A Lufthansa is változtat a szabályain

2015. március 27. 16:47

Több légitársaság után a Lufthansa-csoport is úgy döntött, módosít a pilótafülkére vonatkozó szabályokon, a német légicég gépein is folyamatosan két személynek kell a fülkében lennie.

2015. március 27. 16:47

A pénteken közzétett lufthansás közlemény szerint döntésüket a német légügyi hatósággal együttműködve hozták meg, bevezetésére a lehető legrövidebb időn belül sort kerítenek.

Csütörtökön több légitársaság közölte, hogy módosítja a fülke használatára vonatkozó szabályokat: a kanadai Air Transat és Air Canada, a norvég Norwegian Air Shuttle, a finn Finnair és az izlandi Icelandair sem engedi meg a jövőben, hogy csak egy személy tartózkodjon a fülkében. A légitársaságok azután döntöttek a szabályok módosítása mellett, hogy kiderült: a Germanwings kedden lezuhant repülőgépének másodpilótája valószínűleg szándékosan nekivezette az utasszállítót a hegyoldalnak. A szerencsétlenség okait vizsgáló nyomozók szerint a kapitány távozott a pilótafülkéből, vélhetően a mellékhelyiségbe.

Amikor megpróbált visszatérni, a másodpilóta nem nyitotta ki neki az ajtót. A Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gép kedden zuhant le Franciaország déli részén az Alpokban. Az utasszállító fedélzetén 150 ember tartózkodott, a szerencsétlenségnek minden jel szerint nincs túlélője.

Közben az Egek Ura blog Facebook-oldala arról számolt be, hogy egy minapi Germanwings-járaton mind a pilóta, mind az elsőtiszt személyesen bemutatkozott az utasoknak felszállás előtt, és biztosították őket arról, hogy mindent megtesznek az utasok biztonságáért és komfortérzetéért az utazás alatt. Az utasok megtapsolták őket.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. március 27. 20:22
"egy minapi Germanwings-járaton mind a pilóta, mind az elsőtiszt személyesen bemutatkozott az utasoknak felszállás előtt, és biztosították őket arról, hogy mindent megtesznek az utasok biztonságáért és komfortérzetéért az utazás alatt." Mert nem ez az általános az összes repülőgépen? Csak győzze az utas végighallgatni!
balbako_
2015. március 27. 19:02
Ha már előírják a rendszeres orvosi ellenőrzést, miért nem veszik komolyan?
Cassi
2015. március 27. 18:22
Álintézkedés, de most mindenki kénytelen lépni valamit, mert a közvélemény ezt várja el. Az utaskísérők marhára boldogok lesznek, hogy a kabinban kell várakozniuk, amíg a pilótának megjön kula bácsi.
3M..
2015. március 27. 17:55
Változtathatnak, de ez a logó, ez a név. Valami nem kerek. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!