Magyarország felé tartó migránsokat fogtak el a románok

2016. szeptember 11. 13:05
Vasárnap hajnalban a román határrendőrség húsz szíriai, iráni és iraki migránst fogott el, akik a zöldhatáron keresztül próbáltak Magyarországra jutni. A határsértők közül többen menedéket kértek Romániában, a Mediafax hírügynökség úgy tudja, hogy közülük többen már korábban is próbálkoztak illegális határátlépéssel.

Húsz szíriai, iráni és iraki határsértőt, köztük hét gyereket fogtak el vasárnap hajnalban a román hatóságok a romániai Pécska (Pecica) és Németpereg (Peregu Mare) térségében, miközben a zöldhatáron keresztül próbáltak Magyarországra jutni – közölte a Mediafax hírügynökség.

A tornyai (Turnu) határrendőrég és az aradi csendőrség közös alakulata a magyar határtól húsz méternyire tartóztatta fel a csoportot. A vizsgálat során a határsértők azt állították, Nyugat-Európába akartak jutni. A határrendőrök tiltott határátlépési kísérlet gyanújával indítottak bűnvádi eljárást ellenük.

A Mediafax úgy tudja, hogy a csoport több tagját már korábban is elfogták, miközben megpróbálta illegálisan átlépni a határt. A határsértők közül többen menedéket kértek Romániában és az ENSZ menekültügyi főbiztosságának temesvári vészhelyzeti tranzitközpontjában vannak elszállásolva.

A román hírügynökség szerint Románia teljes nyugati határszakaszának védelmét megerősítette az illegális migráció megfékezése érdekében. A határrendőrség nagyváradi regionális parancsnokságának egy múlt heti közleménye szerint a határrendőrök munkáját ezért az Arad, Temes és Bihar megyei csendőrség is segíti a Magyarországgal közös határszakaszon.

 

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dilemmában vannak, hogy velünk basszanak ki, vagy inkább a progresszív nyugatiaknak tetsző módon mentsék meg tőlünk a migránsokat (bónuszként pedig a magyarlakta területeken szállásolják el őket).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés