A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke is nemmel voksol a népszavazáson

2016. szeptember 21. 09:31

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, Kozma Imre atya is nemmel fog voksolni a közelgő népszavazáson. A szeretetszolgálat vezetője az M1 szerdai műsorában így fogalmazott: félő, hogy ha „nincs nekünk elegendő lelki erőnk”, akkor az érkezők fognak bennünket formálni, alakítani.

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke nemmel voksol az október 2-ai népszavazáson. A szeretetszolgálat vezetője az M1 műsorában szerdán elismerte, hogy a tagság az Európai Unióban kötelezettségekkel jár, ugyanakkor feltette a kérdést, hogy megkérdezték-e a tagállamokat akkor, amikor „hívták” a bevándorlókat.

A szeretetszolgálat elnöke arról beszélt, hogy szerinte az EU nem lesz képes kezelni a bevándorlási hullámot, mégpedig azért, mert az európai kereszténységet „kilúgozták”, Európa szekurális lett, és lemondott a keresztény értékrendről. A keresztény emberkép Isten és ember közös történetét jelenti, és „ebben a közös történetben mindig érvényes értékek határozzák meg az egymáshoz való kapcsolatunkat”. Ehelyett a szekuláris ember úgy gondolja, hogy az értékeket ő maga határozhatja meg – fogalmazott az elnök. Félő, hogy ha „nincs nekünk elegendő lelki erőnk”, akkor az érkezők fognak bennünket formálni, alakítani – hangoztatta Kozma Imre.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://migracio.mandiner.hu/trackback/24847