Jótékonysági szervezet elnöke lesz a leköszönő canterburyi érsek

2012. december 13. 16:02

A szegénység ellen küzdő egyik keresztény jótékonysági szervezet kuratóriumi elnökének nevezték ki az anglikán egyház éléről távozó Rowan Williams canterburyi érseket.

2012. december 13. 16:02

A Christian Aid nevű szervezet kinevezését Loretta Minghella, a szervezet igazgatója jelentette be szerdán. „Rowan érsek a szegénység tüneteinek és okainak kezelése iránti szenvedélyes elkötelezettségét, mély teológiai megértését, valamint az egyházi és politikai vezetőkkel folytatott közös munkája során a környezet, a gazdaság és a társadalmi igazság terén szerzett tapasztalatait hozza a szervezetbe” - mondta az igazgató.

Januártól érvényes kinevezésére reagálva Wiliams nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy felkértek a kuratórium elnöki feladatainak ellátására. Megjegyezte: „Nagyon bíztam abban, hogy továbbra is az igazságosság és a fejlődés területét támogató nemzetközi munkában dolgozhatok”. Az érseki székből év végén távozó Williams az egyik legnevesebb cambridge-i egyetemi intézmény, a Magdalene College vezetői tisztségét is betölti a jövő évtől.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!