EU-biztos: Nincs több kifogás a menekültkvótára!

2017. március 2. 12:07
Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja szerint a menedékkérők tagállamok közötti áthelyezésének rendszere az Európai Unió legfontosabb szolidaritást kifejező eszköze, a tagállamoknak nincs lehetőségük több kifogást találni a menekültek áthelyezésével kapcsolatban.

A menedékkérők tagállamok közötti áthelyezésének rendszere az Európai Unió legfontosabb szolidaritást kifejező eszköze, a tagállamoknak nincs lehetőségük több kifogást találni a menekültek áthelyezésével kapcsolatban – jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Avramopulosz az európai migrációs stratégia részét képező szolidaritási intézkedések végrehajtása és az Európai Unió visszatérési politikájának javítása érdekében kidolgozott uniós bizottsági javaslatok ismertetésekor hangsúlyozta, a tagállamok politikai akaratán múlik, hogy szeptemberig teljesítik-e kötelezettségvállalásaikat és segítséget nyújtanak-e Görögországnak és Olaszországnak a területükön jelentkező migrációs nyomás csökkentése érdekében.

A bizottság arra szólítja fel az unió tagállamait, gyorsítsák fel az áthelyezés ütemét – hangsúlyozta az uniós biztos. (MTI)

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Európai Unió Bírósága Európa sírásója lett?

Az Európai Unió Bírósága március 7-én helybenhagyja főtanácsnoka, Paolo Mengozzi álláspontját, akkor az EU megszűnik, az Európai ember, pedig az amerikai indiánok sorsára jut.
http://www.origo.hu/nagyvilag/..

Érik a EU teljes felbomlása, vagy polgárháború tör ki Európában. Ide vezetett a mekelizmus?

Én nem az EU-val akarok szolidáris lenni.

Hanem a gyerekeimmel, például. Meg az őseimmel, például.

Akik nem olyan országot akartak rám, meg a gyerekeimre hagyni, amelyikben le kell szedni a templomokról a keresztet, hogy ne sértse mások "érzékenységét".

Nem olyan országot akartak, amelyikben integrációra alkalmatlan idegenekkel kell kötelezően szolidárisnak lenni. Olyanokkal, akik nagy ívben tesznek az értékeinkre, hagyományainkra, sőt akik az erőszaktól sem riadnak vissza, ha terjeszteni kívánják "igazságukat", lásd Párizs, Brüsszel, Köln, München.

Én a megörökölt múlttal és az örökül hagyni kívánt jövővel akarok szolidáris lenni.

Ha ezért náci vagyok, vállalom.

A szolidaritás jegyében Magyarország szívesen
nyújt segítséget a migránsáradat OKAInak
felszámolásában és a schengeni határok
védelmében.

Bemegyek a svájci nagykövetségre és komoly
indokokkal és bizonyítékokkal alátámasztom, hogy
a magyar klíma számomra kínszenvedés, mert
idén is többször volt szmogriadó és csak és
kizárólag a davosi és st moritz-i levegő enyhíti
a fájdalmaimat.

Ne légy naív! Papírok nélküli, hamis adatokat bemondó tömegről van szó. Ellenőrzésük szinte lehetetlen és nagyon drága.

Brüsszel szándékosan húzta eddig is az időt, hiszen addig is jöttek a migránsok a terveik szerint. Ha akartak volna, sokkal előbb cselekedhettek volna. Nem akartak.
Követelem a görögöktől és az olaszoktól a schengeni határok védelmét!!!!!!!!!!!!!!!

MMiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii?
Ezzel nem találkoztam.

Amint a görög állam hajlandó lesz teljesíteni a saját és a schengeni szabályozások szerint előírt határvédelmet, minden segítségre számíthat.

Ez a fenyegetés már többször elhangzott , de a tagállamoknak mindig van lehetősége az egyéni szuverenitás jogi megvédésére . Kizárt dolog , hogy bármely tagállamra kvótát erőltethessenek rá . Az EU pedig nem fog kizárni senkit , mert a Brexit már amúgy is megtépázta Európa egységét . Ráadásul , bizonyíthatóan van sokkal jobb megoldás a kvótánál : a határvédelem és a kitoloncolás felgyorsítása .

Ez a hír máshol úgy jelenik meg, hogy az eu most sokallt be Orbántól.
Nem látják a fától az erdőt?????????????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés