Rómában járt a dalai láma, de Ferenc pápa nem fogadta

2014. december 13. 17:10

A dalai láma szerint a pápa a kínai nyomás miatt nem akart vele találkozni. A Vatikán részéről annyit közöltek, hogy „kellemetlenségeket okozott volna” a találkozó.

2014. december 13. 17:10

Ferenc pápa korábban sokszor hangsúlyozta a más vallásokkal való párbeszéd fontosságát. Egyúttal azonban a kínai vezetéssel is próbálja javítani a Vatikán kapcsolatait, Peking pedig hevesen tiltakozni szokott és gyakran ellenlépéseket is tesz, ha egy nemzetközi méltóság fogadja a dalai lámát.

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2015. március 23. 15:51
A Dalai láma jelene a Római pápa lehetséges jövője! Ma már csak az amerikai propagandagépezet egy egzotikus bábuja a Dalai láma Ezt gondolom szeretné Ferenc pápa elkerülni, azonban egyes rendhagyó lépései pont ebben az irányba hajtják a pápaságot és a Vatikánt.
MOPO3OB
2015. március 23. 15:51
Nem értetted meg amit írtam. Talpán áll az úgy ahogyan leírtam. A Dalai láma egy amerikai bábu. Egy eszköz a sok között, akit néha elő lehet venni a médiában és megvillantani propagandafegyverként a konkurens Kínával szemben. Ferenc pápa pedig ha ilyen ütemben veri szét a Vatikán két évezred jogfolytonosságának rendjét, kiegészítve esetleg buziházasság, abortusz vagy eutanázia elfogadásával, akkor még akár ő is, de utóda mindenképp egy hasonló bábuvá silányul, egy szuverenitását vesztett Vatikán élén mint a Dalai láma ma.
MOPO3OB
2015. március 23. 15:51
Amit te nyilvánvalóan nem ismersz, az a kánonjog. Nagyjából akkora a szagértelmed vatikáni kérdésekben mint egy 1945 után népbírónak a jogban.
MOPO3OB
2015. március 23. 15:51
Talán olvasd el a válaszokat és viszontválaszokat. Bár azt is kétlem, hogy Jézus Krisztus főpapi imáját idézni tudnád.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!