Többórás várakozás a magyar-szerb határátkelőkön

2013. december 22. 12:08

Az átutazó vendégmunkások miatt több órát kell várakozni a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.

2013. december 22. 12:08

A karácsonyra hazatérő vendégmunkások rohama miatt torlódás alakult ki vasárnap is a Csongrád megyei határátkelőhelyeken. A tájékoztatás szerint 2 órára nőtt a várakozási idő a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán a személyforgalomban. A Magyarországról kiléptetettek sora egészen a szerbiai beléptető kapukig tart, így a magyar rendőrök a kiléptetést nem tudják gyorsítani. 

A rendőrség a zavartalanabb határátlépés érdekében az ásotthalmi vagy a tiszaszigeti átkelők használatát javasolja. A rendőrség az M5-ös autópálya forgalmát szombathoz hasonlóan Tompa irányába tereli.

Tájékoztatásuk szerint a Magyarországra belépő forgalom mindhárom átkelőn intenzív, de egyelőre folyamatos. Nagylakon 1 órás várakozás alakult ki a kilépő személyforgalomban, ezért célszerű Kiszombor felé kerülni. A police.hu internetes portál folyamatos tájékoztatást ad a határátkelőhelyeken kialakult várakozási időről. A rendőrség azt kéri a röszkei autópálya-határátkelőhely felé személyautóval közlekedőktől, hogy a feltorlódott kamionsor mellett fokozott óvatossággal haladjanak. Ugyancsak fokozott körültekintés szükséges az M5-ös és az M43-as autópályán, ahol az ünnepek alatt erős forgalom várható.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. december 22. 18:37
Agresszív kismalac át akar utazni Szerbiába. Mondják neki, hogy több órát kell várakozni a határátkelőnél. Mire agresszív kismalac. - Nem várok.
nyugalmazott tanár
2013. december 22. 14:37
Rögtön beugrott: Menekülnek a külföldi bankok. Szerbia még kiaknázatlan kincsesbánya számukra.
rosszkutya
2013. december 22. 14:06
Nem az átutazó vendégmunkások miatt, hanem a szerb hatóságok miatt, akik kib@szott alaposan ellenőriznek mindent, mintha Európából mindenki oda akarna illegálisan bevándorolni, esetleg drogot, vagy fegyvert becsempészni. Minden évben ez a cirkusz megy, tehát még az sincs, hogy meglepetésként érné őket; ócska kis balkáni porfészek, ócska posztkommunista, hátracsapott tányérsapkás, balkáni hatósággal megfejelve, kajakra szopatják a jónépet, köztük a saját fajtájukat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!