Osztrák miniszter: „Ausztria nem Németország váróterme”

2016. augusztus 26. 11:33
Angela Merkel menekültpolitikáját bírálta egy interjúban az osztrák védelmi miniszter: Hans Peter Doskozil úgy vélte, a jelenleg Olaszországba érkezők nagy száma miatt már nem lehet arról szó, hogy „sikerülni fog”. Hozzátette: Ausztria nem Németország „váróterme”.

Élesen bírálta a Angela Merkel német kancellár menekültügyi politikáját Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter egy pénteki lapinterjúban. A Kronen Zeitung című osztrák lap pénteki számában a miniszter felelőtlennek nevezte a kancellár szinte szállóigévé vált kijelentését – „sikerülni fog” (wir schaffen das) –, amellyel korábban a menekültek befogadására buzdította a németeket. Doskozil szerint e mondat felbátorította a menekülteket. A tavalyi események nem ismétlődhetnek meg – húzta alá.

A szociáldemokrata miniszter úgy vélte, a jelenleg Olaszországba érkezők nagy száma miatt már nem lehet arról szó, hogy „sikerülni fog”. „Elég csak Olaszországra nézni, túlterhelt, és magára maradt” – fogalmazott a miniszter. Kijelentette egyúttal, hogy Ausztria nem Németország „váróterme”.

Doskozil egy európai csúcstalálkozó megszervezését sürgette, hogy az úgynevezett származási országokkal a menekültek visszafogadásáról szóló megállapodásokat megkössék. Megjegyezte: nem az a megfelelő eljárás, ha Európa agóniába süllyed, és fejét a homokba dugja. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint az év eleje óta mintegy 105 ezren érkeztek Olaszországba, míg tavaly összesen 154 ezren.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem ez a gond, Moszkva segitene :)

a gond az, hogy ertem Koszovo-Albania esetet, ertem Ausztria-Nemetorszaget, de hogy a totokkal mi miert egyesuljunk azt a logikai lepcsot nem tudtam megugrani...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés