Ha nem épül kerítés

2016. szeptember 21. 9:45

Bencsik Gábor
Mandiner
Egy éve van kerítés Magyarország déli határainál, egy éve támadják emiatt Magyarországot. Képzeljük el Európát – a magyar kerítés nélkül. Aztán menjünk el népszavazni.

Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása

 

Egy éve van kerítés Magyarország déli határainál, egy éve támadják emiatt Magyarországot. Vajon milyen lenne ma Európa, ha nem épült volna meg a kerítés?

Mint sokan emlékszünk, a kerítés felépítése előtt rohamosan, a kezdeti néhány százról nyár végére több ezerre nőtt a naponta Magyarországra érkezők száma. Augusztusban elérte a napi ötezer főt, és emelkedést mutatott.

Képzeljük el, hogy kerítés nélkül a migránsok száma tartósan havi százötvenezer fölött marad – szinte bizonyos, hogy meg is haladja azt. A migrációs válság során eddig másfél millióan érkeztek. Kerítés nélkül a létszám mára minden kétség nélkül a duplája lenne – úgy, hogy semmi jele nem mutatkozik a népáradat csillapodásának.

A balkáni útvonalon kirobbant migránsválság a legmagasabb hőfokon alig néhány hónapig égett, erejük végső megfeszítésére kényszerítve Szerbia, Horvátország, Magyarország, Ausztria és Németország rendőreit, belügyi dolgozóit, szociális munkásait, vasutasait, és általában mindenkit, aki komolyan részt vett a helyzet kezelésében.

Képzeljük el, hogy ez a válság legalább ilyen hőfokon már egy éve ég. Képzeljük el a rendőröket, vasutasokat, orvosokat, hivatalnokokat, amint már egy éve megszakítás nélkül tizenkétóráznak – anélkül, hogy bármi esélye volna, hogy ez egyszer véget ér.

A célországok az elmúlt egy évben nagyjából másfél millió migránst szállásoltak el, nagy költséggel és nagy erőfeszítések árán. És mára Németország kivételével gyakorlatilag minden célország bejelentette, hogy megtelt, jelentős számú új migránst már nem tud fogadni.

Képzeljük el, hogy kétszer annyit kellett volna elhelyezniük, azzal a tudattal, hogy minden áldott napon, ünnepen, vasárnapon öt-tízezer újabb ember érkezik.

Németországban több száz esetben gyújtottak fel menekültszállásokat. Képzeljük el, hogy mára kétszer annyi menekültszállás van Németországban. Egy év múlva háromszor annyi, aztán négyszer annyi, aztán ötször annyi.

Képzeljük el a németeket körülöttük.

Képzeljük el, hogy a kölni főtéren kétszer annyi migráns szilveszterezik.

Képzeljük el, hogy a kisvárosokban is mecsetek épülnek. Előbb csak egy, aztán kettő, aztán három – ahogy a hívek száma nő.

Képzeljük el, hogy azokban az önkormányzatokban, ahol többségbe kerülnek, leszavazzák a helyi lakosságot. Előbb egyben, aztán tízben, aztán százban.

Képzeljük el, hogy csak jönnek és jönnek és jönnek.

És képzeljük el, mit tesznek majd azokkal a kedves, liberális fiúkkal és lányokkal, akik azért harcolnak, hogy ők, a migránsok akadálytalanul jöhessenek. Képzeljük el Európát – a magyar kerítés nélkül.

Aztán menjünk el népszavazni.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

és csak hömpölyög megállítathatalanul a migráns fekália...
Most Olaszország a kinyitott csap- ja, és az Ábelt cseréld már le, egyszerűen disszonáns- rossz elolvasni a böfögéseid fölött.

Mert Németországban nem történt ilyen? Menj a picsába, idióta!

Elküldték a magyar hajléktalant, mert az a kaja a menekülteké, amit azok aztán, eldobáltak, mert nem volt hala, vagy mi a nyavaja.

2015 elején, amikor megjelentek a menekültekre figyelmeztető plakátok, csak néztünk és nem értettük.

Szeptemberre értettük. Orbánnak igaza volt, ahoygan most is az van, csak a hozzád hasonló ütődöttek nem akarnak látni.

Nem örülök, kellett volna.

Tisztelet a hagyományaidért!

dédnagyanyám bujtatta a kommunistákat a csehek elől 1919-ben, pedig utálta őket, mint a szart!

nagyapám elbujtatta 56-ban a párttitkárt, pedig utálta, mint a szart. csak tudta, hogy meg fogják lincselni és azt is tudta az apjától, aki megjárta hadifogolyként a Szovjetúniót, hogy az oroszok sokan vannak és mi nem győzhetünk ellenük. a vége pedig az lesz, hogy förtelmes bosszút állnak. Igaza lett. A falumból senkit sem vittek el 56 után.

Igen, a görény, mindig csak görény marad!

A mi falunkban akkor még biztosan tartott az összetartozás hagyománya, ami nem engedte a pszichopata magatartást.

:)

Ismerjük Bokros Lajos javaslatát : adjuk oda a szükséglakásokat a migránsoknak . Tud valami jobbat az igen-nel szavazni akarók közül valaki ? Írja meg ! Ha viszont nem , akkor szavazzon nem-mel !...

És képzeljük el, hogy öreganyádnak kereke lett volna: akkor omnibusz lett volna.

Eddig azt hittem, hogy a jobbik a cukiskodással palástolja a mélysötétségét, de igazából szadeszosodik, azt is szarul: az utólagos okoskodásban a ballibnek több évtizedes előnye van.

A jobbik harmatgyenge ködszurkálást nevez néppártosodásnak. Szarból várat...

Nem csinálta meg a feladatát , ehelyett idétlenkedésbe menekül...

Válaszoljon , Bokros-epigon...

Rövid az emlékezete. Olvassa el ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés