Terrorizmus-szakértő: A terroristákat Európa saját maga neveli ki a menekültszállásokon

2016. december 21. 11:14
Egy osztrák bulvárlapnak adott interjúban a nagy menekültszállások okozta veszélyekre hívta fel a figyelmet Shams ul-Haq, a pakisztáni származású terrorizmus-szakértő. Szerinte az egész ujjlenyomat-rendszer megbukott, a terror pedig hamarosan Ausztriába is elér.

Shams ul-Haq, a pakisztáni származású terrorizmus-szakértő a bécsi Österreich című bulvárlapnak adott interjújában arra figyelmeztet, hogy a terror hamarosan Ausztriát is el fogja érni. A szakértő elmondta, azért hajtanak bele az iszlamisták teherautóval a tömegbe, mert nincs lehetőségük bombát építeni vagy éppen fegyvereket szerezni.

Haqnak csak rossz hírei vannak: „Az ujjlenyomat-rendszer nem működik. A terroristák álnéven utaztak be, és rendelkeznek egy második személyi igazolvánnyal.” Szerinte a terroristákat Európa tulajdonképpen saját maga neveli ki a menekültszállásokon, a menekülteket radikalizáló terroristáknak a nagyobb, ezer főt meghaladó szállásokon van a legegyszerűbb dolga, véli a szakértő. „A nagy táborok veszélyesek. A menekülteknek nem igazán tudnak mit csinálni ott magukkal. Könnyű terep a szalafisták számára.”

Haq heteket töltött el a migránsok között elvegyülve németországi, svájci és ausztriai menekültszállásokon, így járt abban a berlin-tempelhofi intézményben is, amelyben vélhetően a berlini merénylet tettese is megszállt. A terrorizmus-szakértő szerint azon a szálláson különösen rosszak a körülmények. A Pakisztánból 1990-ben Németországba érkezett Haq a bulvárlapnak elmondta: nem érti, miért nem toloncolják ki azokat, akiket terrorizmussal vádolnak. „Az ilyen embereket azonnal ki kéne toloncolni. Németországban többszáz gyanúsított van. Mindet ki kéne dobni.” A szakértő felhívja a figyelmet arra is, hogy nem tehető felelőssé egy pakisztáni terrorista miatt a teljes pakisztáni közösség. „Ezek terroristák, semmi közük az egyes országokhoz!” 

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A terroristák egy része a menekültekkel érkezik, de jó néhányan azok második vagy harmadik generációjából válnak azzá. Csak annyi menekültet szabad befogadni, amennyinek kapcsolatait ki lehet küszöbölni, azaz néhány százat az EU-ban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés