Német integrációs kampány: felpörgött a Willkommenskultur

2016. július 28. 10:32

Kiakad a Willkomenskultur-mérő: Deutschland kann das!

2016. július 28. 10:32
Zsigmond és Péterfy
Mandiner

tudta.png

Miközben a magyar kormány a szokásos kék plakátjain reklámozott kétbites  de kétségtelenül igaz   üzenetekkel próbálja rávenni az embereket a migránskvótás népszavazásra, Németországban egy egészen másfajta kormányzati kampány dübörög. Integrációs.

Németül még nem tökéletesen beszélő, de nagyon motivált migráns autószerelőkkel, és a németeket védő és ápoló szír katasztrófavédelmisekkel meg ápolónőkkel. Az alábbi plakátoktól tényleg kiakad a Willkomenskultur-mérő: Deutschland kann das!

bregierung-integrationskampagne-autohaus.jpg

bundesregierung_integrationskampagne_fluechtlinge_schutz.jpg

bundesregierung_integrationskampagne_fluechtlinge_pflege.jpg

Nemrég alkottak egy integrációs törvényt Németországban, ami elvileg a „fördern und fordern” (támogatni és követelni) elvén alapul, de nyilván nem árulunk el újdonságot, ha elmondjuk: arányaiban bőven az előbbin van a hangsúly.

Olyannyira „követelő” például a rendszer, hogy még elutasított menedékkérőknek is lehetővé teszi az országban való maradást, ha tanulnak valamilyen szakmát, sőt ezt kiterjesztik az álláskeresés idejére is. Vagyis most már arra se lesz szükség, hogy a maradni vágyó ál-öngyilkosjelöltek bekamuzzák magukat a pszichiátriára, mint az ansbachi merénylő tette.

Tényleg nem hittük, hogy találunk a magyar kormányénál leegyszerűsítőbb propagandát, de íme. Ha az kétbites, akkor ez egybites. Az egyetlen narratíva-lehetőség: a nélkülözhetetlen migránsok, akik megvédik a németeket a katasztrófáktól és ápolják őket az idősek otthonában.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2016. augusztus 30. 11:24
az autószerelősről kifejezetten Rákosiék traktoroslányaira kell asszociálni.
tango47
2016. augusztus 15. 15:12
Nem tudom, hogy agyhalál ellen van-e már védőoltás, mert sürgősen be kellene oltani a németeket.
1000bocs
2016. augusztus 05. 01:03
"Tekintve hogy csak Németországban több mint 1 millió bevándorló van, akiknek jelentős részét integrálni igyekeznek" Európán belül is van elég munkanélküli fiatal. AKik ráadásul ugyanazon kultúrkörben élő, szabálykövető emberek, akik a társadalom építő jellegű alkotói. Ezeket figyelmen kívül hagyva behozni kismillió nyelvet nem beszélő, dolgozni nem akaró, a többség kulturáját és szokásait agresszíven lenéző, a többséggel szemben ellenséges bevándorlót kinek az érdeke? Miért is hasznos hogy nem a házon belüli problémákat oldjuk meg az erőforrásainkkal, hanem importálunk egy kezelhetetlen és hangosan ketyegő problémazsákot? Józan ésszel senkil, de senki nem önsorsrontó. Józan ésszel senki sem hisz az ezerszer megcáfolt libsi meséknek. Józan ésszel mindenki látja mi történik világszerte. A pátyolgatott kisebbség hol is integrálódott sikeresen? A franciáknál? Többgenerációs pátyolgatás eredményét ltáhatjuk. A németeknél szintén. Nálunk a romák? A romák akárhol, akár kanadában? Hol van a bizonyíték a pátyolatásos integráció működésére? Aki a probléma része, az nem a megoldás. Pont. A muszlimok haragjára, kulturális integrálódásukkal való szembenállásukra nem megoldás a több muszlim. A muszlim terroristák okozta probléma kezelésére nem megoldás a még több muszlim.
1000bocs
2016. augusztus 05. 01:02
Igazad van, okoska. A többi másfél milliót szerinted biztosan felszívták a kisvállalkozások, amik nem szerepelnek a mondatban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik