Rétvári kontra Molnár: vita a kvótanépszavazásról

2016. augusztus 19. 15:45
A szocialisták nem szeretnének betelepítést, mégsem mennek el szavazni.Molnár Zsolt inkább otthon maradna, az Európai Unióban. Rétvári Bence számára ez érthetetlen álláspont.

Molnár Zsolt, az MSZP elnökségi tagja rosszallja, hogy a kvótanépszavazásról szóló kampány közpénzből folyik, miközben pártja álláspontja szerint csupán egy álkérdésről szól. Nem javasolja ezért a választóknak, hogy részt vegyenek a Fidesz-KDNP hatalmi játszmájában, szerinte szavazás helyett maradjanak inkább otthon. Vagyis maradjanak az Európai Unióban, mondta a szocialista politikus az ATV által rendezett vitában.

Az MSZP-s politikus vitapartnere, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának KDNP-s államtitkára arról beszélt, hogy egy ilyen népszavazás valóban nagy legitimációt adhat kormánynak. Rétvári úgy látja, Brüsszel zsarolja Magyarországot, ezért kell a kormánynak a lehető legerősebb mandátum, a népszavazás.

Rétvári számára érthetetlen, hogy bár a szocialisták sem szeretnék a kötelező betelepítést, mégis nemet mondanak a kvótára. Molnár Zsolt azonban elmondta: jelenleg 16 ezer olyan külföldi van hazánkban, akik letelepedési kötvénnyel szereztek jogot a letelepedésre. Szerinte ilyen erővel erről is meg kellene kérdezni a népet.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A ki nem mondott véleményeket nem lehet se pro, se kontra értékelni.

Az ellenzék viszont a távol maradókat már előre a saját oldalához számítja. Mindezt úgy teszi, hogy a szavazás után ők sem tudhatják majd, ki maradt távol azért mert ők ezt szorgalmazták, és ki volt valójában közömbös. Irántuk is, meg a téma iránt is.

Sunyi álláspont, de az igenek melletti kampány végkép rontaná a helyzetüket.

Lehet, hogy mások is rendeznek egy hasonló témájú referendumot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés