Ön szívesen fizet azért, hogy átverjék?

2016. szeptember 12. 11:14

Molnár Zsolt
Reflektor
Az október 2-ai népszavazás semmilyen valódi problémára nem ad választ.

„Az október 2-ai népszavazás semmilyen valódi problémára nem ad választ. A kvóta, amiről szól 2016 áprilisa óta nincs napirenden. Nem támogatta az EU országainak többsége, ahogy nem támogatta az MSZP sem. Mi pontosan tudjuk, hogy a jelenlegi menekülthelyzetre nincs egy országos megoldás: csak közösen eldöntött, a gazdagabb országok nagyobb felelősségvállalása mellett megvalósuló, közös rendezés lehetséges, vagy a totális káosz.

Orbán és a Fidesz ebbe a totális káosz felé sodorja Európát, és ez az igazi veszély. Ha október 2-a érvényes lesz, annak sem lesz ugyan semmilyen jogi következménye, de még tovább erősíti majd Orbán rombolását. Még tovább rontja az EU szolidaritását, az együttműködés lehetőségeit, és ezzel végső soron az EU egészének kárt okoz.

Pont úgy, mint az Egyesült Királyság kilépése (azaz a Brexit) az EU-ból. Ha másfél éve ránéztünk a brit közvélemény-kutatási adatokra, mindenhol a bent maradni akarók többségét láttuk. Aztán elindult a belpolitikai haszonlesés, megjelentek politikusok, akik azt hitték, hogy ha rendesen felkorbácsolják az idegenellenes érzelmeket, az nekik hozza meg a hatalmat, de közben minden ugyanúgy megy tovább. Aztán a Brexit valóság lett, Nagy-Britannia már most durva gazdasági károkat szenvedett, a brit nyugdíjak és fizetések leértékelődtek egy éjszaka alatt, most pedig minden angol és Angliában élő szorongással várja a jövőt. Könnyen várhat Magyarországra is hasonló sors, ha Orbán egy érvényes október 2-ai népszavazással megindul az EU-kilépés irányába.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csucsukáim!
Már eljutottatok odáig, hogy a kerítés nem kell, de hasznos.
Fogtok még fejlődni, mint a fenntartható...

Amenbyiben nektek "valodi problematok" csak es kizarolag Orbannal van - es ez igy van,hisz tudjuk, latjuk, halljuk - na,akkor erre a bajotokra ez a nepszavazas tenyleg nem lesz gyogyir. De ez maradjon a ti "valodi problematok"!

Esterházy Péter írt valami ilyesmit:

Van egy szint, ami felett az ember nem süllyed bizonyos szint alá.

Nem tartom magam túlzottan magas szintnek, de amit itt ez a Molnár Zsolt nevű fiatalember ír, egyszerűen minősíthetetlen.

És félelmetes is. Nem kicsit, nagyon. Ez a hazai baloldal jövő nemzedéke.

Még visszasírom Lendvai Ildikót vagy Kovács Lászlót?!

Induljunk ki abból, amit a kedves libnyaf állít: akárhogy pattogunk, úgyse mi döntünk, ha a nálunk mindent sokkal jobban látók úgy látják jónak,
hogy ide küldenek nekünk szolidaritás céljából migránsokat, akkor úgyis ide fognak küldeni.

Eddig stimmel?

Szuper.

Ezeket az agysebészeket majd el kell helyezni valahol, míg munkát nem találnak maguknak és képesek nem lesznek gondoskodni magukról. Nyílt táborokban persze, mert tanítottak nekünk jómodort ott az EU-ban, hát csak nem zárjuk be őket?! Lehet mászkálni városszerte.

Ez még mindig stimmel, ugye? :-)

Na most, kérem HOVA TEGYÜK EZEKET AZ ÁTMENETI SZÁLLÁSOKAT? Hm?

A NÉPSZAVAZÁS VÁLASZT AD ERRE A KÉRDÉSRE, galambocskáim.

nem= csak az én közelembe ne!
igen= ide, mellénk, a közvetlen szomszédságba! Imádom a multikultit!
nem megy el/érvénytelen= kit izgat? tőlem...

A népszavazás után nemhogy városra, hanem szavazókörre (!) lebontott, nyilvános (!) adatbázis áll majd rendelkezésre, hogy hol mennyire utasítják el a migránsok közelségét.

csak szólok...;-)

Ez a szép az egészben :-) Még Kubatov sem kell :-) A szavazások eredménye nyilvános, X év múlva is visszakereshető adat.

Már miért ne azokat szivatná, akik ellene szavaztak, vagy nem álltak mellé?

Nem értetted az iróniát, ugye? Sebaj.

Ennek a szavazásnak piszkosul arról kellene szólnia, hogy akajuk-e hogy ide migránsokat telepítsenek vagy sem. De a libnyaf jóvoltából nem erről szól sajnos.

Ha a Fidesz a népszavazás esetleg után ott áll majd leforrázva, mert nem lett érvényes a szavazás, vagy épphogy csak meglett a küszöb, vagy túl sok az érvénytelen szavazat, akkor a libnyaf majd örül, mint majom a farkának.

A Fidesz pedig sóhajt egy mélyet, előveszi a választási térképet, és kijelöli a táborok helyét. Szerinted érdekli majd hogy ki miért és hogyan bojkottálta a szavazást? Ugyanmár. Nem szavaztál egyértelmű nemmel? Akkor valószínűleg nincs kifogásod ellene. Ennyi.

Tudod mit, aranyvirágom? :-) Semmit sem kell kezdjen vele.

A táborokat oda teszi, ahova akarja. Üres telek mindenhol van. Még csak ki se kell mondja, hogy azért teszem ide, mert itt sok volt a tartózkodás, meg a nemigen, meg sok a nem...ha úgy gondolja, hogy ezt jó így kommunikálni, akkor igen. Ha nem, nem. Ez nem számít.

Lesz egy térképe arról, hogy hol mennyire akarták megszivatni és lehetősége rá, hogy visszaszivasson.Szerinted olyan lovagiasak, hogy nem élnek majd vele? ;-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés