogy nem megfelelően állnak a kérdéshez bicskanyitogató stílusban.

"Égő házból kimentett" emberek... ugye, Mark Bolt?

Kevés lesz ez... a szakállas, "Daesh"-t kiáltozó, 84 éves (!) pap (!) torkát a templomban elvágó iszlamisták terrortámadását (amely csak ebben a két hétben immár a sokadik a brutális terrorakciók sorában) aljasul álnaiv pózban relativizálni... na, abban van kakaó.

Ez a mostani kevés lesz... halvány, hogy úgy mondjam.

Talán holnap vagy holnapután próbálkozhatnál újra. (Addigra sajnos, nem csekély valószínűséggel úgyis meglesz az újabb terrorakció.)

mert már azok is muszlimok...
B+

Én Malibura szeretnék menekülni. Kinézek
magamnak egy villát, oszt abba. Ha a környéken
lakók átlagéletkora nagyobb 25 évnél, akkor kérek
kártérítést is. Ha lehűl a levegő, vagy esik az eső akkor is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés