A mi bevándorlóink, a mi erősségünk

2016. szeptember 20. 13:51
Sadiq Khan | Bill de Blasio | Anne Hidalgo
New York Times
Továbbra is befogadó gyakorlatot kell folytatnunk a betelepülőkkel szemben, hogy felvegyük a harcot a világszerte terjedő idegenellenes narratívával.

„Helytelen a bevándorló és menekült közösségeket radikálisnak és veszélyesnek beállítani: tapasztalataink szerint a militáns erőszak rendkívül ritka. Ezért továbbra is befogadó gyakorlatot kell folytatnunk a betelepülőkkel szemben, hogy felvegyük a harcot a világszerte terjedő idegenellenes narratívával. Ez a beszédmód csak ahhoz vezet, hogy a bevándorlóink mind jobban marginalizálódnak, miközben mi nem leszünk nagyobb biztonságban.

Három nagy világváros – New York, Párizs és London – polgármestereiként azt szorgalmazzuk, hogy a világ vezetői az ENSZ-ben összegyűlve tegyenek meghatározó lépéseket annak érdekében, hogy segítséget és biztonságokat nyújtsanak a konfliktusok és gazdasági nehézségek elől menekülőknek. (...)

A migránsok integrációjába való befektetés nem csak helyes, de okos dolog is. A menekültek és más, külföldön született lakosok olyan készségeket hoznak, amelyekre szükségünk van, és javítják a helyi gazdaság vitalitását és növekedését: a jelenlétük már régóta javára szolgál a városainknak.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az említett nagyvárosok közül a két európaiban voltam, nem is keveset. Az én tapasztalataim nem a sikeres integrációról szólnak, és azt sem támasztják alá, hogy az említettek jelenléte már régóta javára szolgálna ezeknek a városoknak.

Van azonban valami, ami mindháromban közös: történetük legnagyobb terrortámadásai egytől-egyik olyanokhoz kötődnek, akiket "helytelen radikálisnak és veszélyesnek beállítani".

De ha az említett városok igényt tartanak az ENSZ főtitkár által említett "lehetőségekre", legyen óhajuk szerint. Csak azokra ne kényszerítsék őket, akik ebből nem kérnek.

Kezdem unni, hogy folyton ránk akarják tukmálni a "zidegeneket". És kezdem a "zidegeneket" egyre jobban rühelleni.

A migránsok integrációjába való befektetés nem csak helyes, de okos dolog is.

Ja, hogy lehet elvárni az integrációt?
Akkor aki anyanyelvi szinten beszéli az adott ország nyelvét, van egy rendes állása, törvénytisztelő, az leöblítheti egy jó sörrel a grillezett tarját, és jöhet.

A Nytimes kommentelői is elküldik ezt a három ökröt melegebb éghajlatra. Pláne hogy nemrég robbantott arrafele az az afgán tetű.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés