Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Elismeri Palesztina függetlenségét Szlovénia

2015. április 07. 16:21

Szlovénia az év végéig elismeri a palesztin állam önállóságát, függetlenül attól más európai uniós országok megteszik-e ugyanezt – mondta Karl Erjavec külügyminiszter a szlovén állami televízióban.

2015. április 07. 16:21

A Hír24 beszámol arról: Karl Erjavec külügyminiszter a szlovén állami televízióban elmondta, hogy Szlovénia az év végéig elismeri a palesztin állam önállóságát, függetlenül attól más európai uniós országok megteszik-e ugyanezt. Erjavec szerint a szlovén kormány azonnal megvitatja az ügyet, miután feláll az új izraeli kormány. A szlovén miniszter attól tart, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök folytatni fogja azt a politikát, amely nem engedi a két állam békés együttélésének rendezését, és tovább is épülni fognak törvénytelenül izraeli települések a megszállt palesztin területeken.

Palesztina vagy a Palesztin Autonóm Területek jelenleg 136 ország által hivatalosan elismert őnálló állam. Az EU-tagországok közül Svédország és Izland, illetve a volt keleti blokk országai elismerték el önállóságát, az utóbbiak még az unióhoz való csatlakozás előtt. Magyarország 1988-ban ismerte el a palesztin állam kikiáltását – emlékeztet a Hír24.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2015. április 14. 21:33
" Netanjahu hivatlanul betoppant (New Yorkba is hivatlanul ment)" Az Egyesult Allamok fovaros Washington DC, nem New York.
rajgy
2015. április 14. 21:33
Amikor a Párizsi Charlie-demora Netanjahu hivatlanul betoppant (New Yorkba is hivatlanul ment), akkor a franciák meghívták az Abbas-t is a felvonulásra. Ha Orbán meghívta a Netanjahut, mikor hívja meg Abbas-t is? Majd ha a Netanjahu megengedi?
Spiler
2015. április 14. 21:33
De ők elpusztítani akarják Palesztinát. Folyamatosan illegális telepeket építenek palesztin területeken, Izrael határain kivül. Elzavarják és terrorizálják a helyieket a saját országukban, ha kell gyerekeket ölnek. Nagyon durva agresszió, rosdzabbak mint Oroszország, azok nem írtják a népet a Krím félszigeten. Na de hol vannak a szankviók Izrael ellen?
alex.leopardi
2015. április 14. 21:33
mert sokan félnek,én egyetértek Izrael állam létével de adjanak egy kicsit a palesztinoknak is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!