Néphülyítő demagógiával vádolja a Fideszt az Együtt

2016. szeptember 3. 16:12
Európa-ellenes népszavazást emleget Szigetvári Viktor az Együtt elnöke a kvótanépszavazásra utalva. Szerinte erkölcsi kérdés szembeszállni a Fidesz „gyűlöletkampányával”, hiszen az Együtt nem menekültellenes, nem kvótaellenes, hanem kerítésellenes.

Az Együtt nem menekültellenes, nem kvótaellenes, hanem kerítésellenes - mondta Szigetvári Viktor, a párt elnöke az Együtt országos politikai tanácsának ülésén szombaton, megerősítve, hogy a népszavazásról távolmaradást támogatják.

Kampányukat Szigetvári Viktor azzal indokolta, hogy erkölcsi kötelességüknek tartják szembeszállni a „Fidesz néphülyítésével és demagógiájával”. Kijelentette: egy Európa-ellenes népszavazásról van szó, „a magyar gyarapodás és polgárosodás garanciáját jelentő tágabb közösségünk, az Európai Unió elfogadottságát próbálják ezzel szétverni”.

Közös határőrizetet és kiutasítási politika kell

Hangsúlyozta, hogy pártja nem fogadna be mindenkit és mindenhonnan ellenőrzés nélkül, hanem biztonságot és nyugalmat teremtene azoknak, akik velünk együtt akarnak élni. Nem szétvernék Európa terrorellenes küzdelmét, hanem az együttműködés révén megerősítenék közös határőrizettel, közös kiutasítási politikával, közös menekültelosztási kvótákkal és közös segélyezési politikával.

Előítéletek helyett szabályokra, plakátok helyett menedékre, indulatok helyett józan megoldásra van szükség - mondta. „Csak jobb és tisztességesebb alternatívája van annak, amit most a Fidesz tesz a hazánkkal” – fogalmazott.

Nem mindenben ért egyet a baloldali ellenzék

Azzal kapcsolatban, hogy az Együtt a Modern Magyarországért Mozgalommal és a Párbeszéd Magyarországért Párttal 20 millió forintból közös plakátkampányt indított, azt mondta: a két másik párttal nem mindenben gondolkodnak ugyanúgy, de ugyanazzal a bátorsággal szállnak szembe „a Fidesz gyűlöletkeltésével”.

A közös kampány mintája annak, hogy az ellenzék képes együttműködni, ha ugyanaz a célja, és mindegyik résztvevő tiszteli, nem árulja el a másikat, szorosan együttműködik – közölte. Hozzátette: pártja csak azokkal tud együttműködni, akik győzni akarnak 2018-ban, és nincs semmi csábítás, pozíció, ami ettől őket eltántoríthatja.

Szerinte „a néphülyítő és gyűlöletkeltő népszavazás érvénytelenné tétele az Együtt számára ennek az útnak az első lépése”.

(MTI)

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Együtt a Modern Magyarországért Mozgalommal és a Párbeszéd Magyarországért Párttal"

Ez már egy kecskefészek.

Mi a közös az Együtt, a Modern Magyarországért Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Pártban?
- ???
- Egyiket sem vonzó.

Aki kerítésellenes az magyarellenes.

Három párt, három kijelentés.

Nem emlékszünk.
Ott sem voltunk.
Nem értettünk hozzá.
+ a ráadás
Hazudtunk reggel, délben meg este

Még az a szerencse, hogy a baloldalon évi 150 ezerrel kevesebb a szavazó a kihalás miatt.

Te csak szeretnéd, ha hülyék lennénk, és bevennénk ocsmány hazugságaidat!
Kerítés ellenes vagy - szedd fel a kerítést a házad körül!

És egyáltalán, mi a túró az az együtt?

Az a valódi néphülyítés, amikor a migránsok betelepítését, az abból adódó következményeket még lehetőségként, elképzelhető veszélyes fejleményként sem ismerik el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés