Ausztria elkezdte kijelölni a kerítés nyomvonalát a magyar határon

2016. szeptember 18. 14:30
A mintegy egy méter magas karókat a Hegyeshalmot az ausztriai Miklóshalmával összekötő 1-es út melletti határsávon, a Lajtáig helyezték a földbe, illetve az M1-es autópálya déli oldalán is.

Az osztrák hatóságok elkezdték kijelölni Hegyeshalomnál a magyar-osztrák határszakaszon építendő kerítés nyomvonalát - tájékoztatta az MTI-t Szőke László, Hegyeshalom független polgármestere. A helyszínen az MTI tudósítója is látta a földbe szúrt karókat. A mintegy egy méter magas karókat a Hegyeshalmot az ausztriai Miklóshalmával (Nickelsdorf) összekötő 1-es út melletti határsávon, a Lajtáig helyezték a földbe, mezőgazdasági területeken, egymástól néhány tíz méterre, a határkövek mentén. Az M1-es autópálya déli oldalán is elhelyeztek már karókat. Az osztrák rendőrök a helyszínen nem adtak felvilágosítást az MTI tudósítójának a karókról. 

A burgenlandi rendőrség szóvivője július 21-én azt mondta az MTI-nek, hogy amennyiben megindul a menekültáradat, Ausztria harminc kilométeres kordont húz fel a magyar határnál. A szóvivő akkor úgy fogalmazott, hogy tárgyalnak az érintett földterületek tulajdonosaival, akiknek nagy része beleegyezne, hogy a rendőrség szükség esetén négy kilométer széles szakaszon bérbe vegye a földjüket, de az ott lakók között szkeptikusok is vannak.

(MTI)

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sebaj. Ha a tulajdonosok nem járulnak hozzá, majd szárnyas repülőkerítéseket építenek.

Az osztrák kerítés a magyarral szemben a még több Európa jele.

Persze azon mar meg se botrankozik senki hogy a francia allami teve calais-i dzsungelrol beszel.

Szóval, azok nem fogadják be, aki biztatják, megértik, simogatják őket, de fogadja be az, aki kezdettől fogva nem kért belőlük.

Ha megépítik, bajba kerülhetünk. Idén is több ezer, menedékkérelmüket szabályosan benyújtó migráns érkezett hozzánk. Ezek általában nem várták meg az eljárás végét és a nyílt táborokból átszivárogtak Ausztriába. Ha ez az út lezárul, a nyakunkon maradhatnak, hiszen Szlovákia felé a határ hosszú szakaszon a Duna...

Orbán elfogadta az önkéntes kvótát - miért ne fogadta volna el, önkéntesen mindenki úgy fogad be, ahogyan akar - utána Schulzék már a kötelező kvótát hirdették meg. Orbán ezt a pimaszságot tette szóvá Schulznak.

Mára már az olasz Renzi is megelégelte, hogy Pozsonyban megint csak a duma ment, intézkedés semmi, majd csak jövőre. És te ezt a csődületet tartod olyan nagyra. Csak megerősítik, hogy kell a népszavazás, mert igenis, a kvótán gondolkodnak, csak most hallgatnak róla. Mert ahogyan Merkel is mondta, megrendült irántuk a bizalom. Különben miért beszélt a bizalom visszaszerzéséről és arról, hogy eddig nem jól kezelték a kérdést?

Persze ez is csak egy elterelő, altató duma. A halogatásból, a sumák mellébeszélésből már láthatja, akinek van szeme, hogy a betelepítés mint cél, nem változott, csak érzik, hogy most másképpen kell beszélniük.

es ahonnan anno Fillon miniszterelnoksege alatt az unios utleveluket is leszarva kiutasitottak deportaltak tomegesen a kelet-europai cigokat.

dehat ugye ez fejlett nyugati demokracia kerem, nincs semmi latnivalo :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés