Kósa szerint kitartanak a Fidesz mellett a választók

2013. március 25. 15:55

A Fidesz ügyezető elnöke a hétvégi időközi választások eredményeit úgy értelmezi, hogy a szavazók kitartanak a kormánytöbbség mellett, és nem kíváncsiak a baloldal gyűlöletkampányára.

2013. március 25. 15:55

A választók nem fordultak el a jelenlegi kormánytöbbségtől – így értékelte a hétvégi, fideszes győzelmet hozó időközi önkormányzati választások eredményét Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke hétfőn Budapesten. A sajtótájékoztatóján részt vett Benkő Tamás, aki a Fidesz jelöltjeként Dunakeszin nyerte meg az időközi képviselő-választást, valamint Horváth Győző is, aki a Fidesz-KDNP színeiben a szentendrei képviselő-választáson győzött.

Kósa Lajos szerint az eredmények azt mutatják, az emberek csak mérsékelten figyelik „a baloldali belküzdelmeket”, a baloldal üzenetei és a most is megnyilvánuló „gyűlöletkampánya” pedig nem érdekelte őket.

Frissítés: Szentendrével kapcsolatban megjegyezte, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje a volt szocialista polgármestert győzte le, Dunakeszin pedig – mint fogalmazott – a baloldal két pártja, az Együtt 2014 és a szocialisták „összevissza kaszabolták egymást”, és a választók érdekelték őket a legkevésbé. A kormánypárt ügyvezető alelnöke hozzátette, hogy Dunakeszin és Szentendrén is jobban szerepelt a Fidesz, mint 2010-ben, vagyis „nem lehet azt mondani, hogy az emberek elfordultak volna tőlünk, sőt inkább a baloldaltól fordultak el”.

Benkő Tamás a tájékoztatón azt mondta, a Fidesz dunakeszi sikere azt bizonyítja, hogy a választók egyértelműen elutasítják a baloldal „gyűlöletkampányát”, és értékelik azt, ha a városvezetés az ő érdekükben teszi a dolgát. Hozzá hasonlóan Horváth Győző is arról beszélt, hogy Szentendrén szintén „borzasztó gyűlöletkampány” folyt, ennek ellenére sikerült nyernie. Dunakeszi és Szentendre mellett vasárnap a tiszaszigeti időközi polgármester-választást is a Fidesz-KDNP jelöltje, a posztért egyedül induló Ferenczi Ferenc nyerte meg. Tiszabőn ugyancsak a Fidesz jelöltje, Szabó Béla győzött a polgármester-választáson.

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. március 26. 09:05
"Kósa szerint kitartanak a Fidesz mellett a választók" A jobbos prolik!
=nessuno=
2013. március 25. 23:55
Rezsicsökkentés után? Tűzön-vízen át!:))) Nyugdíjemelés is megvan minden évben...:D
elfelejtette
2013. március 25. 23:18
Én megmondtam előre, hogy egy tisztességes ellenzéki újjászerveződéshez minimum 8 év kell, de lehet, több. Tisztességes újjászerveződés alatt pedig nem azt értem, hogy az MSZP visszaerősödik, a többiek meg azon marakodnak, ami lehullik az asztalról.
BőröndÖdön
2013. március 25. 23:13
Lajosom,bár tahó a magyar,de azért el lesztek zavarva jövőre!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!