Rendőröket és határőröket küld Lengyelország Magyarországra

2016. szeptember 16. 17:33
Az egyik lengyel biztonsági hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva írta: Lengyelország 25 határőrből és 25 rendőrből álló kontingenst küld a magyar-szerb határra.

Lengyelország több tucat határőrt és rendőrt küld Magyarországra, a magyar-szerb határhoz – közölte pénteken a lengyel közszolgálati televízió hírcsatornája, a TVP Info. Az egyik lengyel biztonsági hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva írta: a kontingens 25 határőrből és 25 rendőrből áll.

A szombaton kezdődő magyarországi lengyel határvédelmi missziót lengyel belügyminiszter jelentette be hétfőn, Mariusz Blaszczak akkor a határőrség „25 tisztviselőjéről, valamint  lengyel rendőrökről” beszélt.  Blaszczak júliusban, a visegrádi országok (V4) – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - belügyminisztereinek varsói tanácskozásán helyezte kilátásba a lengyelek újabb magyarországi misszióját.

Lengyelország tavaly novemberben is 55 határőrt küldött Magyarországra, akik csaknem egy hónapig a magyar rendőrséggel együtt részt vettek a magyar-szerb határ védelmében. Feladatuk a zöldhatár őrzése, gyalogos, illetve gépkocsizó járőr- és figyelőszolgálat ellátása, valamint a mélységben végzett ellenőrzések támogatása volt.    

A  TVP Info közölte: az újabb misszióban az útiokmányok valódiságának vizsgálatára, valamint a személyazonosításra szakosodó lengyel szakértők  is részt vesznek. A kontingensnek négy női tagja van, köztük az egyik elmondta a tévének, hogy magyar nyelvtudással rendelkezik.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés