Ferenc pápa: Készen kell állni a menekültek befogadására

2016. július 27. 20:33
A háborúk és az éhség elől menekülők befogadására készen kell állni – hangsúlyozta Ferenc pápa abban a beszédben, amelyet lengyelországi zarándoklata elején szerdán a krakkói Wawel várban mondott. A Szentatya szerint a migráció összetett jelenség, „ennek megoldása bölcsességet és irgalmasságot követel, hogy felülkerekedjenek a félelmen és megvalósítsák a nagyobb jót”.

Készen kell állni a háborúk és az éhség elől menekülők befogadására - hangsúlyozta Ferenc pápa abban a beszédben, amelyet lengyelországi zarándoklata elején szerdán a krakkói Wawel várban mondott.

A katolikus egyházfő szerda délután érkezett Krakkóba a Balice-repülőtérre, ezután Wawelben többek között Andrzej Duda lengyel elnök, Beata Szydło kormányfő, valamint Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói érsek fogadta őt.

A világ előtt álló mai kihívásokról szólva a pápa a „migráció összetett jelenségét” boncolgatta. „Ennek megoldása bölcsességet és irgalmasságot követel, hogy felülkerekedjenek a félelmen és megvalósítsák a nagyobb jót” – mondta. Hangsúlyozta: elengedhetetlen a szolidaritás „az alapvető jogaiktól, így a hit szabad és biztonságos gyakorlásától megfosztott” emberekkel.

Nemzetközi együttműködést sürgetett annak érdekében, hogy sikerüljön orvosolni a konfliktusok és háborúk tragikus következményeit, annak a sok embernek a helyzetét, akik lakhelyük, hazájuk elhagyására kényszerültek. 

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez, akkor így már tudatos és - szégyenlem, hogy
ezt kell mondanom egy pápára - aljas politizálás,

Írásodat olvasva nem Ferenc pápa az elmebeteg...

Szia! Nem gondolod, hogy inkább úgy beszél a pápa, mintha nem létezne a Sátán? Olyan ártatlan, olyan naiv és irgalmas.

Azt vártam volna tőle, hogy legalább megemlíti a tegnapi eseményeket. Vagy egy perces csöndben megemlékezik arról a szegény francia atyáról.

Node sok idióta híve is volt/van a római katolikus egyháznak...

Bocsáss meg neki Uram!

Ferenc pápa elesett. Remélem, csak ő és nem a kereszténység.

szegény Ferenc pápa, mintha készakarvs azon dolgozna, hogy beteljesítse Malachiás jóslatát, hogy ő lesz az utolsó pápa.
Krisztus azt is mondta, legyetek okosak, mint a kígyó! Nincs okos ember Rómában, ki megmondja néki,a migránsokkal a háború és pusztulás jön be Európába?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés