Aki nem hisz a csodákban, nem realista

2016. október 1. 10:25

Orbán Viktor
Magyar Idők
Nem szeretnénk, hogy a brüsszeli elit hozza a döntéseket a fejünk felett. Ennek megváltoztatásához nem vagyunk elegendőek, de ha változást akarunk, valakinek meg kell tennie az első lépést, és ez nem méret függvénye.

„A balliberális oldal rárontott a nemzetre, huszonhárommillió románnal riogatva megtagadták a mai államhatárokon kívül élő magyarokat. Déjá vu. Most ugyancsak a balliberálisok ágálnak a nemzeti érdek ellenében. Brüsszel kottájából játszanak, előkészítik a terepet, hogy korlátlan számban és megkérdezésünk nélkül telepíthessenek be hozzánk illegális bevándorlókat, ahogy azt az európai baloldal nyíltan képviseli is Brüsszelben. (...)

Általános európai életérzés, hogy a brüsszeli elit az európai polgárok feje fölött hoz döntéseket. S vannak döntések, amelyek ellentétesek Európa érdekeivel. Mi szeretnénk, ha ez a gyakorlat véget érne. Elegendőek-e ehhez a magyarok egyedül? Az erőviszonyok ismertek, nyilván nem, de ha változást akarunk, valakinek meg kell tennie az első lépést, és ez nem méret függvénye. Aki nem hisz a csodákban, az ma nem tekinthető realistának. (...)

Mi nem vagyunk kőszívűek, és nem egyszerű dolog nemet mondani. De van, amikor ez a helyes magatartás. Van, amikor így helyes. Így becsületes és így ésszerű. Nekünk, keresztényeknek fontos, hogy tisztázzuk a viszonyunkat a bevándorlókhoz. Áldozatnak tekintjük őket. Áldozatai a helyi konfliktusoknak és annak a liberális európai politikának, amelyik elhitette velük, hogy ide lehet jönni, és itt lesz számukra a Kánaán. De ebből nem következik az, hogy nekünk – családjainknak, szokásainknak, életelveinknek, európai életünknek – is áldozatul kell esnie. (...)

A vasárnapi népszavazás dönti el, hogy mennyire lesz erős az ország az előtte álló érdekharcokban. Erős népszavazás, erős Magyarország. Gyenge népszavazás, gyenge ország. Aki távolmaradásra buzdít, gyengíti az országot, rontja az esélyeinket, kilátásainkat, kockáztatja a függetlenségünket, a biztonságunkat és mindent, amiért mi, magyarok keményen megdolgoztunk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 197 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most akkor ha nem lesz érvényes a népszavazás, az azt fogja jelenteni, hogy az ország gyenge?
Kár ennyire magasra vinni a tétet.

Rövidebben is meg lehet fogalmazni.

Aki távolmaradás, vagy érvényeteken szavazatra buzdít nem demokrata, hanem politikai szélhámos.

"Most akkor ha nem lesz érvényes a népszavazás, az azt fogja jelenteni, hogy az ország gyenge?"

Igen! A gyenge ember nem mer dönteni, csak a döntés után hőzöngeni, követelőzni.

Nem hiszek a csodákban. A racionális gyors döntésben és cselekvésben hiszek. Az életem során mindig így döntöttem és a történtek mindig visszaigazolták, hogy jól cselekedtem.
Soha nem tartózkodtam a szavazástól, mindig igennel vagy nemmel döntöttem.

Nincsen itt gond. A nem szavazók, az érvénytelenül szavazók és az IGEN szavazók örömmel veszik, hogy környezetükben migránsok lesznek és örömmel járulnak hozzá Juncker úr által belengetett fejenkénti 250 ezres eurós költségekhez.

Most miért akarnánk elvenni tőlük ezt az örömet?

Tévedsz. A kompromisszum a vitában van és nem a szavazásban. A szavazás végeredmény.
Nem kell hazudni, anélkül is lehet eredményt elérni.
Nálam a nem szavazás nem racionális, hanem menekülés a felelős döntéstől.
A fekete-fehér döntést mindig vita előzi meg. Ennek során van a meggyőzés és a kompromisszum lehetősége.

A mostani népszavazási kérdés lerövidítve, arról kell szavazni, hogy elfogadjuk az EU diktátumot, vagy mi akarunk dönteni. Aki ezt nem érti az vagy buta, vagy politikai szélhámos.

Még valami.

"A stratégiába (ha egyszer racionális) nem fér bele a "soha"."

Ilyen a téma kapcsán nem vetődik fel és a hozzászólásomban sem hoztam ezt elő.

Elmondok egy példát a saját életemből.

Az 1960-as években kormányzati elképzelésből indult egyes települések összevonás, társulása, közös tanács alakítása. A településen ahol lakom immár 70 éve, hosszú vita előzte meg a döntést. Először ellene voltam a társulásnak. A tárgyalás során azonban meggyőztek, hogy sokkal jobb lesz. Megváltoztattam korábbi véleményem és megszavaztam. 10 év múlva rájöttem, hogy az első gondolatom volt a megfelelő. Ekkor elhatároztam, hogy harcolni fogod a különválásért. 3 éves kemény vita után sikerült, hogy helyi szavazásra bocsájtsák a kérdést. Ott elmondtam, hogy miként szavaztam korábban melynek során tévedtem. Kértem, hogy értsenek egyet a különválással. A megjelentek 99 %-a megszavazta a különválást. Az azóta eltelt 27 év igazolta, hogy az önállóság alatt többet fejlődött a település, mint az azt megelőz 100 év alatt.

Nálam a soha erről szól.

A döntéshez nincs köze az örömnek, vagy bánatnak. Minden döntés nehéz, mert bárhogy döntök van következménye és a döntésemért felelősséggel tartozom. A nem döntés pedig felelőtlenség, gyengeség.

Nemcsak élcnek szántam, hanem valós következménynek.
Nem szükséges különleges műveltség ahhoz, hogy valaki megfontoltan, racionálisan gondoljon és döntsön.

Mindenki olvassa el a miniszterelnök úr cikkét , teljes terjedelemben , mert a nem-szavazat melletti érvei igazak , s a jelenlegi migrációs helyzet pontos emberi-politikai-történelmi-erkölcsi leírását adja .

Sokadszor: a nemek győzelme elindíthat valamit az EU-ban aminek eredményeképp nem a mi határunknn lesz az első védvonal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés