Az Amnesty is beszáll a népszavazási kampányba

2016. szeptember 2. 12:37
Az Amnesty International egy hónappal az október 2-i országos népszavazás előtt infókampányt indít azzal a céllal, hogy meg lehessen ismerni az népszavazással és a menekültekkel, menedékkérőkkel kapcsolatos legfontosabb információkat és tudnivalókat.

„A célunk, hogy objektív és pontos képet mutassunk a kormány idegenellenes kampányával szemben azok számára, akik valóban érteni szeretnék, hogy miről is szól a népszavazás” – írja a szervezet a Mandinernek küldött sajtóközleményében. A szervezet közlése szerint a blogjukon sorozatot indítanak a menekültekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekről, és lesz egy óriásplakátjuk az ARC-kiállításon is.

Mint azt a közleményből megtudtuk: a következő hónapban minden hétre különböző eseményekkel (filmvetítés, beszélgetések és emberi jogi órákkal) készül a szervezet. Az embereknek arra is lehetőségük lesz, hogy egy élő chat keretében élőben tegyék fel a kérdéseiket a népszavazással és menekülő emberekkel kapcsolatban. Az Amnesty International szeptember 15-én egy látványos installációval is készül majd, akkor lesz ugyanis egy éve, hogy a magyar kormány lezárta Szerbiával közös határát.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mikor Solyommadarat kitiltottak a totok, felment az ugy Brusszelig es Strasbourgig.
Az ottani libsik sajat szajukkal jogerosen azt mondottak hogy minden tagallam szuveren joga schengen ide vagy oda, hogy eldontse kit enged be a teruletere. Jogerosen kimondatott, ehhez tartsak magukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés