Soros György: Én is bevándorló vagyok

2017. március 17. 10:30
Én is bevándorló vagyok, aki 30 éve támogatja a migránsok ügyét az egész világon. A tapasztalataim és a tények alapján mondom, hogy az elnök migránsokhoz való hozzáállása rossz – írta Soros György a New York Timesban megjelent cikkében. Az üzletember leszögezte: mindent meg fog tenni a nyitottság, befogadókészség és sokszínűség megmaradásáért.

A New York Times lapjain, véleménycikkben kritizálta Soros György Donald Trump menekültpolitikáját. Az üzletember szerint hibás elképzelés, hogy minden eszközzel meg kell akadályozni azt, hogy a migránsok Amerikába jussanak. Soros szerint Trump politikája nem teszi biztonságosabbá az USA-t, ellenben az idegengyűlölet fokozására, az indulatok felkorbácsolására tökéletes. A migránsok bűnözőként való megbélyegzésével Trump egymásnak ugrasztja a korábban békében élő embereket. „Megszakad a szívem az erőszak áldozataiért” – vallotta be Soros. 

„Én is bevándorló vagyok, emellett amerikai állampolgár és filantróp, aki 30 éve támogatja a migránsok ügyét az egész világon. A tapasztalataim és a tények alapján mondom, hogy az elnök migránsokhoz való hozzáállása rossz, és a hat muszlim országot érintő beutazási tilalom újabb bírósági felfüggesztése is azt mutatja, hogy ezzel több szövetségi bíró is egyetért” – írta az üzletember. 

Soros szerint Tump állításaival szemben sokkal kevesebb bűncselekményt követnek el a migránsok Amerikában, mint a már születésüktől fogva ott élők. „Ezt számos kutatás alátámasztotta már” – tette hozzá. Az üzletember szerint Trump migránsok és kisebbségek elleni hamis és előítéletes retorikájának köszönhetően fokozatosan emelkedik az országban a velük szembeni gyűlölet. Állítását alátámasztva Soros több példát is említ ennek kapcsán. 

A cikk végén Soros az emlékeiről is ír. Felidézi, hogy miután túlélte a náci zsidóüldözést Magyarországon, a szovjet elnyomás elől Nagy-Britanniába menekült 17 évesen, majd onnan Amerikába. Az üzletember hamar leszögezi: ez nem az az Amerika, ami akkor vonzotta. „Azóta végignéztem, milyen károkat tud okozni a másiktól való félelem” – írta. 

Soros György végezetül egyértelművé tette: mindent meg fog tenni, amit csak tud azért, hogy megmaradjon az a nyitottság, befogadókészség és sokszínűség, ami a legnagyobb erejüket képviseli. 

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az öreg gengszter úgy csinál , mintha nem tudná , hogy a bevándorolni kívánóknak is vannak kötelességeik . Úgy csinál , mintha a bevándorló egyszer csak hipp-hopp ott teremhetne , s minden további nélkül közölhetné , neki joga van ott élni . Nem akarja tudomásul venni a vén spekuláns , hogy a fogadó országnak joga van mérlegelnie , kit utasít el , s kit enged be .

Vándorolhatnál már egy kicsit feljebbre is, mint a Föld.
De! Te még lent sem kellesz, mert Lucifernek is zsenánt lenne hozzád érni, amíg bepakol valami forró trágyalébe, te Föld csúfja!

Igen. Arról elfelejtett beszélni, hogy nem szívjóságból teszi, hanem jó nagy kölcsönöket kínálgat, amit aztán az eladósodott országok az idő végezetéig nyöghetnek, és akkor sem lesz kifizetve az ügyes kamatszámítás miatt!!! Jelenleg is így adósították el a föld, szinte valamennyi országát. Szóval,abból a kölcsönpénzből, remekül lehetne finanszírozni a migránsok ellátását. Ügyes. :(

"Soros szerint Tump állításaival szemben sokkal kevesebb bűncselekményt követnek el a migránsok Amerikában, mint a már születésüktől fogva ott élők. "

Tehát várni kéne 20-25 évet, amíg a mai migránsok gyerekei lesznek a bűnelkövetők. Soros könnyen mondja.......

"Soros György: Én is bevándorló vagyok"

És Soros úr is eldobálta a papírjait annak idején, és hamis adatokat mondott be?

"„Megszakad a szívem az erőszak áldozataiért” – vallotta be Soros. "

Hogy a szived allna meg, te ven rohadek.

"Ki nem szarja le, hogy a magyarok utálják?"

Ki nem szarja le, ha te szereted?

Néhány országból meg kitiltották.

Következetesen játsszátok a hülyét Sorossal együtt, mint akik nem értik, mi a gond a muszlim bevándorlókkal. Összehordtok hetet, havat.

Az annyit emlegetett 56-os magyar menekültek egy-másfél éveket töltöttek zárt táborokban, amíg eldőlt, hová mehetnek, és amíg úgy mellesleg igyekeztek kiszűrni közülük a küldött ügynököket.
Ja, és mindezt úgy, hogy papírokkal igazolták magukat. Nem volt zavargás, éhségsztrájk, együttműködtek a hatóságokkal, mert különben lehetett visszajönni.

Jól mutatja a beilleszkedés esélyeit, hogy az eredeti bevándorlók második, harmadik generációja radikalizálódik. Miután nem is akart beilleszkedni, mert ő már csak a jogait követelte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés