Az Iszlám Állam is irányítja a migrációt

2016. szeptember 5. 19:20

Haraszti Gyula
Magyar Idők
A terroristáknak elemi érdekük, hogy a migráció folytatódjon Európa felé. Így bejuttathatnak egy nehezen integrálható, viszont könnyen radikalizálható tömeget a „szabad világba”.

„Mivel százezrek voltak kénytelenek elhagyni az otthonaikat eddig, ez több millió dollár bevételt jelentett az Iszlám Állam számára, még ha a menekülőknek csak egy elenyésző része tudta is megfizetni a »viteldíjat«.

Tetemes összeghez jut az ISIS emellett az embercsempészetből is. A dzsihadisták megtámadják már az Európán kívüli menekülttáborokat is, hogy onnan elűzzék a családokat és ki tudják terjeszteni az ellenőrzést a lakóhelyük közelében lévő csempészútvonalak felett, ezzel is növelve a kontinensünkre irányuló migránsáradatot. Egy szír menekülttől ugyanis 800-1000 dollárt is elkérhet egy embercsempész, ha Líbiába akar eljutni, onnan pedig további 1500-1900 dollárba kerül a tengeri út Európába.

Az ISIS a folyamat révén szintén több száz millió dolláros jövedelmet könyvelhet el. A terroristáknak elemi érdekük tehát, hogy a migráció folytatódjon, és egyre nagyobb tömegek induljanak el Európa felé. Nemcsak azért, mert így bejuttathatnak egy nehezen integrálható, viszont könnyen radikalizálható tömeget a »szabad világba«, hanem azért is, mert így diktálják az Iszlám Állam jól megfontolt, gazdasági érdekei.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés