Megdöbbentő!

2016. szeptember 20. 8:51

Bayer Zsolt
Magyar Hírlap
Egyszerűen érthetetlen, miért kell egyáltalán vitatkozni még arról, hogy beengedjük-e ide a migránsokat…

„»A Montaigne nevű liberális agytröszt megbízásából az Ifop közvélemény-kutató intézet által készített tanulmány arra világít rá, hogy Franciaországban a muzulmánok jól integráltak a társadalomba, ugyanakkor a muzulmán kultúrájú fiatalok esetében kiugróan magas a szekularizált értékrend elutasítása.«

Talán önök is érzik, hogy a mondaton belül ellentmondás feszül. Ugyanis nem lehet »jól integrált« az a közösség, amelynek csaknem harmada (28 százalék) »elveti a köztársaság értékrendjét«, s különösképpen nem lehet jól integrált az a közösség, amelynek fiataljai még nagyobb arányban vetik el ezt az értékrendet. Márpedig a franciaországi muzulmán fiatalok, a 25 év alattiak ötven százaléka (vagyis fele!) elveti a köztársaság értékrendjét.

Az a nagy kérdés persze, hogy most, e felmérés ismeretében vajon mi a teendő? Felfogja egyáltalán a francia társadalom, hogy mivel néz szembe? Európa felfogja, hogy mivel néz szembe? Hiszen, ha készülne ilyen felmérés Brüsszelben, Londonban vagy a németországi törökök körében, minden bizonnyal ugyanezen – ha nem rosszabb! – végeredményt kapnánk.

És erre az integrációt és az európai értékrendet elutasító fiatal tömegre akarunk ráereszteni egy felső korlát nélküli tömeget azok közül, akik eo ipso elutasítanak bennünket, és legjobb esetben csak a szociális ellátórendszerekre kíváncsiak Európából, és hálásak lehetünk, ha nem eleve azért jönnek, hogy megöljenek vagy megtérítsenek minket?

És azt se felejtsük el: ezek a köztársasági értékrendet, európai életformát, nyugati kultúrát elutasító muszlim fiatalok szaporodnak. Ugyanis az értékrendjükben kiemelt helyen szerepel a gyereknemzés és szülés, szemben az európai dekadenciával, amely elveszítette fajfenntartó és önfenntartó ösztönét.

Tekintsék meg a mellékelt táblázatot! Ehhez képest például Magyarországon az 1982-es 10 700 000 fős népesség 2015-re, vagyis 33 év alatt leapadt 9 900 000 főre! És az európai átlag sem sokkal jobb ennél, sőt, egyes helyeken lényegesen rosszabb!

Egyszerűen érthetetlen, miért kell egyáltalán vitatkozni még arról, hogy beengedjük-e ide a migránsokat…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 240 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tanuljon meg olvasni is, ne csak írni.

Két rétege van a dolognak.
Abszolut megértem, hogy nem képesek azonosulni a francia társadalom Charli Hebdo vagyok féle szemléletével. Ami a jéghegy csócsa, sok ilyen nem támogatható vonulata van a ma közéletének.
Ugyanakkor egészen nyilvánvaló, hogy a törvények elfogadása megkövetelendő és itt semmiféle választási lehetőség és tolarencia nem fogadható el. De ehhez az is kell, hogy a törvények közmegegyezésen alapuljanak. (A köztéri karácsonyfa állítás betiltása vajon ilyen ? Mert az bizony figyelmen kívül kell hagyni !)

Vagyis a mérgező neoliberalizmus, az értékrend szétmosása és annak betartásának relativizálása vajon az integrációt gátolja vagy elősegiti ? Mihez is kellene integrálódnia a migránsnak és utódainak ?

A migráns válság adekvát megoldása, hogy ki kell
vonulni a muzulmán országokból, és semmiféle
segélyt nem szabad nekik juttatni. Sem
technológiait, sem pénzbelit, sem élelmezést,
sem egészségügyit. A többit Darwin megoldja.

O.K. Állítsuk helyre az eredeti állapotot: Infrastruktúra lebont, pénz visszaad, ez mégjobb
mint amit én javasoltam. Totális káosz.

A magyar kormány nemzetközi ügyekben illetékes szóvivője egy brüsszeli sajtóbeszélgetésen jogi következményeket helyezett kilátásba a migrációról szóló október 2-i referendumot követően, amely – tette hozzá – a kormány várakozásai szerint jogi vitába torkollhat az Európai Bizottsággal – számolt be a Bruxinfo.

Október 2-ig folytatódik a teljes pályás letámadásunk:

Lázár: Eljárást kezdeményeztek skandináv országok Magyarország ellen
MTI2016.09.20. 07:46168

A pozsonyi uniós csúcs előtt egy nappal Dánia, Svédország, Finnország és Norvégia eljárást kezdeményezett Magyarország ellen, mert nem akarunk befogadni tőlük bevándorlókat – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Az Európa Tanács októberi ülésén a kormányfők hivatalosan is tárgyalnak a bevándorlás szabályozásáról, jelenleg azonban duma és szép szavak vannak, és közben osztják-szorozzák a bevándorlókat – mondta a miniszter az interjúban.

Hozzátette:

Svédország, Németország és Ausztria már jelezte, hogy vissza akarja küldeni a bevándorlókat Magyarországra.

Emlékeztetett: a pozsonyi csúcs része volt annak megbeszélése is, hogy a migráció ügyében milyen irányba mozduljanak el az országok. Kimondták, a határvédelmet meg kell erősíteni, de ez nem jelent garanciát arra, hogy kevesebb lesz a befogadandó bevándorló.

A miniszter szerint az irány a lényeg, és abban Magyarország egyetért Szlovákiával, Csehországgal és Lengyelországgal. A letelepedési kötvénnyel kapcsolatban elmondta: nincs nemzetbiztonsági kockázata, és nem merül föl annak a veszélye, hogy bűncselekményt elkövető vagy azzal gyanúsítható emberek volnának a vásárlók. A kötvény célja, hogy gazdasági befektetőket vonzzon Magyarországra – tette hozzá.

Teljesen jogos Bayer Zsolt kérdése.

Ezer fős mintán végzett szokásos közvéleménykutatással azt nem lehet felmérni, hogy valójában mit jelent a muzulmánok "szekularizált" gondolkozása. Szakítást az iszlámmal, egy európai körülmények között létrejött új, stabil és átgondolt iszlám irányzathoz való tartozást vagy csak azt, hogy a konszolidáltan élő, munkahellyel és kielégítő jövedelemmel rendelkező muszlimok jól tudják, milyen válaszokat vár tőlük a nem muszlim környezet?

Franciaországban évtizedek óta ott élnek az arab muzulmánok, nem most jelentek meg. Ha az egyharmaduk, s a fiatalok fele aluliskolázott, nyomorgó és indulatosan radikális, az önmagában félelmetes arány. De a szülők és a gyerekeik ennyire eltérő arányú radikalizmusa, valamint 60-70%-uk erős ragaszkodása az iszlám étkezéshez és öltözködéshez arra utal, hogy valójában a nagy többségük szemben áll az európai életmóddal és gondolkozással.

Ez pedig, tekintettel az iszlám hódító-térítő és más világnézetekkel szemben intoleráns jellegére, azaz többségi helyzetben csak alárendelten vagy egyáltalán nem tűri meg maga mellett a tőle eltérő gondolkozást, különösen a vallástalanságot, egészen és szó szerint vérfagyasztó jövőt vetít elénk.

A török út vonzásában lehetett eddig bízni, de úgy tűnik maga a török társadalom is hátrálni kezdett Kemáltól az iszlám hagyományok felé.

Zsolt!
Komolyan gondolja, hogy megdöbbentő?

Szerintem nincsen ebben semmi megdöbbentő. Most gazdasági témában nem tudnak ellentmondani, keresnek mást. Az elmúlt hat évben nem történt olyan amit nem kezdtek volna ki, ne mondtak volna ellent, vagy ne forgatták volna ki. Ebből élnek, de ebből fogynak 2009-tól folyamatosan. Már csak a kecskében bízhatnak, mert két molnár még nem csinál nyarat.

Az indiánok tisztelték a bolondokat. Hagyni kell, hogy magába kommenteljen. Ez éppen elég tisztelet számára.

Te "Bayer Zsolt"! kohntalan egy masszivan troll-jellegü , -talan-telen alakja a kommentelőtársaságnak,

NE gondoljad inkább, hogy bármikor mutatott itten valamiről (gondolom egy pillanatig jóértelemben vett) úgynevezett

"európai, liberális, pc, vállalható" véleményt.

NEM, soha. Eme talan-telen nikk-szereplőnek szinte kizárólagosan ilyenek itt (lásd a fentit) a kommentjei.

"Kohntalan" alighanem (egyébként) egy "kapcsolt-nikk" , olyan aki(k)nek echte, primkó provokációira való dühödt példás bayerzsótiválaszokat (vagyis ha vannak) összenaplózzák, monitorozzák a NemzetiSakterség-vádjával is előtoppanó vakhangya8 -féle nikkek :-) . LOL!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés