A melegek zaklatása ellen indít iskolai programot Canterbury érseke

2014. május 13. 13:30

A homofóbia elleni programot indít az anglikán egyház iskoláiban Justin Welby canterbury-i érsek, aki egyébként nemmel szavazott az azonos neműek házasságának bevezetésére a londoni felsőházban.

2014. május 13. 13:30

Szembeszáll az anglikán egyház iskoláiban a homoszexuálisokkal szembeni ellenérzésekkel, az őket érő megkülönböztetéssel, a homofóbiával Canterbury érseke, az anglikán világunió legfőbb vallási méltósága.

 
Erről a Christian Today című, felekezetközi brit keresztény lap számolt be hétfőn. A cikk szerint a Megbecsülni Isten minden gyermekét (Valuing All God's Children) elnevezésű programot Justin Welby egy londoni iskolában indította el. A kezdeményezés hosszú távú célja, hogy az egyházi iskolákban egyetlen gyerek se legyen kitéve diszkriminációnak a szexuális irányultsága miatt.
 
Welby úgy vélekedett, a homofóbia alapján történő zaklatásokra a zéró tolerancia elvét kell alkalmazni, annak ellenére, hogy a brit felsőházban maga is az azonos neműek házassága ellen szavazott.
 
„Az egyik fő kihívás a homofóbia elleni harc összetettsége, hiszen a házasság intézményéről még mindig a hagyományos, anglikán elveket tanítjuk, miközben az azonos nemű párok élettársi kapcsolatának törvényi meghatározása forradalmi változáson ment keresztül” – fogalmazott.
 
A programra a legújabb statisztikák szerint is szükség van, hisz egy friss közvélemény-kutatás szerint a magukat homoszexuálisnak valló 16 és 25 év közötti fiatalok 49 százaléka érzi úgy, hogy az iskolában tényleges diszkriminációnak, vagy legalábbis annak veszélyének van kitéve – írta a Christian Today.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2014. június 02. 08:35
Ha annyi energiát szentelnének a megmondó értelmiségi körök az éhezés elleni küzdelemnek, mint a homoszexuálisok "jogai érvényesítésének", akkor nem lenne éhezés a földön!
magnamater
2014. június 02. 01:07
A gyerekeket inkább arra kell tanítani, óvakodjanak a melegektől meg a pedofiloktól.
Vértes László
2014. május 18. 21:40
" 'annak ellenére' - milyen sunyi szöveg" Ilyen volt Jézus is: a bűnt határozottan elítélte, de nem a bűnöst. Ez sunyiság lenne? Inkább következetes humanizmus, ez használ az emberiségnek. Ha minden eltévelyedésre azt mondjuk, hogy rendben van, akkor összeomlik a nyugati jóléti civilizáció. De ebből nem következik az eltévelyedett egyén elutasítása vagy aránytalan nyomás alatt tartása. Ellenkezőleg: mindig ott a lehetőség, hogy visszatérjen az ép erkölcsi érzékkel élő többségbe, és ezáltal boldogabbá váljon a saját élete.
Öreg
2014. május 17. 22:46
Az általunk támogatottak:ökum. szeretetsz., Dévai árvák,, református szeretetsz., szájjal -és lábbal festők. Vakok és gy.l.,, ezek rendszeresen támogatottak és esetenként mások is. Remélem, Ön is ezt teszi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!